reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@coco07 z tego co się orientuję to na heparyne musi ci wystawić zaświadczenie albo ginekolog albo genetyk albo może i inny lekarz.
Koszt zastrzykow na NFZ to 3.20 dawka 0.4 to jeszcze nie tak dużo.
Ja swoją fasolkę straciłam w 10 tygodniu w połowie października byłam półtora miesiąca na zwolnieniu. Teraz już wróciłam do pracy I na nowo się staram o fasolkę.
Clexan na zniżce wcale nie kosztuje 3.20 zl sama kupuje go systematycznie właśnie dawke 0.4 i za 3 opakowania (30 ampółek ) płace bodajże 120 zł

reklama
@Ela93 Chyba nie było tu żadnej osoby, której wszystko wyszło prawidłowo, a dzieci mają ;) Więc pewnie ma to jakiś wpływ, ale nie jest główną przyczyną poronień. Co innego jeśli krzepliwość krwi wychodzi nieprawidłowo (np. koagulogram czy czas APTT). Moim zdaniem - jest to trochę taka moda i sposób na zarobek dla firm farmaceutycznych. A jak ktoś ma ochotę wydać trochę pieniędzy i zrobić te badania - to nie widzę przeciwwskazań. W przypadku poronień prędzej bym sprawdziła przeciwciała ANA niż robiła ten pakiet na trombofilię.
Ja mam 3 mutacje, ale te najważniejsze mam w porządku. Mimo tego mam wydłużony czas krzepnięcia i podstawowe parametry układu krzepnięcia mam w porządku, wszystkie przeciwciała mam w porządku praktycznie na poziomie zerowym. Na usg jajniki wydają się być czyste. Euthyrox kazała już mi odstawić. Tarczyca na usg bez żadnych zmian, wszystko w porządku.
Przyczepia się doktorka do insuliny i 17 ohp.
Biorę spironol 100 pół tabletki, witaminę d3 2000 j. jedną tabletkę, glucophage 1500 po kolacji: dexametason 1 mg i bromergon pół tabletki - zmniejszyła z jednej do pół.

@coco07 zrób na spokojnie te badania i idź z tym do lekarza, porozmawiaj, pozadawaj pytania i może coś Ci więcej poradzi :) ja na wizycie kontrolnej miałam cala listę pytań i byłam zadowolona z zainteresowania lekarza sytuacja i podpowiedziami:)

Clexan na zniżce wcale nie kosztuje 3.20 zl sama kupuje go systematycznie właśnie dawke 0.4 i za 3 opakowania (30 ampółek ) płace bodajże 120 zł

To i tak niewiele....
Ja mam neoparin 0.4. Na ryczałt to koszt 3.20 za 10 sztuk. Bez ryczałtu 80 złotych za 10 sztuk... Także dobrze ze mam R, bo 240zł na miesiąc dodatkowo, to sporo kasy...

reklama
Do góry