reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

TProblemem w ciąży jest to jakie rh ma dziecko. Ja sama jestem przykładem, że mając oboje rodziców z rh+, ja mam minusa. W drugą chyba nie istnieje taka możliwość (tj. rodzice rh-, a dziecko rh+)
Chodzi o to, że jeśli matka ma rh-, a dziecko rh dodatni i dojdzie do zmieszania krwi, to wówczas powstają przeciwciała atakujące czerwone krwinki płodu.
Ja miałam robione przeciwciała raz na trymestr. Po porodzie była badana krew pępowinowa i antyglobuliny nie dostałam (natomiast po poronieniu dostałam, bo nie można było określić jakie rh miało dziecko).

reklama
TProblemem w ciąży jest to jakie rh ma dziecko. Ja sama jestem przykładem, że mając oboje rodziców z rh+, ja mam minusa. W drugą chyba nie istnieje taka możliwość (tj. rodzice rh-, a dziecko rh+)
Chodzi o to, że jeśli matka ma rh-, a dziecko rh dodatni i dojdzie do zmieszania krwi, to wówczas powstają przeciwciała atakujące czerwone krwinki płodu.
To czyli jak ja i M mamy minusy to nas to nie dotyczy , dobrze rozumiem ?

@Dzoana88 na razie @ brak zobaczymy jak długo to potrwa :)
Coś myślę, że będą || :)
Mój pozytywny test odczytywał mąż. Tak mi słabo było. Ja miałam zamknięte oczy. I mówię: i jak? A on: są dwie. A ja mówię: co? Jaja sobie robisz. I pokazuje mi test z dwoma ładnymi. A ja się popłakałam wtedy i powiedziałam: no to będziemy mieli dziecko. Był taki szczęśliwy.
:( :(

Ja wtedy podejrzewałam, że mogę być w ciąży w piątek miał być okres nie ma. Piwko pilysmy było okropne a ja jestem raczej piwosz :) no i przez weekend czekałam i w poniedziałek kupiłam test wieczorem zrobiłam patrzę dwie kreski szok i lecę do męża patrz, a on co to jest :D no mowie, ze jestem w ciąży jako był szczęśliwy i później bach no ale mimo wszystko dobrze te początki wspominam :)

@Dzoana88 jeśli do środy nie przyjdzie @ to zacznę podejrzewać ciąże i pykne jeszcze test ale na dzień dzisiejszy nie nakrecam się :)

reklama
Ja wtedy podejrzewałam, że mogę być w ciąży w piątek miał być okres nie ma. Piwko pilysmy było okropne a ja jestem raczej piwosz :) no i przez weekend czekałam i w poniedziałek kupiłam test wieczorem zrobiłam patrzę dwie kreski szok i lecę do męża patrz, a on co to jest :D no mowie, ze jestem w ciąży jako był szczęśliwy i później bach no ale mimo wszystko dobrze te początki wspominam :)

@Dzoana88 jeśli do środy nie przyjdzie @ to zacznę podejrzewać ciąże i pykne jeszcze test ale na dzień dzisiejszy nie nakrecam się :)
Morał z tego taki żebyś zamiast robic jutri test to wypij piwo będzie pewniejsze [emoji16][emoji16]

Do góry