Kasiulek 77
Fanka BB :)
Dziewczyny odebrałam wynik TSH mam 0,12 wiecie może czy to źle że tak nisko ? 9 tc
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tam przy wynikach tsh powinnaś mieć zakres referencyjny od ile do ilu.Ach już znalazłam ,chyba jest ok
Tak jest podane od 0,35 ale w ciąży może być mniej już doczytałamTam przy wynikach tsh powinnaś mieć zakres referencyjny od ile do ilu.
Mdłości tak ,ciągle mi niedobrze i z rana i później ,po jedzeniu to samo ,jutro idę do gin zobaczę co powie ,ale z tego co wyczytalam na necie to może tak być@Kasiulek 77 A nie męczą Cię za mocno mdłości? Zdarza się, że w I trymestrze występują niskie wyniki TSH, a tego co pamiętam, to dobrze je porównać że stezeniem hcg (im jest wyższe, tym większe jest prawdopodobienstwo nadczynność) W 2 trymestrze hcg nieco maleje i TSH wraca do normy
Tarczyce najlepiej zrobić w godzinach porannych. Co do dnia to raczej nie ma znaczenia kiedy.
@roki_1991 dziękuję od Was można dowiedzieć się więcej niż od lekarza korzystając jeszcze z Twojego doświadczenia mam pytanie odnośnie przyjmowania witamin. Przyjmuje ich sporo i nie wiem czy lepiej je jakoś podzielić na rano południe wieczór czy nie ma to znaczenie. W tej chwili biorę folik x2 rano i wieczorem, Wit d3, magnez B6 forte, pregna dha i Wit B12 te biorę raz dziennie rano po śniadaniu. Jakie jest Twoje zdanie na ten temat?
Dostałam dzisiaj wyniki na karteczkach i resztę badania. Chyba nie jest aż tak źle.Zobacz załącznik 917007 Zobacz załącznik 917006 Zobacz załącznik 917008
Dziewczyny odebrałam wynik TSH mam 0,12 wiecie może czy to źle że tak nisko ? 9 tc