reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@cukier.wanilinowy dziękuje :) Niestety do mnie też ta trauma ciąglę wraca, staram się o tym na co dzień nie myśleć, ale jak kładę się na usg to tylko czekam aż lekarz powie, ze znowu serce przestało bić. Nie wydaje mi się aby to się kiedyś zmieniło.

@annkow111 daj znać dentyście, ze masz takie podejrzenie, niech doradzi :) ja na początku lutego już byłam w ciąży, a nie wiedziałam i wyleczyłam zęby ze znieczuleniem ;)

To normalne zachowanie po takich doświadczeniach. Miałam to samo. Każde usg to było bez oddechu i z zamkniętymi oczami dopóki gin nie powiedziała że serduszko bije. Moja lekarka wiedziała że najpierw musi powiedzieć czy jest serduszko, dopiero wtedy mogła sobie mierzyć itp. A ja zaczynałam oddychac

reklama
Idę dzisiaj do dentysty. Zawsze brałam znieczulenie. Teraz istnieje prawdopodobienstwo ze jestem w ciąży ( dużo bym dała żeby to była prawda ). Myślicie ze powinnam zrezygnować ze znieczulenia?
Są specjalne znieczulenia dla kobiet w ciąży. Jak leczyłam zęby, to powiedziałam lekarce, że może się okazać, że jestem w ciąży i zastosowała inne znieczulenie. Nie wiem jakie, ale działało. Nigdy bym nic nie zrobiła bez znieczulenia ! :)

@roki_1991 no to mój robi już dokładnie to samo, żebym mu nie zeszła na tej kozetce ;) Widzę, że wszystkie po stracie kolejne ciąże przeżywamy dokładnie tak samo, miło wiedzieć, że nie tylko ja tak "szaleję" ;) Rzeczywiście coś w tym jest, że kobietę po poronieniu rozumie tylko druga kobieta po poronieniu. Mój mąż mnie oczywiście bardzo wspiera i zrobiłby absolutnie wszystko, żeby mi ulżyć w tym stresie, ale niestety przyznaje, że wie, że on nie czuje i nigdy nie poczuje tego strachu i stresu tak jak ja i nic na to niestety nie poradzi.

@annkow111 Tak jak dziewczyny napisały - powiadamiasz stomatologa o ciąży i on już wie jakie znieczulenie może zastosować (takie bez obkurczania naczyń krwionośnych - bólu nie czujesz, ale krwi może być więcej).

Dziewczynki piszecie jakbym juz była a to jeszcze nic nie wiadomo :) Chociaż znowu robię sobie ogromną nadzieję 8-) Jeśli nie daj Bóg jednak nie będę będziecie czytać moje smutki i żale :p

reklama
Do góry