reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 wiesz jak ciężko było posprzątać ta serwatke daj spokój drugi raz na pewno tak nie zrobię :D dobrze, że nie uszkodzilam świeżo zrobionego sera :D
Koszulki na pewno długo jeszcze by posłużyły ale czasami przychodzą takie głupie myśli :)

reklama
@Zabulinka_86 Wydaje mi się ze może to być powiązane. Moja mama tez miała kiedyś żylaki operowane, babcia nadal chyba ma.. a ja póki co jestem chyba za młoda, może w przyszłości będę mieć, nie wiem .. ale mam pajączki na udach ..
Ja wiem ze jakby się chciało wszystkie badania porobić to pieniędzy dużo pójdzie :(:oops: Ja zrobiłam zespół antyfosfolipidowy zaraz po poronieniu w grudniu a trombofilie robiłam teraz w marcu ..bo cały czas się wahałam, ale na prawdę wiem, ze gdybym nie zrobiła, nie potrafiłabym spac spokojnie w kolejnej ciąży:unsure:

@Psiara1996 Jedz kochana na IP sprawdzić. Pewnie okaże się ze to nic złego, ale ten stres i niepewność narobi Ci więcej szkód niż jakieś głupie baby, które pojęczą i zapomną.. Trzymam kciuki ✊

Trombofilie możesz zrobić w dowolnym momencie. Do 6 tygodni zespół antyfosfolipidowy, tak jak dziewczyny Ci wczoraj pisały. Na ten zespół składają się 3 badania: przeciwciala przeciw kardiolipinie, przeciwciala przeciw beta 2 glikoproteinie i antykoagulant tocznia.

Hej. Mi ostatnio hematolog Zleciła zrobić ten Zespół antyfosfolipidowy ( 10 miesięcy po popronieniu). Wyszedł negatywny według mojej interpretacji. Hematolog pomimo obecności mutacji genu Mthfrc677t i pai I powiedziała , ze nie potrzebuje heparyny w razie ciazy. Ginekolog twierdzi, ze tak. Ona mi przeczytała taka listę z zaleceniem do zastosowania i tam rzeczywiście nie było refundacji w przypadki kombinacji takiej jak ja mam. Nie wiem co mam o tym myśleć. Zrobiłam dodatkowo tez analizę tarczycy i taki mam wynik. Szukam przyczyn tu h miesiączek takich czestych(22/24 dni). Mój gin twierdzi, ze to kp(39 miesięcy)ale takie cykle mam od 5 miesięcy wiec nie jestem przekonana o tym ze to kp. Załączam wyniki
IMG_5270.JPG

Ale jak to wyszła? [emoji33]
Dawaj znać Kochana, dobrze że pojechałaś!
Zrobiła usg, powiedziała żebym się ubrała zaczęła wypisywać papiery i powiedziała proszę za mną. Byłam pewna, że idę z nią do gabinetu i powie mi wszystko tam a ona zostawiła mnie bez słowa z pielęgniarkami. Zaczęły pobierać mi krew, oczywiście 10 razy bo nie było żył, dały luteine i kazały leżeć.

reklama
@Psiara1996 może nic złego się nie dzieje. Ale fakt mogła coś powiedzieć. Ja trzymam kciuki za Ciebie i dzidzie ❤️

@Tutti_frutti_by-Iga ja mam tą samą mutacje i gin wystawił mi zaświadczenie do rodzinnego żebym miała refundację i wpisał trombofilia wrodzona poronienia nawykowe i powiedział, że to podstawa do refundacji. Skoro lekarz gin zaleca heparyne to też może coś pomyśli żebyś dostała refundację?

Do góry