reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@kasiula222 odpowiadam jak moge cos sensownego powiedziec. Milo moc co podpowiedziec, bo to trudne sprawy, a niestety wymagaja duzej wiedzy medycznej. Wiem tylko tyle ile sama sie nauczylam. Jesli bratowa umie tak przezyc ciaze, to bardzo dobrze. Tak jak pisalam, przy ryzyku 1:500 ryzyko powiklan po amniopunkcji jest wieksze, wiec niektore osoby odpuszczaja. Poza tym zespol edwardsa powinno na tym etapie byc juz widac na usg. Wiec skoro bylo ok, 100% gwarancji nikt nie da, ale mozna odetchnac. Mi lekarz pomimo, ze papa ok, usg prenatalne i polowkowe ok powiedzial, ze nie ma 100% pewnosci, ze bedzie zdrowe, choc poki co tak wyglada. I taka prawda. Nikt nie wie jak dzieci dalej beda sie rozwijaly. I skoro bratowej to nie przeszkadza, to niech dalej cieszy sie malenstwem.
A choc chcialabys uchronic brata to niestety nie masz takiej mocy. I mysle, ze doskonale to wiesz. Ciezki kawalek chleba zyc z niepelnosprawnym dzieckiem, nie wazne na jakim podlozu. Jednak bedziemy je kochac i wspierac i cieszyc sie kazda chwila. Nawet jesli sa watpliwosci i czasem ma sie wszystkiego dosc. Samo zycie Kochana. Sily i wytrwalosci dla calej rodziny zycze i zdrowego bobaska dla brata i dla ciebie w niedalekiej przyszlosci tez.
Sama walczylam o syna, teraz o corke. Byle choc do 30tc wytrzymac, ot takie marzenie mam. Potem troche odetchne.
Buziaki

@kasiula222 odpowiadam jak moge cos sensownego powiedziec. Milo moc co podpowiedziec, bo to trudne sprawy, a niestety wymagaja duzej wiedzy medycznej. Wiem tylko tyle ile sama sie nauczylam. Jesli bratowa umie tak przezyc ciaze, to bardzo dobrze. Tak jak pisalam, przy ryzyku 1:500 ryzyko powiklan po amniopunkcji jest wieksze, wiec niektore osoby odpuszczaja. Poza tym zespol edwardsa powinno na tym etapie byc juz widac na usg. Wiec skoro bylo ok, 100% gwarancji nikt nie da, ale mozna odetchnac. Mi lekarz pomimo, ze papa ok, usg prenatalne i polowkowe ok powiedzial, ze nie ma 100% pewnosci, ze bedzie zdrowe, choc poki co tak wyglada. I taka prawda. Nikt nie wie jak dzieci dalej beda sie rozwijaly. I skoro bratowej to nie przeszkadza, to niech dalej cieszy sie malenstwem.
A choc chcialabys uchronic brata to niestety nie masz takiej mocy. I mysle, ze doskonale to wiesz. Ciezki kawalek chleba zyc z niepelnosprawnym dzieckiem, nie wazne na jakim podlozu. Jednak bedziemy je kochac i wspierac i cieszyc sie kazda chwila. Nawet jesli sa watpliwosci i czasem ma sie wszystkiego dosc. Samo zycie Kochana. Sily i wytrwalosci dla calej rodziny zycze i zdrowego bobaska dla brata i dla ciebie w niedalekiej przyszlosci tez.
Sama walczylam o syna, teraz o corke. Byle choc do 30tc wytrzymac, ot takie marzenie mam. Potem troche odetchne.
Buziaki
Dziękuję bardzo za dobre słowo ;) USG u niej wyszło dobrze więc tym bym się sugerowała. A odnośnie właśnie tych wszystkich badań to nawet niektórych chorób które mogą być żądni badanie w życiu płodowym nie pokaże . Ja nie wiedziałam że córka będzie niepełnosprawna i bardzo się z tego ciesze . Kocham te moje dzieciaki najbardziej na świecie . Chore dziecko daje tyle miłości jest taka kochana . Jeszcze jak by mi ktoś to powiedział po porodzie nie uwierzyła bym a tak jest . Więc trzeba zaufać Bogu bo tak nam jest zapisane tam na górze . I też mam nadzieję że jeszcze doczekam się jeszcze jednego bobasa ;)

Przyszły mi dziś wyniki cytologii i ogólnie wszystko oki jest tylko napisane zmiany odczynowe związane z zapaleniem (łącznie z typowa regeneracja) iść z tym do lekarza od razu coś mi przepisze na to antybiotyk czy raczej nic z tym nie robi? Cytologia robiona po pierwszej @od poronienia
A masz coś w komentarzach do cytologii? Bo jeśli nie, to jest zupełnie normalny stan, nie wymagający leczenia. Moim zdaniem nie ma potrzeb udawania się na wizytę

@kari21 Ominął mnie moment zdjęcia, ale napisz chociaż czy wszystko u Was w porządku :*

A ja byłam na wyjeździe w Trójmieście i nawet morza nie widziałam :baffled: Cóż - może następnym razem.

Spróbuj najpierw do swojego gina, zobacz jak na to zareaguje i co ci powie. Czy sam powie o heparynie w ciąży. Jeśli nie, to wtedy dopiero szukałabym genetyka :) z jakich okolic jesteś? To może któraś dziewczyna kogoś poleci ;)

Przykro mi z powodu koleżanki... Każda strata jest niesprawiedliwa :(
Co do wyniku to tak jak destino pisze. Jeśli jest wysokie ryzyko (1:300 lub mniej) to będzie na wyniku sugestia żeby zrobić amnio. Jeśli nie, to napisane jest ze wynik prawidłowy :)
Okolice Szczecina

Dziewczyny mam problem miała któraś niedoczynność tarczycy w ciąży? Dziś 29 dc bo szybko wyłapałam że się udało, mam za sobą ginekologa i endokrynologa już we od wtorku biorę letrox 50

Ostatnio edytowane przez moderatora:
A jeszcze miesiąc temu robiłam wyniki tsh i miałam 1.62. Mam synka i drugą ciąże poronioną. Beta we wtorek 23.5 beta w czwartek 75.3 progesteron 36.45. Denerwuje się.

A jeszcze miesiąc temu robiłam wyniki tsh i miałam 1.62. Mam synka i drugą ciąże poronioną. Beta we wtorek 23.5 beta w czwartek 75.3 progesteron 36.45. Denerwuje się.

Bardzo ładna beta i progesteron, super :) a tsh się nie martw. Dostatas bardzo szybko leki, także wszystko jest pod kontrolą. Nie denerwuj się bo to szkodzi fasolce :)

reklama
Bardzo ładna beta i progesteron, super :) a tsh się nie martw. Dostatas bardzo szybko leki, także wszystko jest pod kontrolą. Nie denerwuj się bo to szkodzi fasolce :)
Dzięki za odpowiedź bo histeryzuje [emoji6] w poniedziałek mam badania dostałam od gina na NFZ a w środę wizyta u niego. Także no zobaczymy [emoji846]

Do góry