reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Wy się martwicie że nie macie okresu, a ja że dostałam za szybko... Bo tylko 24dni po ale taki że leciało mi po nogach... Ale lekarz mówi że bardzo możliwe, w sobotę dopiero mam usg więc będę wiedziała coś więcej. Narazie wiem tylko że beta wynosi 16,6 więc jeszcze nie spadła całkowicie :( No i że od drugiego cyklu mogę się starać, pod warunkiem że IgM spadnie i wirus nie będzie aktywny, ale to badania mam zrobić w połowie grudnia dopiero (mniej wiecej wtedy wypada mi kolejna @).

reklama
@Takaja123 no tak, jak jest problem z tarczyca w tą stronę to faktycznie nie specjalnie. Przy moim tsh 1.8 jod się fajnie sprawdził (biorę też osobno) i tsh spadło do 1.54 :) spróbuj folian albo z solgara albo swansona. Do tego metylowana b6 i metylowana b12. Te raczej bardziej ze swansona słyszałam lepsze opinie :)

@roki_1991 już mi lekarz zapisał activfolin i na razie to będę brać bo już od razu zakupiłam. Z tym że drogi ten kwas. Sprawdzę na allegro te co Ty polecasz i będę zamawiać :)

@Takaja123 one też do najtańszych nie należą, ale dużo dziewczyn poleca, zwłaszcza swansona. Ja osobiście go nie próbowałam. Aaa, mi lekarz jeszcze proponował z aliness, też możesz porównać sobie ceny itp :)

@roki_1991 dziękuję za podpowiedź :) posprawdzam sobie te wszystkie witaminy :) ciężko jest robić sobie te zastrzyki z heparyne? Troszkę mnie to przeraża, a jednocześnie jestem spokojniejsza, że mam dodatkowe zabezpieczenie.

@roki_1991 dziękuję za podpowiedź :) posprawdzam sobie te wszystkie witaminy :) ciężko jest robić sobie te zastrzyki z heparyne? Troszkę mnie to przeraża, a jednocześnie jestem spokojniejsza, że mam dodatkowe zabezpieczenie.
Ja biorę b6 b12 i folian ze swansona same metyle. Dodatkowo wit D. Poki co tylko tyle. Ale musze jeszcze conieco dokupic. To będziemy się wzajemnie w zastrzykach wspierać ;)

@Dzoana88 a powiedz mi czy dostanę je normalnie w aptece czy tylko przez internet? Pewnie, że będziemy wspierać się w kłuciu:D nam chyba te same mutacje wyszły? :)

W kwestii klucia to nie jest to jakieś specjalnie trudne :) bierzesz fałd skóry i wbijasz :) nie ma trudno, serio :) ja jak 2 lata temu miałam operacje i po niej te zastrzyki, to ciotka pielęgniarka musiała przychodzić i mi je codziennie robić :p ale w ciąży wiedząc że to ratuje życie mojego dziecka, to bez problemu zaczęłam i robię sama :)
Co do witamin to niektóre apteki mają solgara. Reszty nie spotkałam nigdzie nigdy. A tu na forum dużo takich co się kluja ;)

reklama
@roki_1991 dobrze, że mam troszkę tluszczyku to nie będzie tak źle :D u mnie być może będzie tylko potrzeba do 12 tyg tak jak rozmawiałam z lekarzem, ale zobaczymy jak wyjdzie w praktyce :)

Do góry