reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczynki mam pytanie, jak długo aplikowałyście sobie luteine? Obecnie mam 13tc, biorę duphaston 2x1 i luteine 3x1. Myślę czy nie zapytać za tydzień lekarza czy już można zmniejszyć ta dawkę luteiny. Od miesiąca żadnych plamień, nic się nie dzieje. Powiedzcie jak jest/było u Was :-)

Ja biorę podjęzykową i biorę ja dalej. Co prawda dziś na wizycie coś lekarka mówiła żeby powoli odstawić.. Ale bez konkretów, więc póki co biorę dalej ;)

Hej dziewczyny mam pytanie czy bol plecow w 8 tc to powod do niepokoju?? Boje sie ze cos jest nie tak

Nie chce cie straszyć, ale lepiej skonsultuj z lekarzem. Miałam takie bardzo bardzo mocne bóle w pierwszej i drugiej ciąży. Jak przy @. Niestety skończyło się jak się skończyło.... Ale w tej ciąży też mnie mega bolały plecy na początku czy teraz i wszystko jest okej. Więc nie ma reguły, trzeba sprawdzić :)

Dziewczyny rok temu, dokladnie rok temu stracilam ciążę w 6tc. Wczoraj urodzil się Mateuszek, 5140g i 54 cm. Zdrowy jak rydz :) Warto walczyc i wierzyc. To moj maly cud. Każdej z Was życzę spelnienia takich marzeń...

Wow! Dzielna mama :) ale nagroda jest cudowna :) gratuluję. Odpoczywajcie i cieszcie się sobą :)

No to Staraczki do dzieła :) dwa brzuszki się ostatnio zwolniły :) Trzymam kciuki :)

Co u ciebie?? :)

My dziś po wizycie, wszystko jest okej :) malutka waży 363gr i na 200% jest dziewczynką :) od wczoraj czuje ruchy, cudowne uczucie :)
Z gorszych wieści to grzybica, ale dostałam globulki więc mam nadzieję że będzie okej :)

reklama
Dziewczyny rok temu, dokladnie rok temu stracilam ciążę w 6tc. Wczoraj urodzil się Mateuszek, 5140g i 54 cm. Zdrowy jak rydz :) Warto walczyc i wierzyc. To moj maly cud. Każdej z Was życzę spelnienia takich marzeń...

Kochana gratulacje! Bardzo się cieszę ze masz już maluszka przy sobie. Jest cudowny [emoji7][emoji7][emoji8]

Ja biorę podjęzykową i biorę ja dalej. Co prawda dziś na wizycie coś lekarka mówiła żeby powoli odstawić.. Ale bez konkretów, więc póki co biorę dalej ;)
U mnie chyba ok. Czuje już bardzo wyraźnie ruchy. 19.12 idę na obserwacje do szpitala i mam nadzieję że nie będzie gorzej niż na ostatniej wizycie i będziemy mogli spędzić spokojnie święta w domu. Oczywiście już trzęse portkami...

Nie chce cie straszyć, ale lepiej skonsultuj z lekarzem. Miałam takie bardzo bardzo mocne bóle w pierwszej i drugiej ciąży. Jak przy @. Niestety skończyło się jak się skończyło.... Ale w tej ciąży też mnie mega bolały plecy na początku czy teraz i wszystko jest okej. Więc nie ma reguły, trzeba sprawdzić :)

Wow! Dzielna mama :) ale nagroda jest cudowna :) gratuluję. Odpoczywajcie i cieszcie się sobą :)

Co u ciebie?? :)

My dziś po wizycie, wszystko jest okej :) malutka waży 363gr i na 200% jest dziewczynką :) od wczoraj czuje ruchy, cudowne uczucie :)
Z gorszych wieści to grzybica, ale dostałam globulki więc mam nadzieję że będzie okej :)

@roki_1991 wspaniałe informacje, teraz już będziesz spokojniejsza jak czujesz ruchy :) cieszę się bardzo :-* zastanawiasz się już powoli nad imieniem? :)

@Jivka oby przyszła w terminie to dolacxuss do grona staraczek :)

@roki_1991 napisałam ale widocznie zeżarło :D także odpisuje jeszcze raz dla Ciebie @Takaja123 tez :D
U Nas chyba dobrze :) ruchy czuje już bardzo wyraźnie i czasem nawet potrafią kopniaki zaboleć, już nawet często czuje o stałych porach. Ogólnie czuje się bardzo dobrze, co prawda bolą plecy i biodra ale ja nie narzekam :) no i 19.12 idę na obserwacje do szpitala i trzese juz portkami. Boje się jak jasna cholera. Naprawdę marze chociażby żeby nie było gorzej niż na ostatniej wizycie i żebyśmy mogli spędzić spokojne święta w domu. Wiadomo że jak będę musiała zostać na święta w szpitalu to bez słowa zostane ale kiepsko u mnie psychicznie. Szczerze mówiąc to chyba depresja zaczyna wracać ale walczę z tym i staram się tej mendy do siebie nie dopuszczać.
A Ty @roki_1991 jak się czujesz psychicznie, wierzysz ze teraz już masz z górki? :) imię dla Malutkiej wybrane?

reklama
@kb.karola90 nie daj się żadnej depresji :* będę trzymać kciuki żeby nic się nie zmieniło i żebyś mogła spokojnie święta spędzić w domku z najbliższymi :* na kiedy masz planowo termin?

Do góry