reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

A powiedzcie mi czy endometrium 0,29 cm to spore czy małe ?
Normy grubości endometrium wynoszą:

U dziewcząt przed okresem dojrzewania endometrium od 0,3 do 0,5 mm.
U kobiet miesiączkujących:
w okresie okołoowulacyjnym 7–9 mm, a w drugiej fazie cyklu do 15 -16mm
W okresie pomenopauzalnym grubość endometrium to od 5 – 8 mm, w przypadku stosowania HTZ.

reklama
Dzięki za odpowiedzi! Trochę nieswojo będę się czuła krwawiąc na fotelu ale cóż :) Zaczynam się obawiać czy wszystko jest na pewno ok,że to tak długo trwa.
Po porodzie córki miałam połóg bite 6tyg,a teraz roniłam w sumie w 19tc...

Tak właśnie czułam więc w tym miesiącu mogę sobie pomarzyć aby zajść w ciążę. Teraz tylko czekam na okres aby się pojawil

@Dagmarka1991 oby u mnie nie sfiksowal... Też robiłam okłady z termoforem i gorąca woda, gorąca kąpiel i nic nie idzie. Zobaczymy jak będzie jutro. Dziś już nie nastawiam się na @ zawsze miałam z samego rana..

@Ela93 a który to u ciebie cykl po poronieniu? Bo endo potrzebuje często 2-3 prawidłowe cykle żeby wrócić do normy. Także głowa go góry :)

@Takaja123 miałam identycznie. Zawsze z samego rana. Pierwszy w życiu też tak dostałam. Natomiast po poronieniu zaczęło się właśnie różnie. Raz rano, raz koło południa, popołudniu czy wieczór. Już nie ma na to reguły

reklama
@Jivka okres nie jest dla lekarza żadna przeszkodą, a jak tyle czasu trwa krwawienie to trzeba sprawdzić. Także idź :)
Na pewno pójdę. Zastanawiam się tylko czy to możliwe że to pierwszy okres przyszedł? Bo krwawienia naprawdę sporo i mam okresowe bóle brzucha i pleców. Dużo slabsze niż zazwyczaj ale jednak...
Zmieniłam znowu wkładkę na podpaskę...

Do góry