@kb.karola90 a nie możesz po prosić swojego lekarza aby przyjechał nie wiem czy jest taka możliwość ale może jakoś pomoże?
reklama
Oczekujaca123
Fanka BB :)
@kb.karola90 nadzieja zawsze jest. I tego sie trzymaj. Jesli na ponownym usg jutro czy pojutrze pomiar bedzie taki sam to jest szansa ze po prostu inaczej mierza , inny sprzet i juz.Maja tu zupełnie nowe usg od kilku dni i mam wrażenie ze nie do końca umieją się nim obsługiwać, ale nie robie sobie z tego względu jakiś wielkich nadzieji.
Ale co mnie zastanawia...wczoraj podczas badania "ręcznego" lekarz stwierdził że "palpacyjnie długość szyjki ok 1,5cm". Nic już z tego nie rozumiem...
Czy oprocz antybiotyków cos robia? Mowia co dalej?
Mozesz wstawać?
Skoro ręcznie ma 1.5cm to ile ma usg?
Dzoana88
Każda by się bała będąc na Twoim miejscu, ale musisz być silna dla dzidzi i starać się myśleć pozytywnie, trzymam kciuki za to by wszystko dobrze się skończyło ❤Raczej nie zaloza mi pessara bo boją się kolejnej infekcji. Boje się bardzo
@kb.karola90 nie wiem jak to jest na takim etapie szyjki na jakim jestes. Ale jak mi sie szyjka skrocila z 3,5 cm na 3, to po przeleczeniu infekcji zrobila sie 4,3 cm.
Slonko psychicznie czy wytrzymasz... MUSISZ!!!
Teraz juz nie chodzi tylko o ciebie. Walcz Kochana. Na tym etapie jest za wczesnie. Musisz wytrzymac do ok 30tc by dziecko bylo w miare bezpieczne. Czymze jest ta niedogodnosc wobec nagrody. Walcz
Posluchaj mamy skrajnego wczesniaka...
Poza tym wazne, by nie bylo gorzej. A z tym co jest sobie poradza
Slonko psychicznie czy wytrzymasz... MUSISZ!!!
Teraz juz nie chodzi tylko o ciebie. Walcz Kochana. Na tym etapie jest za wczesnie. Musisz wytrzymac do ok 30tc by dziecko bylo w miare bezpieczne. Czymze jest ta niedogodnosc wobec nagrody. Walcz
Posluchaj mamy skrajnego wczesniaka...
Poza tym wazne, by nie bylo gorzej. A z tym co jest sobie poradza
kb.karola90
Nie chce sobie tu robić żadnych wrogów a myślę że to nie byłoby dobrze odebrane. Poza tym tam nie można tak często grzebac.@kb.karola90 a nie możesz po prosić swojego lekarza aby przyjechał nie wiem czy jest taka możliwość ale może jakoś pomoże?
Drugi dzień z rzędu wynik jest taki sam. Myślę że teraz najprędzej zrobią mi usg w poniedziałek. Wg usg szyjka ma 0,7 cm. Dają tylko antybiotyki, nie wiem czy mogą zrobić coś więcej.@kb.karola90 nadzieja zawsze jest. I tego sie trzymaj. Jesli na ponownym usg jutro czy pojutrze pomiar bedzie taki sam to jest szansa ze po prostu inaczej mierza , inny sprzet i juz.
Czy oprocz antybiotyków cos robia? Mowia co dalej?
Mozesz wstawać?
Skoro ręcznie ma 1.5cm to ile ma usg?
Oczekujaca123
Ja nie wiem czy jestes wierzaca czy nie, ale faktycznie oprocz lezenia, dobrych mysli i ewentualnie modlitwy nie wiele mozemyNie chce sobie tu robić żadnych wrogów a myślę że to nie byłoby dobrze odebrane. Poza tym tam nie można tak często grzebac.
Drugi dzień z rzędu wynik jest taki sam. Myślę że teraz najprędzej zrobią mi usg w poniedziałek. Wg usg szyjka ma 0,7 cm. Dają tylko antybiotyki, nie wiem czy mogą zrobić coś więcej.
Dobrze , ze jestes w szpitalu ;*
Trzymam za Ciebie kciuki...
roki_1991
@kb.karola90 kochana tak mocno trzymam za ciebie kciuki i bardzo mocno wierzę że twój synek poczeka sobie w brzuszku jeszcze przynajmniej te 8 tygodni, tak żeby było w miarę bezpieczne w razie porodu. jesteś mi szczególnie bliska, wiesz o tym. Jesteśmy na tym samym etapie w dodatku. Daj znać jak coś będziesz wiedzieć :*
Dziewczyny właśnie jestem po wizycie jest zadowolona i to bardzo na lewym jajniku ładne 3 pęcherzyki i endometrium 8mm. Dostałam zastrzyk więc owulacja powinna wystąpić w tym za 2 dni.
Mój lekarz chyba nie jest za tym aby bardzo się faszerowac tabletkami tak więc nic nie wspominał aby brać dodatkowo witamina b12 ale tutaj to trochę nie posłucham. Tak jak i pytałam się czy oprócz acard i heparyne dostanę jeszcze luteine lub duphaston ale powiedział że nie. Ale tutaj też ładnie się uśmiechnę i po proszę aby mi dał jak pojawia się 2 kreseczki.
@kb.karola90 trzymam za Ciebie mocno kciuki. Dasz radę. Myśl pozytywnie
Mój lekarz chyba nie jest za tym aby bardzo się faszerowac tabletkami tak więc nic nie wspominał aby brać dodatkowo witamina b12 ale tutaj to trochę nie posłucham. Tak jak i pytałam się czy oprócz acard i heparyne dostanę jeszcze luteine lub duphaston ale powiedział że nie. Ale tutaj też ładnie się uśmiechnę i po proszę aby mi dał jak pojawia się 2 kreseczki.
@kb.karola90 trzymam za Ciebie mocno kciuki. Dasz radę. Myśl pozytywnie
coco07
@Ela93 super wieści! Jeju jak ja wam zazdroszczę ze już możecie się starać .... ja niestety muszę jeszcze dluuuugo poczekać
@kb.karola90 Ja Ci nie pomogę bo nic na ten temat nie słyszałam i się nie znam ale jestem z Tobą myślami, wiem ze szpital to nie to samo co dom ale ja dla dziecka zrobiłabym wszystko ... Musisz być silna i dzielna dla maleństwa ... te kilka tygodni to nic, bo przed wami całe życie
@kb.karola90 Ja Ci nie pomogę bo nic na ten temat nie słyszałam i się nie znam ale jestem z Tobą myślami, wiem ze szpital to nie to samo co dom ale ja dla dziecka zrobiłabym wszystko ... Musisz być silna i dzielna dla maleństwa ... te kilka tygodni to nic, bo przed wami całe życie
reklama