reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Paula919191 To bardzo dobrze, że wyniki wyszły prawidłowe. Ja chyba bym w takim przypadku szukała przyczyny w immunologii. Może zrób badanie komórek nk?
@młoda1994 Może dobrze jednak jakby coś z badań wyszło, bo wówczas wróg jest znany. Moim zdaniem gorzej jest jak badania są w porządku, a problem z zajściem/donoszeniem istnieje. To nie jest normalne, że od 4 lat nie możesz zajść w ciążę - jesteś młoda, więc coś musi temu przeszkadzać. A nie pamiętam czy pisałaś - badaliście swoje kariotypy?
@Charlotte21 Trzymam kciuki za spokojne "już" 8 miesięcy! Piękny przyrost!
Nie nie badalam tego. Ale jeszcze muszę szczegółowo zbadać nasienia męża. Choć wiem że napewno on jest zdrowy. Ja po prostu podejrzewam że nie mam owu lub jajowody mam nie drożne. O tym będę rozmawiać z moim gin i Endo jutro. Szczerze mówiąc wolałabym żeby te badania były ok Bo mam dość już nie unormowanych hormonów A wiem że zaburzenia hormonalne to nie jedyny problem przez który są trudności z zajściem w ciążę.

reklama
Dzięki dziewczyny [emoji5]

@Charlotte21 Gratulacje! [emoji173] Beta rośnie ładnie, a to narazie najważniejsze [emoji5] Życzę spokojnych miesięcy[emoji5]

@młoda1994 Kciuki zaciśnięte za jutrzejsza wizytę [emoji110][emoji110] daj znać oczywiście jak będziesz już po ;)

@Madlein Ja poszłam do mojej obecnej rodzinnej lekarki (ona zna moja sytuacje z poronieniem i wie ze się staramy teraz, ogólnie super babka) i dała mi skierowanie bez żadnego problemu na tsh, ft3 i ft4 wiec już pare groszy zaoszczędziłam.. a zaraz idę do mojego gina po receptę na tabletkę żeby zbadać prolaktyne po obciążeniu i przy okazji jak już będę to tez poproszę go o skierowanie (powiem ze mam wizytę u endokrynologa i potrzebuje zrobić takie badanie i tyle) chyba ze mi nie da to zrobię ewentualnie prywatnie. I już nic więcej nie mam zamiaru robić. Na resztę będę czekać już po konsultacji u endo, co on mi zaleci..
Oczywiście dam znać i wstawię wyniki tylko że po niemiecku. Postaram się je przetłumaczyć na tyle żebyście zrozumiały.

@Paula919191 to te genetyczne już dostałaś? Czy jakieś specjalne na płeć robiłaś?
Wzięłam pakiet genetyczny na płeć plus choroby genetyczne płodu i płeć dziś własnie dostałam a na choroby genetyczne płodu czekam max co do 15.05 ale myślę że będą wcześniej.
@witch84 już mam sporo z immunologi zrobione i narazie wszystko na co już mam wyniki to wyszło dobrze, komórki nk będę robić ale muszę poczekać do końca cyklu po pierwszej @ bo tak każe moja immunolog. No o na ANA czekam i na pakiet genetyczny trombofilia też czekam.

@witch84: dziękuję za podpowiedź. Poczytałam trochę o tym badaniu i jutro zapytam Endo co o tym myśli i czy wykonamy te badania. Jutro dam znać co mi Endo powiedział i co z wynikami.

@Madlein sprobuj zrobić test o czulosci 10 przy niskiej becie on na pewno pokaże dwie kreski, mi przy 11,9 już wyszło. Trzymam kciuki ❤
@Takaja123 to utopienie pieniędzy w błoto. Betę z krwi przy ostatniej ciąży miałam ponad 800, a testy wychodziły negatywne. Wolę odrazu zrobić z krwi. Nie wiem tylko czy dwa tygodnie po ostatnim i w sumie jedynym stosunku wynik będzie już miarodajny.

We krwi napewno jeśli jest to pokaże bo hormon ciążowy w pierwszej kolejności pojawia się w krwi A później dopiero przefiltrowany przez nerki idzie do moczu. Także w twoim przypadku @Madlein lepiej wykonać betę hcg niż wyrzucać bez sensu na testy ciazowe, które tak naprawdę mogą nie pokazać ciąży A faktycznie w niej będziesz. Jeżeli wykonasz betę to koniecznie daj znać czy wynik pozytywny. Trzymam kciuki[emoji110]

Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam bardzo stare wyniki do ręki jeszcze z pobytu w szpitalu na oddziale Endo i mam wynik z 7wrzesnia 2016r aTPO >600,0 IU/ml norma <34 A wynik z dnia 2 listopad 2015 r 582,0 A norma 0-34 to są bardzo złe wyniki prawda? Nie wiem czy tu Endo też robił te badania ale wiedząc że mam hashimoto to napewno też je zrobił. Jutro się wszystkiego dowiem.

reklama
Dziewczyny mam pytanie. Wzięłam bardzo stare wyniki do ręki jeszcze z pobytu w szpitalu na oddziale Endo i mam wynik z 7wrzesnia 2016r aTPO >600,0 IU/ml norma <34 A wynik z dnia 2 listopad 2015 r 582,0 A norma 0-34 to są bardzo złe wyniki prawda? Nie wiem czy tu Endo też robił te badania ale wiedząc że mam hashimoto to napewno też je zrobił. Jutro się wszystkiego dowiem.
Koleżanka niedawno dostała diagnozę hasimoto. W ciąży miała niedoczynność po ciąży wyszło hasimoto. Jej endokrynolog powiedziała, że nie trzeba powtarzać antyTPO i antyTG. Jeśli raz stwierdzono hasimoto to te dwa parametry już zawsze będą powyżej normy.

Do góry