reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dzięki za odpowiedzi! Trochę nieswojo będę się czuła krwawiąc na fotelu ale cóż :) Zaczynam się obawiać czy wszystko jest na pewno ok,że to tak długo trwa.
Po porodzie córki miałam połóg bite 6tyg,a teraz roniłam w sumie w 19tc...
Calkiem mozliwe,
Ja rodzilam w 23tc, krwawilam kilka dni potem plamienie do 2tyg. Po 3.5 tyg mialam kontrole u gin i bylo juz po owulacji, po ok 4.5tyg zaczelam plamic.... nie wiedziałam o co chodzi, ale po kilku dniach dostalam juz normalny intensywny @ taki, ze na IP po zastrzyk wyladowalam. Wiec jak widac dosc szybko mozna dostac @.
Ale idz do lekarza.
Ja u gin nie bylam w czasie @, ale wtedy jak pojechalam na IP to leciało ze mnie jak z kranu, a mimo to ginekolog mnie zbadal , choc 3 razy pytalam czy na pewno w okres mozna [emoji14]

reklama
@roki_1991 u mnie pierwszy cykl. Myślałam że wszystko będzie w porządku ale żeby testy owulacyjne mnie oszukały ? Zawsze wychodziły negatywnie to czemu teraz wyszły pozytywnie to mnie zastanawia.
W następny czwartek jadę już do ginekologa i powinnam mieć okres bo minie 6 tygodni. Więc i chyba ja dostanę na wywołanie okresu tabletki ale też będę chciała mieć clarzole wziąść na pęcherzyki i ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków aby spróbować w grudniu.

W środę mam wizytę umówioną do reumatologa i zdziwiona jestem że aż tak szybko bo tylko 3 dni czekam od dzisiaj. Więc napewno będę miała badania na NFZ i nie będę musiała za nie płacić.

Calkiem mozliwe,
Ja rodzilam w 23tc, krwawilam kilka dni potem plamienie do 2tyg. Po 3.5 tyg mialam kontrole u gin i bylo juz po owulacji, po ok 4.5tyg zaczelam plamic.... nie wiedziałam o co chodzi, ale po kilku dniach dostalam juz normalny intensywny @ taki, ze na IP po zastrzyk wyladowalam. Wiec jak widac dosc szybko mozna dostac @.
Ale idz do lekarza.
Ja u gin nie bylam w czasie @, ale wtedy jak pojechalam na IP to leciało ze mnie jak z kranu, a mimo to ginekolog mnie zbadal , choc 3 razy pytalam czy na pewno w okres mozna [emoji14]

W okres można normalnie badać. I jak dziewczyny mają PCOS to podobno jeszcze lepiej bo ginekolog może coś tam stwierdzić w czasie okresu. Ja tak miałam dwa cykle które miałam z zastrzykiem i też jeździłam w okres. Nie ma czym bardzo stresować.

Na pewno pójdę. Zastanawiam się tylko czy to możliwe że to pierwszy okres przyszedł? Bo krwawienia naprawdę sporo i mam okresowe bóle brzucha i pleców. Dużo slabsze niż zazwyczaj ale jednak...
Zmieniłam znowu wkładkę na podpaskę...

Pewnie ze to może być już normalny okres :) ale na wizytę i tak warto iść :) ja po poronieniu miałam nawet usg dopochwowe przy krwawieniu. Mimo że nie było to przyjemne dla mnie, to dla lekarza nie było problemu.

@roki_1991 u mnie pierwszy cykl. Myślałam że wszystko będzie w porządku ale żeby testy owulacyjne mnie oszukały ? Zawsze wychodziły negatywnie to czemu teraz wyszły pozytywnie to mnie zastanawia.
W następny czwartek jadę już do ginekologa i powinnam mieć okres bo minie 6 tygodni. Więc i chyba ja dostanę na wywołanie okresu tabletki ale też będę chciała mieć clarzole wziąść na pęcherzyki i ovitrelle na pęknięcie pęcherzyków aby spróbować w grudniu.

W środę mam wizytę umówioną do reumatologa i zdziwiona jestem że aż tak szybko bo tylko 3 dni czekam od dzisiaj. Więc napewno będę miała badania na NFZ i nie będę musiała za nie płacić.

Testy nie musiały kłamać. Przecież owu mogła normalnie być. Tylko jeśli endo jest małe to zarodek nie ma się do czego przykleić nawet jeśli dojdzie do zapłodnienia komórki. Więc przy takim endo na ciążę raczej nie ma szans. Daj sobie czas żeby organizm wrócił do normy :)

Dzięki za odpowiedzi! Trochę nieswojo będę się czuła krwawiąc na fotelu ale cóż :) Zaczynam się obawiać czy wszystko jest na pewno ok,że to tak długo trwa.
Po porodzie córki miałam połóg bite 6tyg,a teraz roniłam w sumie w 19tc...

mnie w szpitalu badali jak miałam krwawienie, usg i badanie... nie ma sie co stresować

@Ela93 spokojnie, okres na pewno przyjdzie, chyba że Wam się już udało bo nie wiem czy się staracie już ? :)

Zobaczę jak się sytuacja rozwinie, sama zgłupiałam już. Tylko myślałam że wizytę będę miała normalna, a teraz nie dość że będę się stresowała tłumacząc że już nie jestem w ciąży to jeszcze będę krwawić:oops:

@Jivka tak staramy się. U mnie zielone światło jest od skończenia plemien. Od niczego kupiłam test ciąży który mam zamiar wykonać 28 listopada dzień przed wizyty a 2 tygodnie po owulacji. Zobaczymy jak to będzie. Z jednej strony jak się nie uda to w grudniu po okresie będę chciała brać te leki co wcześniej aby próbować i może uda się w 2 cyklu po zastrzyku lub może w pierwszym po zastrzyku

Też czekam na wizytę w testdna dzwoniła dzisiaj pani właśnie i jutro będzie ustalać termin na badania. Tak się cieszę bo na te wyniki 14 dni trzeba czekać więc równe 2 tygodnie.

@Jivka tak staramy się. U mnie zielone światło jest od skończenia plemien. Od niczego kupiłam test ciąży który mam zamiar wykonać 28 listopada dzień przed wizyty a 2 tygodnie po owulacji. Zobaczymy jak to będzie. Z jednej strony jak się nie uda to w grudniu po okresie będę chciała brać te leki co wcześniej aby próbować i może uda się w 2 cyklu po zastrzyku lub może w pierwszym po zastrzyku

Też czekam na wizytę w testdna dzwoniła dzisiaj pani właśnie i jutro będzie ustalać termin na badania. Tak się cieszę bo na te wyniki 14 dni trzeba czekać więc równe 2 tygodnie.
Ja mialam szybciej wyniki na mailu ;)

reklama
Hej dziewczyny mam pytanie czy po ciąży biochemicznej @przychodai normalnie w następnym cyklu? Planowo @powienien być jutro ale nic na to nie wskazuje wsumie jestem w trakcie zawieszonych przez oczekiwanie na zabieg konizacji starań o fasolke i gdyby nie to brak @ bardzo by mnie uciszył a tak nie wiem co myśleć

Do góry