reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@kasiula222 odpowiadam jak moge cos sensownego powiedziec. Milo moc co podpowiedziec, bo to trudne sprawy, a niestety wymagaja duzej wiedzy medycznej. Wiem tylko tyle ile sama sie nauczylam. Jesli bratowa umie tak przezyc ciaze, to bardzo dobrze. Tak jak pisalam, przy ryzyku 1:500 ryzyko powiklan po amniopunkcji jest wieksze, wiec niektore osoby odpuszczaja. Poza tym zespol edwardsa powinno na tym etapie byc juz widac na usg. Wiec skoro bylo ok, 100% gwarancji nikt nie da, ale mozna odetchnac. Mi lekarz pomimo, ze papa ok, usg prenatalne i polowkowe ok powiedzial, ze nie ma 100% pewnosci, ze bedzie zdrowe, choc poki co tak wyglada. I taka prawda. Nikt nie wie jak dzieci dalej beda sie rozwijaly. I skoro bratowej to nie przeszkadza, to niech dalej cieszy sie malenstwem.
A choc chcialabys uchronic brata to niestety nie masz takiej mocy. I mysle, ze doskonale to wiesz. Ciezki kawalek chleba zyc z niepelnosprawnym dzieckiem, nie wazne na jakim podlozu. Jednak bedziemy je kochac i wspierac i cieszyc sie kazda chwila. Nawet jesli sa watpliwosci i czasem ma sie wszystkiego dosc. Samo zycie Kochana. Sily i wytrwalosci dla calej rodziny zycze i zdrowego bobaska dla brata i dla ciebie w niedalekiej przyszlosci tez.
Sama walczylam o syna, teraz o corke. Byle choc do 30tc wytrzymac, ot takie marzenie mam. Potem troche odetchne.
Buziaki

@kasiula222 odpowiadam jak moge cos sensownego powiedziec. Milo moc co podpowiedziec, bo to trudne sprawy, a niestety wymagaja duzej wiedzy medycznej. Wiem tylko tyle ile sama sie nauczylam. Jesli bratowa umie tak przezyc ciaze, to bardzo dobrze. Tak jak pisalam, przy ryzyku 1:500 ryzyko powiklan po amniopunkcji jest wieksze, wiec niektore osoby odpuszczaja. Poza tym zespol edwardsa powinno na tym etapie byc juz widac na usg. Wiec skoro bylo ok, 100% gwarancji nikt nie da, ale mozna odetchnac. Mi lekarz pomimo, ze papa ok, usg prenatalne i polowkowe ok powiedzial, ze nie ma 100% pewnosci, ze bedzie zdrowe, choc poki co tak wyglada. I taka prawda. Nikt nie wie jak dzieci dalej beda sie rozwijaly. I skoro bratowej to nie przeszkadza, to niech dalej cieszy sie malenstwem.
A choc chcialabys uchronic brata to niestety nie masz takiej mocy. I mysle, ze doskonale to wiesz. Ciezki kawalek chleba zyc z niepelnosprawnym dzieckiem, nie wazne na jakim podlozu. Jednak bedziemy je kochac i wspierac i cieszyc sie kazda chwila. Nawet jesli sa watpliwosci i czasem ma sie wszystkiego dosc. Samo zycie Kochana. Sily i wytrwalosci dla calej rodziny zycze i zdrowego bobaska dla brata i dla ciebie w niedalekiej przyszlosci tez.
Sama walczylam o syna, teraz o corke. Byle choc do 30tc wytrzymac, ot takie marzenie mam. Potem troche odetchne.
Buziaki
Dziękuję bardzo za dobre słowo ;) USG u niej wyszło dobrze więc tym bym się sugerowała. A odnośnie właśnie tych wszystkich badań to nawet niektórych chorób które mogą być żądni badanie w życiu płodowym nie pokaże . Ja nie wiedziałam że córka będzie niepełnosprawna i bardzo się z tego ciesze . Kocham te moje dzieciaki najbardziej na świecie . Chore dziecko daje tyle miłości jest taka kochana . Jeszcze jak by mi ktoś to powiedział po porodzie nie uwierzyła bym a tak jest . Więc trzeba zaufać Bogu bo tak nam jest zapisane tam na górze . I też mam nadzieję że jeszcze doczekam się jeszcze jednego bobasa ;)

Przyszły mi dziś wyniki cytologii i ogólnie wszystko oki jest tylko napisane zmiany odczynowe związane z zapaleniem (łącznie z typowa regeneracja) iść z tym do lekarza od razu coś mi przepisze na to antybiotyk czy raczej nic z tym nie robi? Cytologia robiona po pierwszej @od poronienia
A masz coś w komentarzach do cytologii? Bo jeśli nie, to jest zupełnie normalny stan, nie wymagający leczenia. Moim zdaniem nie ma potrzeb udawania się na wizytę

@kari21 Ominął mnie moment zdjęcia, ale napisz chociaż czy wszystko u Was w porządku :*

A ja byłam na wyjeździe w Trójmieście i nawet morza nie widziałam :baffled: Cóż - może następnym razem.

Spróbuj najpierw do swojego gina, zobacz jak na to zareaguje i co ci powie. Czy sam powie o heparynie w ciąży. Jeśli nie, to wtedy dopiero szukałabym genetyka :) z jakich okolic jesteś? To może któraś dziewczyna kogoś poleci ;)

Przykro mi z powodu koleżanki... Każda strata jest niesprawiedliwa :(
Co do wyniku to tak jak destino pisze. Jeśli jest wysokie ryzyko (1:300 lub mniej) to będzie na wyniku sugestia żeby zrobić amnio. Jeśli nie, to napisane jest ze wynik prawidłowy :)
Okolice Szczecina

Dziewczyny mam problem miała któraś niedoczynność tarczycy w ciąży? Dziś 29 dc bo szybko wyłapałam że się udało, mam za sobą ginekologa i endokrynologa już we od wtorku biorę letrox 50

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A jeszcze miesiąc temu robiłam wyniki tsh i miałam 1.62. Mam synka i drugą ciąże poronioną. Beta we wtorek 23.5 beta w czwartek 75.3 progesteron 36.45. Denerwuje się.

A jeszcze miesiąc temu robiłam wyniki tsh i miałam 1.62. Mam synka i drugą ciąże poronioną. Beta we wtorek 23.5 beta w czwartek 75.3 progesteron 36.45. Denerwuje się.

Bardzo ładna beta i progesteron, super :) a tsh się nie martw. Dostatas bardzo szybko leki, także wszystko jest pod kontrolą. Nie denerwuj się bo to szkodzi fasolce :)

reklama
Bardzo ładna beta i progesteron, super :) a tsh się nie martw. Dostatas bardzo szybko leki, także wszystko jest pod kontrolą. Nie denerwuj się bo to szkodzi fasolce :)
Dzięki za odpowiedź bo histeryzuje [emoji6] w poniedziałek mam badania dostałam od gina na NFZ a w środę wizyta u niego. Także no zobaczymy [emoji846]

Do góry