roki_1991
Fanka BB :)
Nie miałam zabiegu. Ciąża była malutka. Samo się oczyścilo[emoji4]
Ale spokojnie daj sobie jeszcze dwa tygodnie
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Nie miałam zabiegu. Ciąża była malutka. Samo się oczyścilo[emoji4]
To fakt. Przynajmniej wiem że najprawdopodobniej to było przyczyną A nie byl to przypadek. Nie wiem tylko czy pierw sprobowac do mojego ginekologa isc. Zobacze czy jest skory do współpracy. Czy odrazu genetyk. Wsumie nie wiem nawet gdzie tego drugiego szukac. Dzięki za wsparcie to wiele dla mnie znaczyNo to dobrze że wszystko wyszło ujemnena pocieszenie powiem ci ze pai1 to ta najłagodniejsza wersja, więc spokojnie
Heparyna to zastrzyki, innej opcji nie ma. Dużo z nas bierze też tabletki acard, to takie dodatkowe wsparcieale te wyniki nie są na prawdę złe. Znasz problem więc wiesz jak działać i możesz to zrobić
także bardzo sporym głowa do góry
![]()
To fakt. Przynajmniej wiem że najprawdopodobniej to było przyczyną A nie byl to przypadek. Nie wiem tylko czy pierw sprobowac do mojego ginekologa isc. Zobacze czy jest skory do współpracy. Czy odrazu genetyk. Wsumie nie wiem nawet gdzie tego drugiego szukac. Dzięki za wsparcie to wiele dla mnie znaczy
Xszaracodziennosc ja dostałam właśnie okres wczoraj pierwszy od zabiegu po 6 tygodniach
Dziewczyny pamiętacie wczoraj pisałam i koleżance która ma krwiaka . Właśnie czeka na zabieg . Tak mi jej szkoda przeżywam to bardzo tka jak by mnie to dotyczyło . Razem miałyśmy w jednakowych tyg ciąży poronienie w maju . Ja teraz kolejne w październiku i teraz ona kolejne . To jest straszne .
Mam jeszcze jedno pytanie czy na testach papa pisze coś typu by zrobić amino lub Nifty . Bratowa wybrała dziś test papa . I mnie to zastanawia czy zawsze tak pisze czy jak się ma coś nie prawidłowo .
Ma skorygowane 1:500 na zespół Edwordsa mam nadzieję że będzie wszystko ok bo ja nie wierzę w to badanie. I nie zrobię go jesli będę w ciąży . Wystarczy że ja mam chore dziecko więc niech brat ma zdrowe .A ona już zdążyła się popłakac chodź nie ma powodu moim zdaniem . Tylko dziwiło mnie że napisali to na końcu .@kasiula222 ja mialam na oapie napisane, ze nie ma wskazan do amniopunkcji. Mozliwe, ze jesli ktores z trzech trisomi ma wysokie ryzyko, czyli 1: 300 (lub mniej) po korekcie to moze miec wpisane w zaleceniach amniopunkcje.
Bardzo przykro mi z powodu straty kolezanki. Zawsze scislaja mnie za serce takie informacje
Destino kochana to moja bratowa więc też się tym przejmuje by było ok bo ja mam dziecko z wada genetyczna więc chciala bym by mój brat miał zdrowe@kasiula222 dziewczyny na watku o amnio pisaly, ze nfz sponsoruje amnio przy wynikach od 1:300 lub mniej. 1:500 to juz wybor kolezanki. Ja osobiscie mowilam lekarzowi, ze nawet przy zlych wynikach na amnio nie pojde, bo to za duze ryzyko. Juz wolalabym nifty. I trzeba to ryzyko rozwazac. Choc zycie w niepewnosci tez nie jest lekkie. U nas ryzyko wyjsciowe dla zespolu downa bylo 1:141 ale skorygowane wyszlo cos kolo 1:2000. Poza tym pappe trzeba rozpatrywac w powiazaniu z obrazem usg.
Nic nie doradze. Dziewczyna sama musi podjac decyzje. Najlepiej jak porozmawia z lekarzem na ten temat