reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzwiczyny byłam dzisiaj u lekarza, dostałam lekkiego Plamienia, taki pomarańczowy śluz... Lekarz zagladanal niby wszystko ok, dostałam dodatkowo do dupka lureine dopochwowo 2x1. Brzuch trochę boli jak się ruszam ale ogólnie cały dzień leżę w łożu, strasznie się boję żeby nie stało się nic złego [emoji3525][emoji3525][emoji3525]

reklama
@Magierowa dużo odpoczywaj i nie stresuj się. Mam nadzieję, że niedługo plamienie minie i nic złego się nie wydarzy. Tule Cie❤️

@Jivka korzystaj z wakacji drinkuj i relaksuj się za nas wszystkie ❤️

@Magierowa będzie dobrze
Ja dziś zrobiłam podstawowe badania z krwi i oddałam próbkę płodu do badań genetycznych pod kątem płci i aberracji chromosomów. Na wyniki trzeba będzie czekać ok 3 tygodni podobno. Partner twierdzi, że niepotrzebnie ale ja jednak chcę wiedzieć i mam nadzieję że te badania to wyjasnia i nie będzie potrzeby zglebiania dalej tematu.
Wy robilyscie badania zarodka?

@Jivka to podobnie bo ja mam 9 dc. Mnie tez Bolą jajniki jakoś dziwnie. Nigdy tak nie miałam. Zawsze zaczynały boleć od mniej więcej owulacji a teraz zaczęły od razu po okresie

@annkow111 Tez tak miałam w tym cyklu ze niedługo po okresie już mnie jajnik bolał .. później w 13 dc ból mocny i myśle ze wtedy była owu.. ale dziś już zgłupiałam bo jestem 6 dni przed @ a tu tyle śluzu płodnego:oops: ale mnie jajnik nie boli teraz .. także coś mi się chyba pokićkało :(

@roki_1991 Ja mam zamiar testować 5 marca czyli w dniu spodziewanej @ jeśli nie przyjdzie. Ale tak jak pisałam, może mam konkretna obsuwę z ta owu, ze dziś taki śluz płodny i może mi się @ spóźnić z tego powodu. Choć to by było pierwszy raz w życiu, żebym miała tak późno owu i spóźniona @

@Betika2018 Ja nie robiłam, bo jedyne o czym myślałam to to żeby jakoś się pozbierać i jak najszybciej wrócić do normalnego życia. Stwierdziliśmy z mężem, ze takie roztrząsanie, badanie, czekanie, zastanawianie się nad tym, nie pomoże nam:( i nie chcieliśmy tego. Ale wiem, ze innym dziewczynom ta wiedza pomaga.

@Magierowa Trzymam kciuki za was ✊ musi być dobrze:) który to tydzień?

Ostatnia edycja:
@coco07 może wybrobuj paski owulacyjny? Też miałam taki ból jajników jakoś 3 dni po @ aż mnie w pół zginalo i niewielka ilość śluzu myślałam, że to owulka ale robiłam testy od17dc i wyszło mi w 19dc teraz jestem w 27dc i od trzech dni biorę luteine i też mam jakiś śluz. A mój kalendarzyk pokazuje, że właśnie zaczęły mi się dni płodne a owulka będzie 3.03 z tym, że ja 1.03 spodziewam się @

@Betika2018 szczerze, to ja nie miałam pojęcia, że można przebadac płód, że można zrobić pochówek nic w szpitalu na ten temat mi nie powiedzieli i dopiero gdy dołączyłam na forum dowiedziałam się o tym. Powiedz mi kochana w którym Tc straciła dziecko? U mnie był 8tc

@Jivka zazdroszczę urlopu! Ja niestety najbliższy pod koniec czerwca :oops:
@Betika2018 ja nie robiłam to niestety nie miałam juz z czego bo wszystko ze mnie brzydko mówiąc wyleciało :( ale gdybym miała możliwość to na pewno bym oddała
@coco07 jakiś dziwny miesiąc ze kilka z nas ma jakieś nienormalne cykle... U mnie tez zaczął sie śluz plodny ale to chyba w terminie bo na 6 dni przed planowaną owulacja

@Takaja123, @coco07 u mnie zaczynał się 10 tydzień. Serduszko przestało bić i z tego co czytałam to właśnie jakaś wada genetyczna jest najczęstszą przyczyną poronienień, zwłaszcza w moim wieku. I tak jak mówisz, też o tym nie wiedziałam z początku. Ale w szpitalu przechowuja kostki zabezpieczone do badań i Mo, na je wypożyczyć zdaje się na każdym etapie (tu dokładnie nie wiem jaki okres) I szczerze to mam nadzieję, że coś wyjdzie w tym badaniu. Bo wtedy wiadome jest czy jest to przypadek czy trzeba przyczyny szukać dalej.

reklama
Do góry