reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Witam!
Ja straciłam córeczkę po porodzie przedwczesnym w 32 tc,gdy nagle odeszły wody płodowe. Okazało się po porodzie że nasz aniołek miał ciężką wadę serca.po 8 dniach wystąpiły komplikacje i już lekarze nie wiedzieli jak pomóc naszej córeczce . W ciąży też miałam skracająca się szyjka,twardy brzuch,skurcze i na lekach udało się dojść do właśnie 32 tc.dobry czas,ale gdyby nie było wady serca.minął miesiąc od tamtego czasu, prubójemy z mężem jakoś żyć dalej,chociaż pierwsze dwa tygodnie przepłakałam, trzymam się chyba tylko dla swojego męża,gdyby nie on to nie wiem co by było, wspieramy się razem.niedawno znalazłam to forum i pod czytuję od tyg.,bardzo mi to pomoga.chyba dlatego że znalazłam tu osoby które przeżyły to co ja. Dzięki temu że tutaj jestem jest mi lżej. Pomaga mi tak jakby to była terapia.
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty [emoji3525][emoji3525] To już bardzo wysoka ciąża i córeczka żyła nawet na naszym świecie przez jakiś czas z tego co rozumiem [emoji3525] Właśnie też się zastanawiam czy wykryli wcześniej wadę na usg?
Czy ten test nie jest czasem pozytywny?
A myślałam że tylko ja tam cień widzę [emoji4] Ja dokładnie taką kreskę miałam z córką w ciąży [emoji4][emoji4][emoji4]

reklama
Bardzo mi przykro z powodu Twojej straty [emoji3525][emoji3525] To już bardzo wysoka ciąża i córeczka żyła nawet na naszym świecie przez jakiś czas z tego co rozumiem [emoji3525] Właśnie też się zastanawiam czy wykryli wcześniej wadę na usg? A myślałam że tylko ja tam cień widzę [emoji4] Ja dokładnie taką kreskę miałam z córką w ciąży [emoji4][emoji4][emoji4]
Ja to aż się bałam o tym napisać żeby nie robić nadzieji, ale cieszę się że nie tylko ja widziałam ta druga nieśmiała kreseczkę. No i oby nie okazało się ze połowa z nas ma tu problemy ze wzrokiem ;)

Też sie zgodzę ze widać cień też tak miałam i byłam w ciąży. Niestety w moim przypadku biochemicznej dlatego wychodzę z założenia ze nigdy nie robię testu przed co najmniej tygodniowym spoznieniem. Tobie tego nie życzę! I wierzę ze na pewno będzie inaczej niż u mnie

@hona ja obiecuję kciuki będzie dobrze, zobaczysz :*

@gosia100 jak wizyta? Mam nadzieję, że serduszko już było? ❤️

U mnie jest jakiś śluz może w końcu @ przyjdzie czekam jeszcze :) na wizytę umówiłam się za tydzień jak nie będzie @ to trzeba będzie sprawdzić o co chodzi, a jak jednak przyjdzie to zrobię monitoring cyklu :)

Kochana to dzisiaj o 19:00 wizyta... jeszcze 9,5 godz. to jest 6t5d ostatnio w 6t6d trafiłam z plamieniem na szpital (a zatrzymal sie rozwoj na 6t1d wtedy tez slyszalam serduszko). Wiec jak dzis będzie
Ok to będę spokojniejsza (chyba) a jak nie to pewnie szpital.

Powiem wam że zrobilam ale że nie dawno i wyszedł negatywny więc najprędzej to owulacja. Albo dlatego negatywny ponieważ był z 3 godz do tyłu a powinnam rano zrobić. Czekam na @ powinna za niedługo się pojawićZobacz załącznik 938219

Ja tam też widzę cień :) :)

Witam!
Ja straciłam córeczkę po porodzie przedwczesnym w 32 tc,gdy nagle odeszły wody płodowe. Okazało się po porodzie że nasz aniołek miał ciężką wadę serca.po 8 dniach wystąpiły komplikacje i już lekarze nie wiedzieli jak pomóc naszej córeczce . W ciąży też miałam skracająca się szyjka,twardy brzuch,skurcze i na lekach udało się dojść do właśnie 32 tc.dobry czas,ale gdyby nie było wady serca.minął miesiąc od tamtego czasu, prubójemy z mężem jakoś żyć dalej,chociaż pierwsze dwa tygodnie przepłakałam, trzymam się chyba tylko dla swojego męża,gdyby nie on to nie wiem co by było, wspieramy się razem.niedawno znalazłam to forum i pod czytuję od tyg.,bardzo mi to pomoga.chyba dlatego że znalazłam tu osoby które przeżyły to co ja. Dzięki temu że tutaj jestem jest mi lżej. Pomaga mi tak jakby to była terapia.
Bardzo mi przykro ściskam mocno....

Gigi ja również widzę cień drugiej kreski, bardzo słaby ale widać
Ja wczoraj odebrałam wynik histo i nic z niego nie wynika, byłam też od razu u mojej endokrynolog, leki odstawione i mówi,że jak zajde znowu w ciążę to wtedy monitorować TSH i jak podskoczy to zacząć od dawki 12,5. Zasugerowała żebym zrobiła badania wolne białko s i homocysteine. Czy któraś z Was robiła te badania? No i mówi że czekać że staraniami 3cykle, ale 7.02 mam gina i po cichu licze, że on powie, że krócej.

reklama
@gigi_ a który masz dzień cyklu? Ja po takim teście robiłam jeszcze 4 [emoji14] I dopiero ten czwarty wyszedł z grubą krechą która pokazała się równo z testową [emoji16] I to było po 1,5tygodnia od tej pierwszej którą widziałam tylko ja [emoji4] Mąż twierdził że ściemniam i nic tam nie ma [emoji14]
Więc poczekaj kilka dni i zrób kolejny test [emoji4]

@Dzoana88 jak tam?? Aaaa już doczytałam [emoji14]

@Takaja123 a Ty nie testujesz? ?

Do góry