reklama
roki_1991
Fanka BB :)
Więc mam nadzieję że mój lekarz jest dobry i mi ja przepisze bez problemu. poprostu mam już jakieś dziwne myśli. . Sam fakt zastrzykow lekko mnie przeraża Ale często robie babci zastrzyki z insulina więc lekka wprawa jest
Spokojnie, jak będzie trzeba dla zdrowia i życia malucha to uwierz mi ze szybko dojdziesz do wprawy
Dziewczyny mam wyniki mutacji wyszło mi dwa dodatnie Mutacja MTHFR A1298C A>C i PAI 1- podpowiecie co to oznacza?
Na mthfr musisz brać metyle. Na pai1 heparyna w ciąży i acard możesz już od starań brać nie jest źle, nie są to najgorsze opcje, a wręcz najłagodniejsze
Czyli wychodzi 10 dni to szybciutko.@Ela93 robiłam 13 listopada, a dziś przyszły mi wyniki
Teraz zobaczymy co na to twój lekarz ?
Takaja123
@roki_1991 a to dziwne bo homocysteina wyszła mi dobrze. Polecisz jakieś metylowe witaminy? Rozumiem, że wszystkie metylowe, a nie tylko kwas?
@Ela93 zaraz pojadę na oddział może jest to dowiem się coś więcej bo nie ukrywam że chcemy niebawem zacząć starania i muszę skonsultować to jak najszybciej.
@Ela93 zaraz pojadę na oddział może jest to dowiem się coś więcej bo nie ukrywam że chcemy niebawem zacząć starania i muszę skonsultować to jak najszybciej.
@Takaja123 jedź może akurat będzie. Teraz ja czekam na wyniki chociaż nie mam jakiś takich obaw aby coś wyszło źle ale to różnie bywa.
Dzoana88
Identycznie jak miDziewczyny mam wyniki mutacji wyszło mi dwa dodatnie Mutacja MTHFR A1298C A>C i PAI 1- podpowiecie co to oznacza?
G
gosc19
Gość
U mnie w sobotę minęły dwa miesiace
roki_1991
@roki_1991 a to dziwne bo homocysteina wyszła mi dobrze. Polecisz jakieś metylowe witaminy? Rozumiem, że wszystkie metylowe, a nie tylko kwas?
To skoro homocysteine masz okej, to spróbuj sobie prenatal uno. To jest zestaw witamin dla kobiet planujących ciążę i w pierwszym trymestrze. Tam jest metylowany i zwykły kwas foliowy, i b12metylowana. Na mnie bardzo fajnie zadziałał, bo też mimo mutacji miałby homocysteine 6coś tylko kwas foliowy powyżej normy mi wyszedł. Może warto
reklama
Takaja123
Udało mi się spotkać z lekarzem i mam zalecona heparyne jak tylko będzie test pozytywny ale mówił że delikatnie podwyższone jest to PAI oczywiście ze względu na poronienie zaleca jak najbardziej. Zalecił również kwas foliowy metylowy, a reszta Wit brać jak brałam.
@roki_1991 brałam wcześniej prenatal uno ale zrezygnowałam ze względu na jod bo mi tsh strasznie wzrosło po tym. Jeśli chodzi o Acard to nie zaleca w moim przypadku. Także można się starać
@roki_1991 brałam wcześniej prenatal uno ale zrezygnowałam ze względu na jod bo mi tsh strasznie wzrosło po tym. Jeśli chodzi o Acard to nie zaleca w moim przypadku. Także można się starać