reklama
Dostaniesz napewno clarzole lub clostybellgt na stymulacje i lekarz zdecyduje czy będzie miała zastrzyk na pęknięcie. Dostaje się go w brzuch. A pęcherzyki pękają od 36 do 48 h. Więc wtedy trzeba działaćDzięki za odpowiedź jestem kompletnie zielona w tym temacie i trochę mi to rozjaśniłaś.
zuza9292
Fanka BB :)
Aaa może uda się bez tego do tego czasu... w sumie dopiero pierwszy cykl za mnąDostaniesz napewno clarzole lub clostybellgt na stymulacje i lekarz zdecyduje czy będzie miała zastrzyk na pęknięcie. Dostaje się go w brzuch. A pęcherzyki pękają od 36 do 48 h. Więc wtedy trzeba działać
Więc wszystko możliwe. Ja miałam problem zajść w ciążę. Więc teraz powiedział że jest taka możliwość że szybciej zajde ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.Aaa może uda się bez tego do tego czasu... w sumie dopiero pierwszy cykl za mną
zuza9292
Poprzednio zaszłam za pierwszym razem i jakoś mam nadzieję, że tym razem też się uda szybko dużo zależy od naszej głowy. Nie ma co się stopować.Więc wszystko możliwe. Ja miałam problem zajść w ciążę. Więc teraz powiedział że jest taka możliwość że szybciej zajde ale jakoś nie chce mi się w to wierzyć.
Dlatego odpuszczam będzie to będzie. Kolejny cykl mam zamiar mieć naturalny. A potem się zobaczy. Najgorzej boję się aby nie mieć sprawdzane drożności jajowodow wiem że to boli i jest nie przyjemne.Poprzednio zaszłam za pierwszym razem i jakoś mam nadzieję, że tym razem też się uda szybko dużo zależy od naszej głowy. Nie ma co się stopować.
A jeśli można wiedzieć miałam zabieg czy samoistnie bo jak dobrze czytałam to chyba bez zabiegu.
zuza9292
Trzymam kciuki, żeby było dobrze [emoji110]Dlatego odpuszczam będzie to będzie. Kolejny cykl mam zamiar mieć naturalny. A potem się zobaczy. Najgorzej boję się aby nie mieć sprawdzane drożności jajowodow wiem że to boli i jest nie przyjemne.
A jeśli można wiedzieć miałam zabieg czy samoistnie bo jak dobrze czytałam to chyba bez zabiegu.
Bez zabiegu na szczęście... u mnie to dziwne wszystko było, miałam leki na podtrzymanie a finalnie trafiłam do szpitala z podejrzeniem pozamacicznej. Zmieniłam lekarza po wszystkim bo jakoś nie mogłam zaufać i potrzebowałam zmiany po tym wszystkim.
roki_1991
@zuza9292 powiem ci z mojego doświadczenia. Też bardzo chciałam zajść w drugą ciążę tak, żeby w terminie porodu pierwszej być w ciąży. Udało się to. Więc samą datę porodu przetrwałam. Ale dwa tygodnie później straciłam drugą ciążę mówię to dlatego, żebyś właśnie miała takie podejście jak masz - nic się nie stanie jak do terminu porodu nie zajdziesz w ciążę lepiej żeby organizm był na to gotowy trzymam kciuki.
@gigi_ drożnosc jajowodów boli w momencie kiedy masz je niedrożne i trzeba żeby ten płyn je przetkał. Ból podobno do wytrzymania, tym bardziej że dużo osób po tym zabiegu zachodzi w ciążę tak więc jeśli będzie trzeba to uwierz mi ze wytrzymasz wszystko i nie ma się czego bać
@gigi_ drożnosc jajowodów boli w momencie kiedy masz je niedrożne i trzeba żeby ten płyn je przetkał. Ból podobno do wytrzymania, tym bardziej że dużo osób po tym zabiegu zachodzi w ciążę tak więc jeśli będzie trzeba to uwierz mi ze wytrzymasz wszystko i nie ma się czego bać
@roki_1991 jak narazie lekarz nic nie wspominał. A tak po za tym co u Ciebie jak się czujesz ? Który to już tydzień?
@zuza9292 to tak jak u mnie bez zabiegu się obeszło. Tylko że ciąża była normalna.
@zuza9292 to tak jak u mnie bez zabiegu się obeszło. Tylko że ciąża była normalna.
reklama
zuza9292
U mnie koniec końców okazało się, że to nie jest pozamaciczna. Przez 1,5 tygodnia dostałam non stop dziwne wiadomości. Na początku, że szanse marne i ciąża zagrożona a później nagle teoria o tej pozamacicznej. No to widziała zarodek a później nagle się przeniósł? Ja pierdziele... ale nie ma co wspominać. Przeszłości się nie zmieni.@roki_1991 jak narazie lekarz nic nie wspominał. A tak po za tym co u Ciebie jak się czujesz ? Który to już tydzień?