reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Takaja123 U mnie bez zmian ... jedynie ostatnio więcej na głowie przez co nie mam czasu się tutaj udzielać .. ale staram się czytać i oczywiście trzymam za Ciebie kciuki ✊✊❤️ I za @Dzoana88 i @Niepatrzwstecz również ☺️ Chciałabym żeby któraś zaczęła już „zarażać” ;)
U mnie obecnie 8 dc i może dziś już coś pomyślimy ;)
Ale tak właśnie dziś się zastanawiam dlaczego sie nie udaje .. mąż wyniki dobre, u mnie lekarz tez nie ma się do czego przyczepić ... miesiączki baaardzo regularne. Nie wiem na prawdę :confused:
Mam skierowanie na tsh, ft3 i ft4 pójdę w przyszłym tygodniu zrobić i umówię się prywatnie do tego endokrynologa, ale ostatnio trochę zwątpiłam żeby aż tak ten wynik tsh wpływał na utrudnienie zajścia w ta ciąże .. w tamtym cyklu bolały mnie piersi juz z tydzień przed @ wiec zbadam jeszcze od razu prolaktyne ... może z nią coś nie halo:evil:
Pozdrawiam Was i życzę 2 kreseczek ❤️

@Takaja123 U mnie bez zmian ... jedynie ostatnio więcej na głowie przez co nie mam czasu się tutaj udzielać .. ale staram się czytać i oczywiście trzymam za Ciebie kciuki [emoji110][emoji110][emoji3590] I za @Dzoana88 i @Niepatrzwstecz również [emoji3526] Chciałabym żeby któraś zaczęła już „zarażać” ;)
Ale tak właśnie dziś się zastanawiam dlaczego sie nie udaje .. mąż wyniki dobre, u mnie lekarz tez nie ma się do czego przyczepić ... miesiączki baaardzo regularne. Nie wiem na prawdę :confused:
Mam skierowanie na tsh, ft3 i ft4 pójdę w przyszłym tygodniu zrobić i umówię się prywatnie do tego endokrynologa, ale ostatnio trochę zwątpiłam żeby aż tak ten wynik tsh wpływał na utrudnienie zajścia w ta ciąże .. w tamtym cyklu bolały mnie piersi juz z tydzień przed @ wiec zbadam jeszcze od razu prolaktyne ... może z nią coś nie halo:evil:
Pozdrawiam Was i życzę 2 kreseczek [emoji3590]
Narazie objawów @ brak więc wszystko możliwe [emoji847]

@Takaja123 U mnie bez zmian ... jedynie ostatnio więcej na głowie przez co nie mam czasu się tutaj udzielać .. ale staram się czytać i oczywiście trzymam za Ciebie kciuki [emoji110][emoji110][emoji3590] I za @Dzoana88 i @Niepatrzwstecz również [emoji3526] Chciałabym żeby któraś zaczęła już „zarażać” ;)
Pozdrawiam Was i życzę 2 kreseczek [emoji3590]
Niestety ale wynik TSH ft3 ft4 oraz prolaktyna dużo mogą zaszkodzić w poczęciu dziecka. Mówią że wynik tsh w staraniach o dziecko lepiej mieć 1.5 nie więcej i prolaktyna też musi być w normie nawet delikatny wynik w górnych granicach normy może powodować problem z zajściem w ciążę. Warto zrobić te badania skonsultować z gin lub Endo i wtedy działać.

@coco07 popieram to co napisała @młoda1994. Prolaktyna powinna być ładnie w ryzach trzymana, bo może robić problem przy zajściu w ciążę. Tsh fajnie mieć do 1.5 ale troszkę większe nie jest problemem. Nie mniej jednak warto sprawdzić :)

Ja kiedyś prolaktyne miałam prawie 40 jak zobaczyłam wynik u Endo to zemdlalam jej w gabinecie A TSH miałam prawie 13 i powtórka z rozrywki. Patrząc na wyniki jak doszłam do siebie to się poplakalam bo ciągle było coś nie tak u mnie. Lekarka nie potrafiła mnie uspokoić. Wszyscy na poczekalni mnie słyszeli jak będzie w gabinecie. Łzy chyba z bez silnosci.

Ja miałam prolaktyne powyżej 36. Lekarz mówił że stres też wpływa na wynik a robiłam badanie zaraz po wyjściu z gabinetu gdy dowiedzieliśmy się że naturalnie nie możemy zostać rodzicami. Po dwóch miesiącach zrobiłam ponownie badanie i wyszło w normie, wynik poprawił się bez żadnych lekow
Ja kiedyś prolaktyne miałam prawie 40 jak zobaczyłam wynik u Endo to zemdlalam jej w gabinecie A TSH miałam prawie 13 i powtórka z rozrywki. Patrząc na wyniki jak doszłam do siebie to się poplakalam bo ciągle było coś nie tak u mnie. Lekarka nie potrafiła mnie uspokoić. Wszyscy na poczekalni mnie słyszeli jak będzie w gabinecie. Łzy chyba z bez silnosci.

reklama
Może faktycznie. Ale miałam robione badanie tak zwane hormon stresu i jest ok. W Polsce miałam dużo stresu od kad mieszkam w DE nie mam stresu życie płynie spokojnie bez problemów. Jedyny problem jaki mam to właśnie z poczuciem dziecka ale zaczęłam tu leczenie od zera i wszystko po kolei będę robiła tutaj badania monitoring badanie nasienia męża także jeszcze pewnie długa droga przed nami żeby dokładnie dowiedzieć się co jest nie tak że nie umiem zaskoczyć.

Do góry