reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

TProblemem w ciąży jest to jakie rh ma dziecko. Ja sama jestem przykładem, że mając oboje rodziców z rh+, ja mam minusa. W drugą chyba nie istnieje taka możliwość (tj. rodzice rh-, a dziecko rh+)
Chodzi o to, że jeśli matka ma rh-, a dziecko rh dodatni i dojdzie do zmieszania krwi, to wówczas powstają przeciwciała atakujące czerwone krwinki płodu.
Ja miałam robione przeciwciała raz na trymestr. Po porodzie była badana krew pępowinowa i antyglobuliny nie dostałam (natomiast po poronieniu dostałam, bo nie można było określić jakie rh miało dziecko).

reklama
TProblemem w ciąży jest to jakie rh ma dziecko. Ja sama jestem przykładem, że mając oboje rodziców z rh+, ja mam minusa. W drugą chyba nie istnieje taka możliwość (tj. rodzice rh-, a dziecko rh+)
Chodzi o to, że jeśli matka ma rh-, a dziecko rh dodatni i dojdzie do zmieszania krwi, to wówczas powstają przeciwciała atakujące czerwone krwinki płodu.
To czyli jak ja i M mamy minusy to nas to nie dotyczy , dobrze rozumiem ?

@Dzoana88 na razie @ brak zobaczymy jak długo to potrwa :)
Coś myślę, że będą || :)
Mój pozytywny test odczytywał mąż. Tak mi słabo było. Ja miałam zamknięte oczy. I mówię: i jak? A on: są dwie. A ja mówię: co? Jaja sobie robisz. I pokazuje mi test z dwoma ładnymi. A ja się popłakałam wtedy i powiedziałam: no to będziemy mieli dziecko. Był taki szczęśliwy.
:( :(

Ja wtedy podejrzewałam, że mogę być w ciąży w piątek miał być okres nie ma. Piwko pilysmy było okropne a ja jestem raczej piwosz :) no i przez weekend czekałam i w poniedziałek kupiłam test wieczorem zrobiłam patrzę dwie kreski szok i lecę do męża patrz, a on co to jest :D no mowie, ze jestem w ciąży jako był szczęśliwy i później bach no ale mimo wszystko dobrze te początki wspominam :)

@Dzoana88 jeśli do środy nie przyjdzie @ to zacznę podejrzewać ciąże i pykne jeszcze test ale na dzień dzisiejszy nie nakrecam się :)

reklama
Ja wtedy podejrzewałam, że mogę być w ciąży w piątek miał być okres nie ma. Piwko pilysmy było okropne a ja jestem raczej piwosz :) no i przez weekend czekałam i w poniedziałek kupiłam test wieczorem zrobiłam patrzę dwie kreski szok i lecę do męża patrz, a on co to jest :D no mowie, ze jestem w ciąży jako był szczęśliwy i później bach no ale mimo wszystko dobrze te początki wspominam :)

@Dzoana88 jeśli do środy nie przyjdzie @ to zacznę podejrzewać ciąże i pykne jeszcze test ale na dzień dzisiejszy nie nakrecam się :)
Morał z tego taki żebyś zamiast robic jutri test to wypij piwo będzie pewniejsze [emoji16][emoji16]

Do góry