reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Lu_cy dziekuje za radę:)
@Takaja123 musze podzwonić i popytać ile wyniosłyby mnie te wszystkie badania i z tego co widzę chyba będę musiała coś odrzucić bo nie wiem czy teraz nas stać na taki wydatek żeby zrobić pełen pakiet :(
:(:(

Kochane, powiedzcie mi jeszcze jak to u was było z suplementami po poronieniu ? Braliście nadal cały czas? Ja zaczęłam miesiąc przed staraniami (czyli brałam jakieś pół roku zanim zaszłam w ciąże) prenatal uno... jeszcze zostało mi kilka tabletek i miałam pod koniec grudnia przejść na prenatal duo, ale od czasu gdy wyszłam ze szpitala schowalam je głęboko do szafy żeby na nie nie patrzeć :( (nie wiem co ja myślałam:confused: ze przecież biorę witaminy, to będzie Ok? I w jakimś stopniu się zawiodłam... ale w sumie powinnam chyba nadal je brać skoro za 2-3 miesiące chcemy znowu się starać ... ? Wy bralyscie cały cza?

@Lu_cy dziekuje za radę:)
@Takaja123 musze podzwonić i popytać ile wyniosłyby mnie te wszystkie badania i z tego co widzę chyba będę musiała coś odrzucić bo nie wiem czy teraz nas stać na taki wydatek żeby zrobić pełen pakiet :(
:(:(

Kochane, powiedzcie mi jeszcze jak to u was było z suplementami po poronieniu ? Braliście nadal cały czas? Ja zaczęłam miesiąc przed staraniami (czyli brałam jakieś pół roku zanim zaszłam w ciąże) prenatal uno... jeszcze zostało mi kilka tabletek i miałam pod koniec grudnia przejść na prenatal duo, ale od czasu gdy wyszłam ze szpitala schowalam je głęboko do szafy żeby na nie nie patrzeć :( (nie wiem co ja myślałam:confused: ze przecież biorę witaminy, to będzie Ok? I w jakimś stopniu się zawiodłam... ale w sumie powinnam chyba nadal je brać skoro za 2-3 miesiące chcemy znowu się starać ... ? Wy bralyscie cały cza?

ja na początku nie brałam teraz od poczatku zaczelam

@coco07 ja biorę cały czas. Takie badanie to spory wydatek jednak. Na początku zrób zespół antyfosfolipidowy i Antykoagulant toczniowy to te do 6 tyg od poronienia. Ja też robiłam badania na raty :)

@Ela93 trzymam kciuki za wizytę :) daj znać jak poszło :)

@Jivka u mnie cykle wydluzyly się poczekaj cierpliwie na pewno w ciągu kilku dni @ pojawi się :)

Ostatnia edycja:
@Takaja123 te dwa na pewno chciałabym zrobić :sorry: a co do reszty, pogadam może z moim lekarzem, bo co prawda miałam się zgłosić na kontrole za 3 tygodnie, ale i tak muszę iść po świętach bo kończy mi się l4 a chciałabym jeszcze trochę przedłużyć, bo pracuje z malutkimi dziećmi i na chwile obecna nie wyobrażam sobie powrotu do pracy...:no2:

Wizyta u genetyka szybko zleciała. Wytłumaczyła mi że te geny aż tak bardzo nie są złe bo odziedziczylam tylko jeden zły gen albo po mamie albo po tacie. Ona osobiście powiedziała że nie jest za tym aby wdrażać heparyne, argard owszem mogę zacząć brać teraz a heparyne mogę ale nie muszę to ma zdecydować ginekolog. Więc czekam na wizytę bo za niedługo mam. Dała mi kilka zaleceń. Mam zbadać poziom kwasu foliowego i homocysteiny. I te wyniki skonsultować z ginekologiem i też mówiła abym brala kwas foliowy 0,8 mg muszę tam sprawdzić tak jak też kazała brać mama dha tabletki ale narazie mam skończyć prenatal uno i mój M też dostał suplement diety na poprawę nasionek.

reklama
Wizyta u genetyka szybko zleciała. Wytłumaczyła mi że te geny aż tak bardzo nie są złe bo odziedziczylam tylko jeden zły gen albo po mamie albo po tacie. Ona osobiście powiedziała że nie jest za tym aby wdrażać heparyne, argard owszem mogę zacząć brać teraz a heparyne mogę ale nie muszę to ma zdecydować ginekolog. Więc czekam na wizytę bo za niedługo mam. Dała mi kilka zaleceń. Mam zbadać poziom kwasu foliowego i homocysteiny. I te wyniki skonsultować z ginekologiem i też mówiła abym brala kwas foliowy 0,8 mg muszę tam sprawdzić tak jak też kazała brać mama dha tabletki ale narazie mam skończyć prenatal uno i mój M też dostał suplement diety na poprawę nasionek.

Dała ci zwykły kwas foliowy przy mthfr...? Acard nie zaszkodzi a może pomóc. Natomiast o heparyne bym mimo wszystko walczyła. Choćby ze względu na tą jedną stratę. Powodzenia u gin :)

Do góry