reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@lu_cy teraz posiew z moczu mam powtórzyć w innym lab dla.porownania i jak wyjdzie taki sam to wtedy gin bd komninowac antybiotykami. I tez na raciborska zawioze
A jaki w tym szpitalu jest lab? Może zawieź do dwóch ten posiew moczu, jak to jest decydujące to lepiej mieć pewność że to gronkowiec. Oby się nie potwierdziło

reklama
Gosia, trzymam kciuki żeby było :)
Oczekujaca123 a za ciebie trzymam za wymazy, żeby było okej :)
Ja jutro jadę do labu na badania i niestety ale muszę rano wstać...

@Oczekujaca123 Amoksycyklina jest jednym z niewielu antybiotyków, które są podawane w ciąży. Jednak nie może być w zestawie z kwasem klawulonowym (bo ten już jest niebezpieczny). Także spokojnie jak trzeba bierz ten antybiotyk. Nawet kobietom karmiącym go przypisują i nie muszą one przerywać kp. Wylecz to paskudztwo, żeby później problemów nie było.

Mam pytanie, bo większość z Was jest doświadczona.
Mam dwoje dzieci.
W czerwcu poronieniu w 8tc ale zarodek przestał rozwijać się w 5tc.

W ND powinnam dostać okres ale nie dostalam w sb i w pn robiłam testy i wszystkie wyszły pozytywne.
Dziś byłam na becie ale wyniki dopiero jutro.

I mierzylam dzisiaj temperaturę starszemu dziecku i przy okazji zmierzylam sobie i wyszło 36.5. Czyli w ogóle nie podwyższona.
I w googlach naczytalam się, że to może być spowodowane zbyt niskim poziomem progesteronu. Wizytę mam dopiero 4.02.

I nie wiem czy spróbować umawiać się wcześniej, czy zbadać progesteron i wtedy kombinowac.
Nie chce powtórki tego co było;(

@Margosia Aby wiarygodnie stwierdzić czy tempoeratura jest podwyższona musiałabyś ją mierzyć cały cykl, o tej samej godzinie, tym samym termometrem... Jednorazowy pomiar nie jest wyznacznikiem zdrowej ciąży. Gratuluję dwóch kreseczek ;-)

reklama
Do góry