reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
Więc mam nadzieję że mój lekarz jest dobry i mi ja przepisze bez problemu. :rofl: poprostu mam już jakieś dziwne myśli. . Sam fakt zastrzykow lekko mnie przeraża Ale często robie babci zastrzyki z insulina więc lekka wprawa jest ;)

Spokojnie, jak będzie trzeba dla zdrowia i życia malucha to uwierz mi ze szybko dojdziesz do wprawy ;)

Dziewczyny mam wyniki mutacji wyszło mi dwa dodatnie Mutacja MTHFR A1298C A>C i PAI 1- podpowiecie co to oznacza?

Na mthfr musisz brać metyle. Na pai1 heparyna w ciąży i acard możesz już od starań brać :) nie jest źle, nie są to najgorsze opcje, a wręcz najłagodniejsze ;)

@roki_1991 a to dziwne bo homocysteina wyszła mi dobrze. Polecisz jakieś metylowe witaminy? Rozumiem, że wszystkie metylowe, a nie tylko kwas?
@Ela93 zaraz pojadę na oddział może jest to dowiem się coś więcej bo nie ukrywam że chcemy niebawem zacząć starania i muszę skonsultować to jak najszybciej.

@roki_1991 a to dziwne bo homocysteina wyszła mi dobrze. Polecisz jakieś metylowe witaminy? Rozumiem, że wszystkie metylowe, a nie tylko kwas?
@Ela93 zaraz pojadę na oddział może jest to dowiem się coś więcej bo nie ukrywam że chcemy niebawem zacząć starania i muszę skonsultować to jak najszybciej.

To skoro homocysteine masz okej, to spróbuj sobie prenatal uno. To jest zestaw witamin dla kobiet planujących ciążę i w pierwszym trymestrze. Tam jest metylowany i zwykły kwas foliowy, i b12metylowana. Na mnie bardzo fajnie zadziałał, bo też mimo mutacji miałby homocysteine 6coś :) tylko kwas foliowy powyżej normy mi wyszedł. Może warto ;)

Umowilam sie do gin 8.12 mam wizyte w sprawie wyników a do drugiego gin sprobuje sie umowic jutro. Juz sie nie moge doczekać gdyz bardzo licze na grudniowe starania ;) wsumie nadal czekam na II @ mam nadzieje ze lada dzien dostane :rofl2:

reklama
Udało mi się spotkać z lekarzem i mam zalecona heparyne jak tylko będzie test pozytywny ale mówił że delikatnie podwyższone jest to PAI oczywiście ze względu na poronienie zaleca jak najbardziej. Zalecił również kwas foliowy metylowy, a reszta Wit brać jak brałam.
@roki_1991 brałam wcześniej prenatal uno ale zrezygnowałam ze względu na jod bo mi tsh strasznie wzrosło po tym. Jeśli chodzi o Acard to nie zaleca w moim przypadku. Także można się starać :D

Do góry