reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Madlein ja z tych badań robiłam jedynie anty TPO jeśli mialas wszystko w normie to nie rób tera, jeśli finansowo też Ci nie pasuje. Będziesz u lekarza to dopytać czy warto zrobić, a z tego co już masz w planie do zrobienia lekarz na pewno będzie w stanie powiedzieć coś więcej. Co do częstego oddawania moczu to ja często mam tak przed spodziewana miesiączka i latam wtedy co chwila. Na objawy raczej za wcześnie jest

reklama
@Takaja123 ja nigdy tak przed miesiączką nie miałam. Także może jakaś infekcja. I stopy mi bardzo marzną tak miałam w poprzedniej ciąży, którą straciłam ale raczej na późniejszym etapie. Beta we krwi już wyjdzie?

@Charlotte21 ogromne gratulacje :) ciesz się po cichutku i spokojnych kolejnych miesięcy :)
@młoda1994 powodzenia u Endo ;) oby wszystko było dobrze :*

Ja dziś dostałam wyniki badania płci po poronieniu. Miałam dziewczynkę tym razem. Znów serce pękło mi na pół :( im więcej wyników dostaje tym bardziej jestem niespokojna bo póki co nic nie wychodzi źle... więc skąd te poronienia? Wiem,powinnam się cieszyć że narazie wyniki dobre ale to mi nie pomoże w znalezieniu przyczyny ...

@Charlotte21 ogromne gratulacje :) ciesz się po cichutku i spokojnych kolejnych miesięcy :)
@młoda1994 powodzenia u Endo ;) oby wszystko było dobrze :*

Ja dziś dostałam wyniki badania płci po poronieniu. Miałam dziewczynkę tym razem. Znów serce pękło mi na pół :( im więcej wyników dostaje tym bardziej jestem niespokojna bo póki co nic nie wychodzi źle... więc skąd te poronienia? Wiem,powinnam się cieszyć że narazie wyniki dobre ale to mi nie pomoże w znalezieniu przyczyny ...
Dziękuję. Dzisiaj jestem nerwowa A jutro będę tylko knęłbkiem nerwów do póki nie zobaczę wyników.

@Takaja123 ja nigdy tak przed miesiączką nie miałam. Także może jakaś infekcja. I stopy mi bardzo marzną tak miałam w poprzedniej ciąży, którą straciłam ale raczej na późniejszym etapie. Beta we krwi już wyjdzie?
Ja bym jeszcze poczekala na zrobienie bety do poniedziałku jeśli nadal nie będzie @ zrób betę tak dla swojej świadomości. Oczywiście życzę Ci zafasolkowania i trzymam mocno kciuki [emoji110][emoji173]

@Charlotte21 ja też długo rodzinie nic nie mówiłam. Ciągle w sumie wiedzą tylko rodzice, siostra m i moja babcia i mają zakaz gadania [emoji4]

@Madlein co do sikania we wczesnej ciąży powiem Ci tak. To moja trzecia. W pierwszej i drugiej nic takiego nie zaobserwowałam, a teraz miałam we wtorek owu, w czw lecieliśmy na wakacje i gdzieś pod koniec tygodnia na wczasach zaczęłam wstawać w nocy do toalety co mi się praktycznie nie zdarza. Wstaje do teraz na sikanie w nocy. Heh także to objaw jak każdy inny, może się pojawić a może nie [emoji4]

@Paula919191 To bardzo dobrze, że wyniki wyszły prawidłowe. Ja chyba bym w takim przypadku szukała przyczyny w immunologii. Może zrób badanie komórek nk?
@młoda1994 Może dobrze jednak jakby coś z badań wyszło, bo wówczas wróg jest znany. Moim zdaniem gorzej jest jak badania są w porządku, a problem z zajściem/donoszeniem istnieje. To nie jest normalne, że od 4 lat nie możesz zajść w ciążę - jesteś młoda, więc coś musi temu przeszkadzać. A nie pamiętam czy pisałaś - badaliście swoje kariotypy?
@Charlotte21 Trzymam kciuki za spokojne "już" 8 miesięcy! Piękny przyrost!

Cześć. Cześć z Was bierze sterydy. Potrzebuje opinii. Biorę metypred 8mg. Jestem w 6 tyg ciąży. Jest już ciałko zolte nie widać jeszcze serduszka. Steryd biorę całe 6 tyg. Przedwczoraj zapomniałam przyjąć dawkę. Może to w znaczący sposób odbić się na rozwoju zarodka? Macie jakieś doświadczenia w tym temacie. Dziękuję

reklama
Dzięki dziewczyny ☺

@Charlotte21 Gratulacje! ❤ Beta rośnie ładnie, a to narazie najważniejsze ☺ Życzę spokojnych miesięcy☺

@młoda1994 Kciuki zaciśnięte za jutrzejsza wizytę ✊✊ daj znać oczywiście jak będziesz już po ;)

@Madlein Ja poszłam do mojej obecnej rodzinnej lekarki (ona zna moja sytuacje z poronieniem i wie ze się staramy teraz, ogólnie super babka) i dała mi skierowanie bez żadnego problemu na tsh, ft3 i ft4 wiec już pare groszy zaoszczędziłam.. a zaraz idę do mojego gina po receptę na tabletkę żeby zbadać prolaktyne po obciążeniu i przy okazji jak już będę to tez poproszę go o skierowanie (powiem ze mam wizytę u endokrynologa i potrzebuje zrobić takie badanie i tyle) chyba ze mi nie da to zrobię ewentualnie prywatnie. I już nic więcej nie mam zamiaru robić. Na resztę będę czekać już po konsultacji u endo, co on mi zaleci..

Do góry