reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Z przykrością dołączam do Waszego grona. Poroniłam 10.01.19r, 13tydzien ciąży, łyżeczkowanie, serduszko przestało bić...Na początku było mi bardzo ciężko, teraz już się trochę ogarnęłam. Czeka nas jeszcze pogrzeb ale póki co czekam na wynik histopatologiczny, później DNA i dopiero pogrzeb. Chcielibyśmy z mężem jak najszybciej zacząć starania o dziecko, wizytę u gina mam 7.02, zobaczymy co powie. Dodam również, że w 9tyg. ciąży okazało się,że mam za wysokie TSH, Endo stwierdziła niedoczynność tarczycy, przed ciążą wyniki miałam w normie. Dostałam letrox 100, 3tyg. później powtórzyłam badania tarczycy, okazało się że w tym czasie na tej dawce leku popadłam w nadczynność, endo zmieniła mi dawkę leku na 75, kilka dni później poroniłam. Być może te wahania tarczycy miały wpływ na poronienie ale tego mi nikt nie potwierdzi. Po poronieniu zadzownilam do endokrynolog, kazała odstawić leki i zgłosić się z wynikiem histopatologicznym. Zamierzam porobić w międzyczasie kilka badań.Podczytuje Was od kilku dni i mam nadzieję,że i ja niedługo doczekam się dwóch kresek

@gigi_ mi wyszło trzy dni po spodziewanej @ ale teraz to jeśli coś się mogło zadziac to 20.01 ale nie robię sobie zludnych nadziei tylko czekam na @ :)

@Paula919191 witaj kochana. Bardzo mi przykro, że musiałaś dołączyć do naszej grupy. Możesz zawsze na nas liczyć. Wygadac, wyplakac lub dopytać o różne rzeczy :*

Z przykrością dołączam do Waszego grona. Poroniłam 10.01.19r, 13tydzien ciąży, łyżeczkowanie, serduszko przestało bić...Na początku było mi bardzo ciężko, teraz już się trochę ogarnęłam. Czeka nas jeszcze pogrzeb ale póki co czekam na wynik histopatologiczny, później DNA i dopiero pogrzeb. Chcielibyśmy z mężem jak najszybciej zacząć starania o dziecko, wizytę u gina mam 7.02, zobaczymy co powie. Dodam również, że w 9tyg. ciąży okazało się,że mam za wysokie TSH, Endo stwierdziła niedoczynność tarczycy, przed ciążą wyniki miałam w normie. Dostałam letrox 100, 3tyg. później powtórzyłam badania tarczycy, okazało się że w tym czasie na tej dawce leku popadłam w nadczynność, endo zmieniła mi dawkę leku na 75, kilka dni później poroniłam. Być może te wahania tarczycy miały wpływ na poronienie ale tego mi nikt nie potwierdzi. Po poronieniu zadzownilam do endokrynolog, kazała odstawić leki i zgłosić się z wynikiem histopatologicznym. Zamierzam porobić w międzyczasie kilka badań.Podczytuje Was od kilku dni i mam nadzieję,że i ja niedługo doczekam się dwóch kresek
Cześć. Znajoma historia. Ściskam mocno. A długo się starałaś o tą ciążę?

reklama
Dziewczyny, czy orientuje się jak to jest z badaniem na grupę krwi w ciąży? Trzeba ją robić dwa razy? Czy ginekolog może zlecić to badanie na NFZ?

Do góry