reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny tak bardzo się martwię, dopiero 5+3. Ale jak to ja: osoba bardzo niecierpliwa, poszłam zrobić kolejny przyrost. Ostatnio 8 maja był 2 008, a dzisiaj już 25 557 !!! Tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że to już koniec, a tutaj proszę ! Szczęście. Ufff, tak mi ulżyło, że aż się popłakałam dzisiaj po zobaczeniu tych wyników. U dr Janosz jestem dopiero umówiona koło 8tc, więc się umówiłam do innego na NFZ aby zrobić USG w przyszłym tygodniu.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. :)
Piękny przyrost, gratuluje [emoji3590][emoji3590]

reklama
Dziewczyny tak bardzo się martwię, dopiero 5+3. Ale jak to ja: osoba bardzo niecierpliwa, poszłam zrobić kolejny przyrost. Ostatnio 8 maja był 2 008, a dzisiaj już 25 557 !!! Tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że to już koniec, a tutaj proszę ! Szczęście. Ufff, tak mi ulżyło, że aż się popłakałam dzisiaj po zobaczeniu tych wyników. U dr Janosz jestem dopiero umówiona koło 8tc, więc się umówiłam do innego na NFZ aby zrobić USG w przyszłym tygodniu.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. :)
Super kochana ! Trzymam kciuki za twoją fasolke niech rośnie zdrowo [emoji173]
@roki_1991 Ja to się nie znam na tych sprawach brzuszkowych Ale próbuj co dziewczyny podpowiadają i obyś znalazła sposób na to aby Wikusi bylo lzej [emoji173] pewnie ta niemoc rozkłada na łopatki co ?

@Dzoana88 powtórzyłam tylko chlamydie okazało się, że lekarz użył złej probowki do pobrania. W luxmedzie niestety nie można zrobić samej ueroplasmy tylko w pakiecie z mycoplasma i chlamydia, a koszt to 270zl więc sobie darowalam. Położna, która pobierała wymaz podpowiedziala mi, że jeśli lekarz i ja sama podejrzewam opryszczke warg sromowych żeby zrobić badanie herpes z krwi IgG i IgM żeby zobaczyć czy wirus w tej chwili jest aktywny no i zrobiłam koszt niewielki 60zl w porównaniu do tych wymazow. Teraz czekam na wyniki i zobaczymy co wyjdzie. Według mnie to opryszczka bo na drugi dzień po stosunku wyskoczyła mi krosta była jedna znikła i zaraz kolejna. Diagnostykę namierzylam w innym mieście więc jeśli tu nic nie wyjdzie to pojadę zrobić z moczu ueroplasme. :)

@Charlotte21 gratuluję pięknego przyrostu bety ❤ myślę, że powoli możesz zacząć się cieszyć ta ciąża :)

@roki_1991 a próbowałaś sposobu z suszarka do włosów? Okryc brzuszek małej pieluszka i ogrzewać suszarka ponoć też dobrze działa na kolki.

Super kochana ! Trzymam kciuki za twoją fasolke niech rośnie zdrowo [emoji173]
@roki_1991 Ja to się nie znam na tych sprawach brzuszkowych Ale próbuj co dziewczyny podpowiadają i obyś znalazła sposób na to aby Wikusi bylo lzej [emoji173] pewnie ta niemoc rozkłada na łopatki co ?

Owszem. Ciężko patrzeć jak taka kruszynka cierpi...

@Dzoana88 powtórzyłam tylko chlamydie okazało się, że lekarz użył złej probowki do pobrania. W luxmedzie niestety nie można zrobić samej ueroplasmy tylko w pakiecie z mycoplasma i chlamydia, a koszt to 270zl więc sobie darowalam. Położna, która pobierała wymaz podpowiedziala mi, że jeśli lekarz i ja sama podejrzewam opryszczke warg sromowych żeby zrobić badanie herpes z krwi IgG i IgM żeby zobaczyć czy wirus w tej chwili jest aktywny no i zrobiłam koszt niewielki 60zl w porównaniu do tych wymazow. Teraz czekam na wyniki i zobaczymy co wyjdzie. Według mnie to opryszczka bo na drugi dzień po stosunku wyskoczyła mi krosta była jedna znikła i zaraz kolejna. Diagnostykę namierzylam w innym mieście więc jeśli tu nic nie wyjdzie to pojadę zrobić z moczu ueroplasme. :)

@Charlotte21 gratuluję pięknego przyrostu bety ❤ myślę, że powoli możesz zacząć się cieszyć ta ciąża :)

@roki_1991 a próbowałaś sposobu z suszarka do włosów? Okryc brzuszek małej pieluszka i ogrzewać suszarka ponoć też dobrze działa na kolki.
W diagnostyce jest opcja chyba zrobić pojedynczo, ale taki pakiet o którym piszesz też jest. Bo najpierw robiłam wszystkie trzy a potem powtarzalam jedno. Co do suszarki to słyszałam, bo to właśnie chodzi o to żeby ogrzać brzuszek. Tylko suszarką łatwiej oparzyć skórę

Też bym bardziej stawiała na opryszczkę w takim razie. Ja przy ureaplazmie nie miałam krostek. Dopiero przy infekcji męża u niego i u mnie pojawiła się biała wysypka. :)

A taka opryszczka jest grozna. W sumie w tej ciąży mialam. Lekarka widziała ale nic nie powiedziała. Wycisnelam to i juz nie wyszło. Ale mam też jedną przy wzgorku od zawsze takie zgrubienie i co jakiś czas puchnie i wychodzi biala maź (syf)?

Czy są jakieś typowe objawy do ciąży pozamacicznej lub pustego jaja płodowego? :) z ciekawości.
Ja miałam przy pustym jaju ciagle plamienia, które nie ustawały po tabletkach. Mój lekarz od samego początku (4 tc) podejrzewał, ze coś jest nie tak i już wtedy powiedział, ze podejrzewa ciąże pozamaciczna (w 4 tc nie było jeszcze pęcherzyka na usg) albo puste jajo

reklama
@M@lly jest niebezpieczne przy porodzie dla noworodka. Ja jestem po ciąży biochemicznej i wtedy też miałam wiec wydaje mi się, że jakiś wpływ na to ma i najlepiej skonsultować to z lekarzem. Smaruje maścia herpex i po tym mi znikło.

Do góry