reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Dzoana88 ja też dziś myślałam o Tobie co u Ciebie :) wszystko jak na razie jest dobrze po infekcji nie widać śladu ale lekarz jeszcze kazał wykorzystać cały sprey i na kilka dni używania jest ja czekam na @ niebawem powinna przyjść i zaczynamy starania od tego cyklu tyle czasu wstrzemiezliwosci to musimy nadrobić ale dopiero po @ troszkę się rozpisałem. Teraz Ty opowiadaj co tam u Ciebie dobrego? :)

@młoda1994 z sama dieta może być na prawdę ciężko zejść z wagi ćwiczenia dużo dają. Wiem, że nie Możesz być za bardzo aktywna ale jakiś truchcik, kijki, dłuższy spacer nie zaszkodzi polecam orbitrek przy tym pracują wszystkie mięśnie, któraś z dziewczyn opowiadała tu historie swojej koleżanki, która miała problem z zajściem w ciążę poszła do lekarza i powiedział, że jak schudnie to wtedy nie będzie problemu i schudła i od razu zaszła w ciążę. Trzymam mocno kciuki żeby gin do którego idziesz był konkretny i żeby Ci pomógł to wszystko ogarnąć [emoji173].
Jedyne jaki ruch mogę mieć to tylko w domu. Nie na ulicy. Bo w domu jak poczuje że jestem już zbytnio zmęczona mogę się położyć i odpocząć. Na ulicy już nie mam tej możliwości. Mimo wszystko i jak boję się aby ataki nie powróciły. Przy atakach byłabym do niczego. Non stop wtedy śpię nie mam siły na nic. Zapytałam Endo czy jak uda mi się schudnąć to czy zajde w ciążę. Nie zagwarantowal mi tego. Koleżanka mogła schudnąć i zaszła bo to był zwykły zbieg okoliczności. Nie ukrywajmy ale teraz nawet osoby szczupłe mają problem z zajściem w ciążę mimo że są zdrowe. Tak jak wspominałam wyżej w postach waga nie jest przeciwskazaniem do zajścia w ciążę. Już nie mówię o obcych dziewczynach ale mam w rodzinie co druga kobieta otyla lub z nadwagą i mają dzieci całe i zdrowe urodzone w terminie A nawet przenoszone. Oczywiście nie chce się wymadrzac bo to nie o to chodzi. Ale sama byłam już z nadwagą i zachodzilam w ciążę. Więc wnioski mam tylko jedne. Z każdą waga idzie zajść w ciążę oczywiście nie mówiąc o osobach które nie umieją się poruszać ze swoją waga. Chociaż ostatnio widziałam jak kobieta która wazyla ponad 200 kg urodziła bliźniaków.

reklama
Ja mam jutro na 17 i bardzo się boje :( znów zaczęłam plamić, strasznie mnie to stresuje. I żałuje, ze robiłam znów betę, bo tylko sprawiła, ze się martwię

@Jivka Dawno nie pisałam;) dziękuję że pytasz ;) U mnie dzisiaj 6+2, wizytę u dr Janosz masz dopiero 4 czerwca, więc jutro idę na USG na NFZ. Muszę zobaczyć aby uwierzyć. Strach jest ogromny i po prostu się martwię. Każdy bol brzucha jest trudny. Szczęście ale paraliż jednoczesnie ;) ja dobrze ze już II trymestr. Bardzo się cieszę że idzie wszystko dobrze !
@Takaja123 cieszę się ze już niedługo wracacie do starań. Wiem jakie to ważne. ;) trzymam kciuki oby się udało.
Tak odnośnie starań to jakiś czas temu mąż mi zwrócił uwagę że udało się nam zajść w ciążę w cyklach w których mówiłam, że zaczęliśmy za wcześnie starania ;) bo w innych starania były bliżej owulacji. Więc wniosek z tego taki, że lepiej nie wyliczać tylko od konca okresu dzialac.
Może to coś pomoże.
W sumie to nikt z ginekologow na wizytach nie zwracał uwagii na to że po uwolnieniu komórka Jajowa jest zdolna do zapłodnienia 24 do 72 H. A jeżeli w tym czasie doszło do zbliżenia to i tak plemniki potrzebują przejść proces kapacytacji ktoryctrwa 72 h. I tutaj łatwo można po prostu się spóźnić! Więc dziewczyny do dzieła!!! ;) ;* :*

@Charlotte21 będzie dobrze, trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę [emoji110]
Początki są najgorsze, ja z nerwów mam problemy z oddychaniem, znaczy tak myślałam ale lekarz mówi że to może być od ciąży że po prostu mnie uciska już [emoji4] Więc w sumie sama nie wiem [emoji4]

@mohaaa ja na Twoim miejscu leciałabym już na IP, szczególnie jeśli są plamienia... Może faktycznie progesteron masz za niski, masz luteinę lub dupka?

@Dzoana88 trzymam mocno kciuki za nasze starania żeby w końcu były owocne :D damy radę bo kto jak nie my? :)

@młoda1994 jest dużo ćwiczeń, które można robić w domu :) ja osobiście polecam orbitreka sama jak pracowałam po 8h w pozycji siedzącej to wracałam do domu i cwiczylam i w każdej chwili możesz zrobić sobie przerwę :) miałam kolegę z padaczka i normalnie funkcjonował grał w piłkę jeździł rowerem wiadomo z głową, ostrożnie i miał czasami napady.

@Charlotte21 @Jivka kochane dziękuję za słowa otuchy i wsparcia :) u nas starania od początku cyklu są bezsensu bo ja mam owulke dość późno i jak zaczynamy na początku to później nam się nie chce i nie trafiamy niestety. Teraz jakoś to inaczej zaplanuje :) a jak tam u Was samopoczucie? Jakieś dolegliwości ciążowe? :)
@Jivka Tobie gratuluję II trymestru ❤️

@Takaja123 u mnie oprócz problemów z oddychaniem objawów brak [emoji4]
Spróbuj sobie na podstawie śluzu trafić w dni płodne, ja tak podziałałam w udanym cyklu. Wyszło 2 dni przed owu, ale jak strzelałam w samo owu to nic nie wychodziło. Więc zobaczymy. Na razie lekarz mówi 60/40 na chłopaka więc może udało się nawet ustrzelić [emoji16][emoji16]

reklama
@Dzoana88 trzymam mocno kciuki za nasze starania żeby w końcu były owocne :D damy radę bo kto jak nie my? :)

@młoda1994 jest dużo ćwiczeń, które można robić w domu :) ja osobiście polecam orbitreka sama jak pracowałam po 8h w pozycji siedzącej to wracałam do domu i cwiczylam i w każdej chwili możesz zrobić sobie przerwę :) miałam kolegę z padaczka i normalnie funkcjonował grał w piłkę jeździł rowerem wiadomo z głową, ostrożnie i miał czasami napady.

@Charlotte21 @Jivka kochane dziękuję za słowa otuchy i wsparcia :) u nas starania od początku cyklu są bezsensu bo ja mam owulke dość późno i jak zaczynamy na początku to później nam się nie chce i nie trafiamy niestety. Teraz jakoś to inaczej zaplanuje :) a jak tam u Was samopoczucie? Jakieś dolegliwości ciążowe? :)
@Jivka Tobie gratuluję II trymestru [emoji3590]
Ale na jakim tle miał ta padaczke? Nie każda padaczka jest taka sama. Też zależy od człowieka jak reaguje na ta chorobę. Ja np mogę sobie z głowy wybić siłownię bieganie basen rower rolki. Mieszkam w DE i większość drogi jest pod górkę i nawet na rowerze przy wjeździe pod górkę można się zmęczyć. A co w przypadku gdy jedziesz na rowerze zmeczysz się jedzie obok Ciebie duży samochód lub nawet osobowka i dostajesz ataku? Wiem z doświadczenia że na ulicy jak dostaniesz ataku padaczkowego to większość ludzi się wystraszy i ucieknie. Każdy reaguje inaczej. Ja mogę tylko ćwiczyć w domu i to tylko w obecności drugiej osoby. W Pl mnie nawet na fitness nie wzięli jak powiedziałam jaki mam typ padaczki. A w domu mieszkam tylko z mężem. Mąż wraca z pracy około 16:00 ciągle jestem sama w domu.

Do góry