reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczyny tak bardzo się martwię, dopiero 5+3. Ale jak to ja: osoba bardzo niecierpliwa, poszłam zrobić kolejny przyrost. Ostatnio 8 maja był 2 008, a dzisiaj już 25 557 !!! Tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że to już koniec, a tutaj proszę ! Szczęście. Ufff, tak mi ulżyło, że aż się popłakałam dzisiaj po zobaczeniu tych wyników. U dr Janosz jestem dopiero umówiona koło 8tc, więc się umówiłam do innego na NFZ aby zrobić USG w przyszłym tygodniu.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. :)
Piękny przyrost, gratuluje [emoji3590][emoji3590]

reklama
Dziewczyny tak bardzo się martwię, dopiero 5+3. Ale jak to ja: osoba bardzo niecierpliwa, poszłam zrobić kolejny przyrost. Ostatnio 8 maja był 2 008, a dzisiaj już 25 557 !!! Tak mnie bolał brzuch, że myślałam, że to już koniec, a tutaj proszę ! Szczęście. Ufff, tak mi ulżyło, że aż się popłakałam dzisiaj po zobaczeniu tych wyników. U dr Janosz jestem dopiero umówiona koło 8tc, więc się umówiłam do innego na NFZ aby zrobić USG w przyszłym tygodniu.
Trzymam za Was wszystkie kciuki. :)
Super kochana ! Trzymam kciuki za twoją fasolke niech rośnie zdrowo [emoji173]
@roki_1991 Ja to się nie znam na tych sprawach brzuszkowych Ale próbuj co dziewczyny podpowiadają i obyś znalazła sposób na to aby Wikusi bylo lzej [emoji173] pewnie ta niemoc rozkłada na łopatki co ?

@Dzoana88 powtórzyłam tylko chlamydie okazało się, że lekarz użył złej probowki do pobrania. W luxmedzie niestety nie można zrobić samej ueroplasmy tylko w pakiecie z mycoplasma i chlamydia, a koszt to 270zl więc sobie darowalam. Położna, która pobierała wymaz podpowiedziala mi, że jeśli lekarz i ja sama podejrzewam opryszczke warg sromowych żeby zrobić badanie herpes z krwi IgG i IgM żeby zobaczyć czy wirus w tej chwili jest aktywny no i zrobiłam koszt niewielki 60zl w porównaniu do tych wymazow. Teraz czekam na wyniki i zobaczymy co wyjdzie. Według mnie to opryszczka bo na drugi dzień po stosunku wyskoczyła mi krosta była jedna znikła i zaraz kolejna. Diagnostykę namierzylam w innym mieście więc jeśli tu nic nie wyjdzie to pojadę zrobić z moczu ueroplasme. :)

@Charlotte21 gratuluję pięknego przyrostu bety ❤ myślę, że powoli możesz zacząć się cieszyć ta ciąża :)

@roki_1991 a próbowałaś sposobu z suszarka do włosów? Okryc brzuszek małej pieluszka i ogrzewać suszarka ponoć też dobrze działa na kolki.

Super kochana ! Trzymam kciuki za twoją fasolke niech rośnie zdrowo [emoji173]
@roki_1991 Ja to się nie znam na tych sprawach brzuszkowych Ale próbuj co dziewczyny podpowiadają i obyś znalazła sposób na to aby Wikusi bylo lzej [emoji173] pewnie ta niemoc rozkłada na łopatki co ?

Owszem. Ciężko patrzeć jak taka kruszynka cierpi...

@Dzoana88 powtórzyłam tylko chlamydie okazało się, że lekarz użył złej probowki do pobrania. W luxmedzie niestety nie można zrobić samej ueroplasmy tylko w pakiecie z mycoplasma i chlamydia, a koszt to 270zl więc sobie darowalam. Położna, która pobierała wymaz podpowiedziala mi, że jeśli lekarz i ja sama podejrzewam opryszczke warg sromowych żeby zrobić badanie herpes z krwi IgG i IgM żeby zobaczyć czy wirus w tej chwili jest aktywny no i zrobiłam koszt niewielki 60zl w porównaniu do tych wymazow. Teraz czekam na wyniki i zobaczymy co wyjdzie. Według mnie to opryszczka bo na drugi dzień po stosunku wyskoczyła mi krosta była jedna znikła i zaraz kolejna. Diagnostykę namierzylam w innym mieście więc jeśli tu nic nie wyjdzie to pojadę zrobić z moczu ueroplasme. :)

@Charlotte21 gratuluję pięknego przyrostu bety ❤ myślę, że powoli możesz zacząć się cieszyć ta ciąża :)

@roki_1991 a próbowałaś sposobu z suszarka do włosów? Okryc brzuszek małej pieluszka i ogrzewać suszarka ponoć też dobrze działa na kolki.
W diagnostyce jest opcja chyba zrobić pojedynczo, ale taki pakiet o którym piszesz też jest. Bo najpierw robiłam wszystkie trzy a potem powtarzalam jedno. Co do suszarki to słyszałam, bo to właśnie chodzi o to żeby ogrzać brzuszek. Tylko suszarką łatwiej oparzyć skórę

Też bym bardziej stawiała na opryszczkę w takim razie. Ja przy ureaplazmie nie miałam krostek. Dopiero przy infekcji męża u niego i u mnie pojawiła się biała wysypka. :)

A taka opryszczka jest grozna. W sumie w tej ciąży mialam. Lekarka widziała ale nic nie powiedziała. Wycisnelam to i juz nie wyszło. Ale mam też jedną przy wzgorku od zawsze takie zgrubienie i co jakiś czas puchnie i wychodzi biala maź (syf)?

Czy są jakieś typowe objawy do ciąży pozamacicznej lub pustego jaja płodowego? :) z ciekawości.
Ja miałam przy pustym jaju ciagle plamienia, które nie ustawały po tabletkach. Mój lekarz od samego początku (4 tc) podejrzewał, ze coś jest nie tak i już wtedy powiedział, ze podejrzewa ciąże pozamaciczna (w 4 tc nie było jeszcze pęcherzyka na usg) albo puste jajo

reklama
@M@lly jest niebezpieczne przy porodzie dla noworodka. Ja jestem po ciąży biochemicznej i wtedy też miałam wiec wydaje mi się, że jakiś wpływ na to ma i najlepiej skonsultować to z lekarzem. Smaruje maścia herpex i po tym mi znikło.

Do góry