reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Maja tu zupełnie nowe usg od kilku dni i mam wrażenie ze nie do końca umieją się nim obsługiwać, ale nie robie sobie z tego względu jakiś wielkich nadzieji.
Ale co mnie zastanawia...wczoraj podczas badania "ręcznego" lekarz stwierdził że "palpacyjnie długość szyjki ok 1,5cm". Nic już z tego nie rozumiem...
@kb.karola90 nadzieja zawsze jest. I tego sie trzymaj. Jesli na ponownym usg jutro czy pojutrze pomiar bedzie taki sam to jest szansa ze po prostu inaczej mierza , inny sprzet i juz.
Czy oprocz antybiotyków cos robia? Mowia co dalej?
Mozesz wstawać?
Skoro ręcznie ma 1.5cm to ile ma usg?

@kb.karola90 nie wiem jak to jest na takim etapie szyjki na jakim jestes. Ale jak mi sie szyjka skrocila z 3,5 cm na 3, to po przeleczeniu infekcji zrobila sie 4,3 cm.
Slonko psychicznie czy wytrzymasz... MUSISZ!!!
Teraz juz nie chodzi tylko o ciebie. Walcz Kochana. Na tym etapie jest za wczesnie. Musisz wytrzymac do ok 30tc by dziecko bylo w miare bezpieczne. Czymze jest ta niedogodnosc wobec nagrody. Walcz
Posluchaj mamy skrajnego wczesniaka...
Poza tym wazne, by nie bylo gorzej. A z tym co jest sobie poradza

@kb.karola90 a nie możesz po prosić swojego lekarza aby przyjechał nie wiem czy jest taka możliwość ale może jakoś pomoże?
Nie chce sobie tu robić żadnych wrogów a myślę że to nie byłoby dobrze odebrane. Poza tym tam nie można tak często grzebac.
@kb.karola90 nadzieja zawsze jest. I tego sie trzymaj. Jesli na ponownym usg jutro czy pojutrze pomiar bedzie taki sam to jest szansa ze po prostu inaczej mierza , inny sprzet i juz.
Czy oprocz antybiotyków cos robia? Mowia co dalej?
Mozesz wstawać?
Skoro ręcznie ma 1.5cm to ile ma usg?
Drugi dzień z rzędu wynik jest taki sam. Myślę że teraz najprędzej zrobią mi usg w poniedziałek. Wg usg szyjka ma 0,7 cm. Dają tylko antybiotyki, nie wiem czy mogą zrobić coś więcej.

Nie chce sobie tu robić żadnych wrogów a myślę że to nie byłoby dobrze odebrane. Poza tym tam nie można tak często grzebac.

Drugi dzień z rzędu wynik jest taki sam. Myślę że teraz najprędzej zrobią mi usg w poniedziałek. Wg usg szyjka ma 0,7 cm. Dają tylko antybiotyki, nie wiem czy mogą zrobić coś więcej.
Ja nie wiem czy jestes wierzaca czy nie, ale faktycznie oprocz lezenia, dobrych mysli i ewentualnie modlitwy nie wiele mozemy
Dobrze , ze jestes w szpitalu ;*
Trzymam za Ciebie kciuki...

@kb.karola90 kochana tak mocno trzymam za ciebie kciuki i bardzo mocno wierzę że twój synek poczeka sobie w brzuszku jeszcze przynajmniej te 8 tygodni, tak żeby było w miarę bezpieczne w razie porodu. jesteś mi szczególnie bliska, wiesz o tym. Jesteśmy na tym samym etapie w dodatku. Daj znać jak coś będziesz wiedzieć :*

Dziewczyny właśnie jestem po wizycie jest zadowolona i to bardzo na lewym jajniku ładne 3 pęcherzyki i endometrium 8mm. Dostałam zastrzyk więc owulacja powinna wystąpić w tym za 2 dni.
Mój lekarz chyba nie jest za tym aby bardzo się faszerowac tabletkami tak więc nic nie wspominał aby brać dodatkowo witamina b12 ale tutaj to trochę nie posłucham. Tak jak i pytałam się czy oprócz acard i heparyne dostanę jeszcze luteine lub duphaston ale powiedział że nie. Ale tutaj też ładnie się uśmiechnę i po proszę aby mi dał jak pojawia się 2 kreseczki.
@kb.karola90 trzymam za Ciebie mocno kciuki. Dasz radę. Myśl pozytywnie

@Ela93 super wieści! :) Jeju jak ja wam zazdroszczę ze już możecie się starać ....:zawstydzona/y: ja niestety muszę jeszcze dluuuugo poczekać :(

@kb.karola90 Ja Ci nie pomogę bo nic na ten temat nie słyszałam i się nie znam :( ale jestem z Tobą myślami, wiem ze szpital to nie to samo co dom ale ja dla dziecka zrobiłabym wszystko ... Musisz być silna i dzielna dla maleństwa ... te kilka tygodni to nic, bo przed wami całe życie :)

reklama
Do góry