reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Paula919191 ja pierwsze co robie po przebudzeniu to łapie się za piersi czy na pewno bolą i staje przed lustem żeby zobaczyć czy żyłki nie zniknęły. A niby ciąża to czas radosnego oczekiwania. Powinni dopisać nie dotyczy kobiet po poronieniu :)
Kochanie Ciebie przynajmniej piersi bolą a u mnie nic! A w tamtej ciąży i mdłości i wymioty, zmęczenie,cycki no wszystko było. Jedyne co to zmęczona jestem i szybko chodzę spać ale staje do pracy 3.45 więc bardziej tym jestem pewnie zmęczona. Wykończą nas te ciążę nerwowo ;) :p

@Paula919191 ja pierwsze co robie po przebudzeniu to łapie się za piersi czy na pewno bolą i staje przed lustem żeby zobaczyć czy żyłki nie zniknęły. A niby ciąża to czas radosnego oczekiwania. Powinni dopisać nie dotyczy kobiet po poronieniu :)
Ja robiłam to samo, dokładnie to samo hehe, ale mnie objawy czasami zanikały ze stresu. Jak bylo blisko do wizyty. A pamiętaj że te piersi w końcu przestają boleć, ale mapa z żyłek zostaje

Jak widać każda ciąża jest inna :) Ja w poprzedniej znowu nie miałam aż takiego bólu w piersiach a teraz dramat. Pewnie Kiedy przestaną mnie boleć to dostane mini zawału

Każdy tydzień na wagę złota :-) ale powiedz jesteś już spokojniejsza że ten najgorszy tydzień minął? Nawet w tym jak piszesz czuć spokój [emoji8]
Teraz wiem , że są jakiekolwiek szanse i czuje się zaopiekowana... A to istotne... że wiem że lekarze robią co mogą.
Na badaniu ginekologicznym bez zmian. Szew na miejscu szyjka krótka ale taka jak tydzień temu więc spoko. No i dowiedziałam się, że dopóki ja się nie wypisze to oni mnie nie wypisza... bo będę tu leżeć do końca [emoji2962]

IMG_5513.JPG
Hej dziewczyny. Robiłam test. Dziś dzień spodziewanej miesiączki. I wyszła lekka kreska bardziej widoczna na zdjęciu. Nie wiem czy zacząć brać już luteinę i duphaston wcześniej miałam przepisany duphaston 3x1 i luteinę 2x1 dopochwowo. Na pewno zrobię dziś jeszcze jeden test. Ale co wy sądzicie.

Zobacz załącznik 955928Hej dziewczyny. Robiłam test. Dziś dzień spodziewanej miesiączki. I wyszła lekka kreska bardziej widoczna na zdjęciu. Nie wiem czy zacząć brać już luteinę i duphaston wcześniej miałam przepisany duphaston 3x1 i luteinę 2x1 dopochwowo. Na pewno zrobię dziś jeszcze jeden test. Ale co wy sądzicie.
A masz możliwość kontaktu ze swoim lekarzem? Na pewno leć na betę. Kreska jest jak nic,dlatego myślę,że beta to formalność i wtedy bym brała duphaston ;) ale skontaktuj się z lekarzem.

Teraz wiem , że są jakiekolwiek szanse i czuje się zaopiekowana... A to istotne... że wiem że lekarze robią co mogą.
Na badaniu ginekologicznym bez zmian. Szew na miejscu szyjka krótka ale taka jak tydzień temu więc spoko. No i dowiedziałam się, że dopóki ja się nie wypisze to oni mnie nie wypisza... bo będę tu leżeć do końca [emoji2962]
Skoro sami Cię nie wyganiają to leż nawet do samego czerwca jeśli wytrzymasz :-) teraz to już musi być dobrze. Ważne że sytuacja jest stabilna. A teraz takie czasy że wszystko wyprawkowe można kupić przez Internet, wiec laptop w ruch i robisz zakupy. Bardzo się cieszę że u Was wszystko ok [emoji8]
Zobacz załącznik 955928Hej dziewczyny. Robiłam test. Dziś dzień spodziewanej miesiączki. I wyszła lekka kreska bardziej widoczna na zdjęciu. Nie wiem czy zacząć brać już luteinę i duphaston wcześniej miałam przepisany duphaston 3x1 i luteinę 2x1 dopochwowo. Na pewno zrobię dziś jeszcze jeden test. Ale co wy sądzicie.
Myślę że możesz zacząć brać. Najlepiej nie rób już testów tylko podjedź do jakiegoś całodobowego laboratorium i zrób sobie betę. Mój test wyglądał tak samo, albo nawet jaśniejszy był. Po cichu gratuluję :-)

reklama
Do góry