reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Właśnie mnie to też dziwi. Bo to jest uszkodzony gen, więc skoro wyszedł nieprawidłowy to heparyna raczej całą ciążę i acard chyba też

Cześć dziewczynki też jestem na heparynie i całą ciążę mam być plus jeszcze kilka tyg po porodzie chyba ,hmm nie wiedziałam że pai może być lekko podwyższony ,ja mam 677 hetero i pai homo ...co do zastrzyków to nie jest źle myślałam że to jest gorsze takie kłucie ,ale jest w porządku raz tylko wielki siniak mi się zrobił a czasem poleci trochę krwi ,ktoś tu wcześniej napisał że jak przykłada igłę i kłuje bardzo to przekłada w inne miejsce bo tam widocznie jest naczynko i ja tak właśnie robię ,wkluwam się gdzie mniej boli ,gorsze to rozpychanie i pieczenie czasem ale dla dobra sprawy robię to z wielką radością ,oby było dobrze ,w sobotę gin

Jeśli faktycznie robiła badanie z krwi to ten wynik może być trochę inny niż to co my znamy robiąc badanie genetyczne :)

Kasia, cieszę się bardzo że u was okej, że nabrałas wprawy w tych zastrzykach. A tak się balas :)

reklama
Czy jest możliwość że owulacja była z jednego jajnika a na drugim pęcherzyki nie urosły i są dalej ?

Dostałam dzisiaj wynik prolaktyny 17,84 ng/ml a zakres 1,20-29,93 ng/ml czyli u mnie prolaktyna się unormowala i lek dostinex pomógł. Tylko czemu teraz nie ma tego okresu który powinien być?

Ostatnia edycja:
@roki_1991 ja robiłam badanie z krwi tam był jakiś opis ale ja się na tym nie znam, a lekarz coś z tego wywnioskowal więc wierzę mu. Jeśli chodzi o heparyne to na razie była tylko taka rozmowa, że może tylko do 12 tyg, a jak będzie to okaże się gdy już będę w ciąży. Chcemy zaczac starania więc od razu pojechałam skonsultować na oddział i tak na prawdę to była luźna rozmowa, jeśli chodzi o Acard to do 12 tyg na pewno mam Nie brać. Mój lekarz jest jednym z najlepszych w mojej okolicy i tym bardziej jestem spokojniejsza bo wiedzę ma i wie co robi.

@Ela93 u mnie tak było, że miałam dwie owulacje z dwóch jajników w innym czasie więc istnieje taka możliwość,ze masz kolejne :) kiedyś lekarz się śmiał, że szansa na bliźniaki :D

@Kasiulek 77 cieszę się że u Ciebie wszystko dobrze :) dużo nas tu z heparyna ale jak mówisz dla dobra sprawy warto :) trzymam kciuki za sobotnia wizytę :*

@Takaja123 tak mi się kojarzyło że ty jednak z krwi, a te wyniki faktycznie mogą być inne. Jeśli masz zaufanie do swojego gin to super, potrzeba mieć lekarza któremu się zaufa. To że my czasem coś podpowiemy, to nie bierze się z chęci negowania zdania lekarza, po prostu mówimy na przykładzie własnych doświadczeń :)

@roki_1991 ja to doskonale rozumiem tym bardziej, że dużo mi pomoglyscie i podpowiedzialyscie w tym temacie. Dzięki Wam wiedziałam co przebadac i jestem Wam niezmiernie wdzięczna za okazane wsparcie i pomoc :) teraz Wiem na czym stoję i na co zwracać uwagę. Teraz trzeba działać i zobaczymy co czas pokaże :)
A u Ciebie jak tam? Jak się czujesz? Który to już tydzień? :)

@Takaja123 nie ma za co :) my też w większości tą wiedzę zdobyłysmy na tym forum od dziewczyn które były tu przed nami, więc teraz przekazujemy to dalej :)
Ja się czuję generalnie okej. Dziś troszkę boli mnie brzuch, ale leżę i odpoczywam :) u mnie już dzisiaj 17+5 i mam nadzieję że tam wszystko okej :)

Któraś z dziewczyn przypadkiem nie pisała o candida spp. Miałam robiony ostatnio wymaz z kanału szyjki macicy i właśnie to mi wyszło.

@roki_1991 to już powoli powinnaś czuć ruchy to wtedy będziesz już całkiem spokojna :) a zazwyczaj na ból brzucha co bierzesz magnez czy luteina też w tym pomaga?
@Dzoana88 przy zmianie witamin na pewno ta homocysteina spadła już. U mnie wyszła w normie czyli 4.83, a mimo to w mutacji wyszło mi że nie przyswajam tego zwyklego kwasu foliowego :) dzięki za link zaraz zabiorę się za zamawianie :)

Dziewczyny podpowiedzcie mi czy jak już niektóre badania robiłam we wcześniejszej ciąży typu tokso HIV, cytomegalie głównie to wirusowe muszę kolejny raz je powtarzać lub grupę krwi?

reklama
@Takaja123 biorę magnez, luteine póki co jeszcze też, a jak boli mocniej to biorę nospe, choć to raczej rzadko.
Co do badań wirusowych, ja robiłam w pierwszej ciąży czyli marzec 2017 i teraz moja gin powiedziała żeby powtórzyć tylko toxo. Powiedziała że reszta okej. Grupy krwi tak samo nie powtarzalam, chociaż akurat nad tym się zastanawiam, bo wiem że diagnostyka po dwukrotnym oznaczeniu grupy krwi wydaje kartę z grupą krwi i byłoby to dla mnie wygodniejsze niż za każdym razem szukać wyniku badania ;) ale zalecenia powtórki nie miałam

Do góry