reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Dagmarka1991 trzymam kciuki za ll. U mnie zwykle @ przychodziła jeszcze podczas brania luteiny I zawsze miałam dylemat czy brać jeszcze lutkę ten jeden dwa dni czy odstawiać? No I zawsze odstawiałam, choć nie wiem czy słusznie. Jak to u Ciebie wyglądało?

reklama
Ja dziś pierwszy okres po poronieniu. Lekarz zalecał czekać do kwietnia ale tak mnie kusi żeby zacząć starania już w tym cyklu.eh....
Dlaczego tak dlugo?!To jest moj 2 cykl po poronieniu i zaczelismy starania. Fizycznie na dole wszystko okej.Wiec moja gin stwierdzila ze jak psychicznie tez dobrze to nie ma przeciwskazan i mam brac witaminy ciazowe.Dzisiaj jest 6 dzien po owulacji (wiem bo temp wzrosla wtedy plus zawsze kuje mnie jajnik...tak samo bylo w tamtej ciąży ) a dzisiaj znoku mnie kuje brzuch i piersi mnie delikatnie bola[emoji4]mam nadzieje ze to implantacja. 8 dni do okresu zostało a za 9 testuje jesli @ nie przyjdzie [emoji1696]

Witam
Ja w następnym tygodniu wybieram się do gina na kontrolną wizytę po cc, zobaczymy jak się sprawy mają.
Jeszcze nie dostałam @ i trochę się martwię.niby 5 tydzień dopiero minął,ale chciałabym żeby tam już się normowało,niech lekarz obejrzy.
tak pragnie się teraz dzidziusia , ale trzeba na to spokojnie poczekać.tylko ta myśl,że kiedyś jeszcze może się uda trzyma mnie żeby się nie załamać i jeszcze nasze forum te posty że komuś się udało i ma się lepiej, doczekał się wreszcie swojego szczęścia, dają mi dużo wiary na lepszą przyszłość

Gratuluję tym co się udało i trzymam kciuki za tych którzy się starają.✊
Zobaczymy kiedy lekarz da zielone światełko.oby jak najszybciej.

@Dagmarka1991 trzymam kciuki za ll. U mnie zwykle @ przychodziła jeszcze podczas brania luteiny I zawsze miałam dylemat czy brać jeszcze lutkę ten jeden dwa dni czy odstawiać? No I zawsze odstawiałam, choć nie wiem czy słusznie. Jak to u Ciebie wyglądało?

Słusznie odstawialas ;) branie progesteronu w 1 fazie cyklu to zły pomysł ;)

@Paula919191 też myśleć że długo, ja po poronieniu w 19tc dostałam zgodę po drugiej @ [emoji4] Aktualnie czekam na czwartą... Jak organizm będzie gotowy to sam zaskoczy [emoji4]

Zgodzę się z dziewczynami. Jeśli jesteś gotowa psychicznie na nowe starania a tam jest wszystko ładnie wygojone to może warto. Nigdy nie wiadomo czy się uda za pierwszy razem. Wiem po swoim doświadczeniu za mną 2 cykle i nie udane. Teraz 3 cykl i tutaj już podchodzę na spokojnie bo teraz może znów nie wyjść bo będzie za późno tak więc głowa do góry.

Chyba zrobię tak jak mówicie, ale narazie bez żadnego spięcia że musi się udać za pierwszym cyklem,bez pilnowania dni płodnych, czyli po prostu nie będziemy uważać. A po kolejnej @ to już konkretne starania :D

Niestety pojawiła się żywa krew, ale bardzo mało. Myślałam, że luteina podtrzyma ewentualną ciążę, a nie spowoduje krwawienie w 8 dniu jej brania. Mam ten cykl traktować jako 23 dni? Traktować to krwawienie jako okres i robić badania zalecone przez ginekolog? Nie wiem, co mam robić.

reklama
Niestety pojawiła się żywa krew, ale bardzo mało. Myślałam, że luteina podtrzyma ewentualną ciążę, a nie spowoduje krwawienie w 8 dniu jej brania. Mam ten cykl traktować jako 23 dni? Traktować to krwawienie jako okres i robić badania zalecone przez ginekolog? Nie wiem, co mam robić.
Może zobacz jak się rozwinie sytuacja, jak będzie dużo krwi to ja bym to traktowała jako okres. A w którym dc masz wykonać?

Do góry