Takaja123
Fanka BB :)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Możesz jeszcze spróbować u hematologa, sporo tych mutacji ci wyszło z tego co pamiętam. Ja mam tylko jedną a biorę heparyne. Balabym się zaryzykować bez niej.Wizyta u genetyka szybko zleciała. Wytłumaczyła mi że te geny aż tak bardzo nie są złe bo odziedziczylam tylko jeden zły gen albo po mamie albo po tacie. Ona osobiście powiedziała że nie jest za tym aby wdrażać heparyne, argard owszem mogę zacząć brać teraz a heparyne mogę ale nie muszę to ma zdecydować ginekolog. Więc czekam na wizytę bo za niedługo mam. Dała mi kilka zaleceń. Mam zbadać poziom kwasu foliowego i homocysteiny. I te wyniki skonsultować z ginekologiem i też mówiła abym brala kwas foliowy 0,8 mg muszę tam sprawdzić tak jak też kazała brać mama dha tabletki ale narazie mam skończyć prenatal uno i mój M też dostał suplement diety na poprawę nasionek.
Tutaj zalecenia od genetyka. Zwykłego mi kwasu foliowego nie dała. W załącznikach jest forma metylowa jak dobrze czytam.
Zobacz załącznik 926197
Jestem po wizycie u ginekologa a więc mam zrobić badania homocysteiny, witamina b12 i kwas foliowy. Lekarz powiedział że mam brać acard i heparyne. Acard już mogę zacząć brać. A heparyne wlaczymy jak pojawia się 2 kreski. Zastrzyk jeszcze nie dostałam na pęcherzyki bo jeszcze trochę im brakuje więc mam przyjechać w czwartek za 2 dni. Endometrium jak narazie ma 5 mm z tego co mówił. I jak pytałam się o to jak będzie z okresem w przyszłym miesiącu bo zastrzyku to powiedział aby lepiej to nie było tylko 2 kreski. Tak więc jestem zadowolona z dzisiejszych wizyt.
A ty bierzesz acard i heparyne czy sama heparyne?Widzę że trafilas na fajnego gina. I super ja bym się bała bez heparyny. Trzymam kciuki za owocne starania
A acard brałaś już przed ciąża? Bo ja mam już zacząć@Ela93 na początku brałam acard i heparyne. Teraz od 3tyg odstawiłam acard, bo niestety ale krwawilam z odbytu po załatwieniu się. I to potrafiło się lać cała noc i dzień...