reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Charlotte21 ja odstawialam przed owulka :) teraz już nie biorę. Powiem Ci, że po dwóch cyklach brania oeparolu śluz znacznie się poprawił. :)
A jak tam u Ciebie? Wlewu dały efekt?

@roki_1991 oo to już dwa tygodnie? :) ale ten czas leci.

reklama
@Takaja123 Ja znowu brałam według zaleceń Pani doktor Oeparol cały czas Oeparol i po monitoringu wiem że nie blokował mi owulacji.
A jeżeli chodzi o wlewy, to dały efekt. Są dwie kreski na teście. Wyszła mi druga blada już 3 dni przed okresem. Włączyłam już Encorton Ale nie wiem czy mam brać Oeparol. Betę mogę zrobić dopiero w poniedziałek i okaże się czy to zapowiada się na biochemiczne czy będzie ciaza w pierwszym cyklu starań po poronieniu.
Na razie wogole się odczuwam ulgi i radości. Strasznie się boję uwierzyć że to jest prawda...boję się dopuścić do myśli to że naprawdę jestem w ciązy. Poza tym zupełnie inaczej się czuje. Nic mnie nie boli oprócz brzucha rano. Piersi nie bolą (w poprzedniej ciazy myślałam że mi odpadna) nie mdli mnie ( poprzednio miałam ciągle mldlosci), nie czuje się osłabiona( poprzedbio spalam na stojaco i nie kialam wogole sily). Woec te objawy nie dsja mi teraz potwierdzenia ciazy.
A co do Oeparolu to czytałam że nagle odstawienie może powodować skoki prolaktyny. I już nie wiem co gorsze.

Ostatnio mało zaglądałam na forum ale widziałam twoje wpisy...przykro mi się że tak u Ciebie potoczyło. Musi to być ciężkie przeżycie. Ja osobiście miałam ureaplasme i mąż pewnie też miał. I muszę powiedzieć, że w tym czasie miał faktycznie mniejsze libido i problem z finishem. A ta infekcja jest niebezpieczna dla dziecka. Łącznie u nas to było 6 tygodni bez współżycia. Ale wyleczona. W zeszłe wakacje. Życzę cierpliwości przy mężu

@Charlotte21 to po cichu gratuluję już i trzymam kciuki :) ❤ ogólnie nic nie wyszło w posiewie z pochwy u męża też mocz, posiew czysty. Muszę powtórzyć badanie na chlamydie bo coś źle pobrali więc przy okazji zrobię to o czym wspominasz--dziękuję za podpowiedź może tu leży sedno problemu. Nie wiedziałam, że odstawienie oeparolu może powodować skok prolaktyny, lekarz nic o tym nie wspominał chociaż ja już odstawilam całkiem.

@Mustbe kochana bardzo mi przykro. Przytulam ❤

@Takaja123 Po cichu Też mam nadzieję że wszystko będzie ok. jeżeli posiew ok to warto szukać dalej. Nie jest to tanie badanie Ale warto. Długo się czeka i leczy ale ja była szczęśliwa że odkryli to u mnie przed. U mnie obawialo się to tez częstymi intencjami, pieczeniem i bólem po stosunku.
@Mustbe Moge zapytać co się stało? Niestety tydzień nieobecności na forum jest ciezki do nadrobienia.

@roki_1991 mi owulacji nie blokował. Sprawdzone na monitoringu. Dlatego się zastanawiałam nad tym.
@młoda1994 bardzo Ci dziękuję za ta informację.!
Na ulotce wiesiolka oaperol jest napisane że w czasie ciąży i karmienia piersią nie można zażywać tych kapsułek. Powinno się stosować tylko od 1dc aż do owulacji i na II fazę odstawić i zacząć znowu brać w 1dc. Średnio się bierze 14 dni wiesiolek tylko

Na ulotce wiesiolka oaperol jest napisane że w czasie ciąży i karmienia piersią nie można zażywać tych kapsułek. Powinno się stosować tylko od 1dc aż do owulacji i na II fazę odstawić i zacząć znowu brać w 1dc. Średnio się bierze 14 dni wiesiolek tylko
A jeśli chodzi o prolaktyne to nie wiesiolek tylko castagnus powoduje obniżenie prolaktyny i castagnusa też nie można brać w czasie ciąży. Jest to też napisane w ulotce

Udało się nam zajsc po pierwszej iui, beta doszła do koło 320, lecz w 3 tyg po zabiegu zaczęło się plamienie. Dziś na usg nie bylo widac pęcherzyka więc to ciąża biochemiczna
@Takaja123 Po cichu Też mam nadzieję że wszystko będzie ok. jeżeli posiew ok to warto szukać dalej. Nie jest to tanie badanie Ale warto. Długo się czeka i leczy ale ja była szczęśliwa że odkryli to u mnie przed. U mnie obawialo się to tez częstymi intencjami, pieczeniem i bólem po stosunku.
@Mustbe Moge zapytać co się stało? Niestety tydzień nieobecności na forum jest ciezki do nadrobienia.

reklama
@Charlotte21 szukam i nie odpuszcze. Chcę zajść i szczęśliwie donosic. Mąż w środę na wizytę u urologa może on powie coś więcej. Teraz biorę dopochwowo leki więc na wymaz pójdę dopiero jak skończę. Kochana ja mam nadzieję, że teraz to będzie szczęśliwy czas u Ciebie i nudne 9 miesięcy. Mocno trzymam kciuki i kibicuje.

@Mustbe powtarzalas betę? Pęcherzyk jest widoczny przy becie 1000, a nawet więcej.

Do góry