reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

:confused:Dziewczyny bardzo wam dziękuje za wszystkie odpowiedzi! ;) Ja jestem z natury optymistka i może jeszcze nie do końca to wszystko do mnie dociera, nie do końca wierze w to co się stało i nie pomyślałam o tym co by się stało gdybym straciła druga ciąże :no: ufałam lekarzowi, gdy powiedział ze tak czasem się dzieje, dopiero jak tutaj zaczekam czytać to gdzieś jakaś lampka mi się zaświeciła :confused: a powiedzcie mi jaki jest koszt tych badań podstawowych które mogłabym zrobić przed ta wizyta ten zespół antyfosfolipidowy i toczeń? Kurcze ja po wizycie w 7 tygodniu dostałam skierowanie na komplet badań: w tym przeciwciała różyczki, toksoplazmoza i wiele innych (nie pamietam dokładnie a nie mam teraz jak sprawdzić) wszystko wyszło idealnie. Ale porozmawiam z mężem i popytam o te badania.
P.s zwracam się tak ogólnie do wszystkich, ponieważ jestem zielona w te klocki (forum) i nie umiem nikogo tu „oznaczyć” i skopiować fragmentu postu do którego konkretnie chciałabym się odnieść :confused2: za jakiś czas może poszperam głębiej i dojdę do tego. A narazie jeszcze raz bardzo bardzo wszystkim wam dziękuje :)

reklama
:confused:Dziewczyny bardzo wam dziękuje za wszystkie odpowiedzi! ;) Ja jestem z natury optymistka i może jeszcze nie do końca to wszystko do mnie dociera, nie do końca wierze w to co się stało i nie pomyślałam o tym co by się stało gdybym straciła druga ciąże :no: ufałam lekarzowi, gdy powiedział ze tak czasem się dzieje, dopiero jak tutaj zaczekam czytać to gdzieś jakaś lampka mi się zaświeciła :confused: a powiedzcie mi jaki jest koszt tych badań podstawowych które mogłabym zrobić przed ta wizyta ten zespół antyfosfolipidowy i toczeń? Kurcze ja po wizycie w 7 tygodniu dostałam skierowanie na komplet badań: w tym przeciwciała różyczki, toksoplazmoza i wiele innych (nie pamietam dokładnie a nie mam teraz jak sprawdzić) wszystko wyszło idealnie. Ale porozmawiam z mężem i popytam o te badania.
P.s zwracam się tak ogólnie do wszystkich, ponieważ jestem zielona w te klocki (forum) i nie umiem nikogo tu „oznaczyć” i skopiować fragmentu postu do którego konkretnie chciałabym się odnieść :confused2: za jakiś czas może poszperam głębiej i dojdę do tego. A narazie jeszcze raz bardzo bardzo wszystkim wam dziękuje :)

Witaj. Przykro mi że i ciebie to spotkało. Jednak nie trać wiary, bo wiele z nas tutaj jest przykładem że po burzy wychodzi słońce :)
Dziewczyny coś tam już odpisały o badaniach, w razie czego też służę rada :)
Żeby kogoś oznaczyć dajesz symbol @ i wpisujesz ciągiem jego nick, np @coco07 i wtedy ta osoba dostaje powiadomienie :)
Jeśli korzystasz normalnie ze strony w przeglądarce, to na dole każdego postu masz "+cytat" i jak to klikniesz to wiadomość się zapisuje, a jak odpowiadasz masz opcje "insert quotes" i tam klikasz i wskakuje cytat tak jak w moim poście :)

Na zespół antyfosfolipidowy chyba 300 -400zł lub trochę więcej. Trombofilie na testdna masz za 330zl. Przeciwciala ANA w okolicach 80 zł za jedno. Najlepiej jakbyś napisała do jakiegoś laboratorium w swojej okolicy bo te ceny są naprawdę różne, w zależności od regionu.

@Jivka ja pierwsze @ 18.10, druga 21.11 z tego co pamiętam miałaś dostać wczoraj? Na spokojnie organizm dochodzi do siebie i nie wyjdzie tak od razu regularnie.

@coco07 badania troszkę kosztują już teraz nie pamiętam. Ja większość z nich robiłam w luxmedzie i tam na stronie masz podane ceny każdego badania. Ja jako jedyna (chyba) tutaj trombofilie robiłam z krwi i też w luxmedzie koszt to 420 zł 6mutacji w 4genach.

@Lu_cy ceny są przerażajace :eek: ale może rzeczywiście warto, żeby mieć pewność ze zrobiło się wszystko co możliwe.. porozgladam się zaraz po świętach u mnie na Śląsku jak to wyglada..

@roki_1991 dziękuje za wytłumaczenie:)
Na zespół antyfosfolipidowy chyba 300 -400zł lub trochę więcej. Trombofilie na testdna masz za 330zl. Przeciwciala ANA w okolicach 80 zł za jedno. Najlepiej jakbyś napisała do jakiegoś laboratorium w swojej okolicy bo te ceny są naprawdę różne, w zależności od regionu.

@Jivka ja pierwsze @ 18.10, druga 21.11 z tego co pamiętam miałaś dostać wczoraj? Na spokojnie organizm dochodzi do siebie i nie wyjdzie tak od razu regularnie.

@coco07 badania troszkę kosztują już teraz nie pamiętam. Ja większość z nich robiłam w luxmedzie i tam na stronie masz podane ceny każdego badania. Ja jako jedyna (chyba) tutaj trombofilie robiłam z krwi i też w luxmedzie koszt to 420 zł 6mutacji w 4genach.
Dzieki kochana :)

Zabieg 24.09
I @ 28.10
II @ 30.11
Dzięki! Czyli też dłuższe cykle Wam wyszły. Tak mialam mieć wczoraj, ale między poronieniem a pierwszą @ miałam 24dni. Więc trochę liczyłam na krótsze cykle [emoji16]

@Lu_cy ceny są przerażajace :eek: ale może rzeczywiście warto, żeby mieć pewność ze zrobiło się wszystko co możliwe.. porozgladam się zaraz po świętach u mnie na Śląsku jak to wyglada..

@roki_1991 dziękuje za wytłumaczenie:)
Ja też mieszkam na Śląsku. Trombofilie najbardziej opłaca się zrobić w testdna. Możesz wysłać wiadomość do Śląskich laboratoriów analitycznych oni mają szeroki zakres i od razu podadzą ci cene

reklama
Cudowne wieści [emoji3590]Bardzo mi przykro [emoji3525] Ja z badaniami nie pomogę, ale dziewczyny są super specjalistkami [emoji4]

Dziewczyny kiedy dostałyście drugą @ po poronieniu? Czekam, dzisiaj już 30dc, test negatyw więc to nie ciąża i się denerwuję bo chcę już @...

mi sie właśnie pierwsza @ skończyła... zaczełam brać ovarin i zobaczymy..

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry