reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 w takim razie powinna mi powiedziec, ze mam troje dzieci, bo ja dwa razy poronilam. Powiedzialam jej, ze dwa razy poronilam, mimo to powtarzala, ze widzi dwoje.

Kochana to przepraszam. W takim razie zaciskam mocno kciuki za powodzenie :)

Dziękuję :)
Dzisiaj jeszcze czeka mnie usg, ale cieszę się że zobaczę mojego Synusia :)
A co u Ciebie?? Który to już tc??

U mnie dzis zaczynamy 17tc, do wizyty jeszcze tydzień, więc no.... Wiesz jak jest ;)

@roki_1991 człowiek uczy się całe życie :) dziękuję za wyjaśnienie. Tych badań jest tyle, że już się w tym gubię :)

@xszaracodziennosc może w końcu przyjdzie @. Zaczęłaś już brać dupka? Mnie też już rwie na @

Nie ma za co :) pytaj jak potrzebujesz. Też byłam zielona w tym temacie i nauczyłam się wszystkiego od dziewczyn stąd, więc teraz jeśli tylko coś wiem to podpowiadam :)

@witch84 a co tam w ogóle u ciebie? :)

reklama
Jeszcze pytanie do was jak chce przebadać tarczyca czyli te hormony. To muszę je w konkretnym dniu cyklu robić czy obojętnie to jest ?

Jeszcze pytanie do was jak chce przebadać tarczyca czyli te hormony. To muszę je w konkretnym dniu cyklu robić czy obojętnie to jest ?
Tarczyce najlepiej zrobić w godzinach porannych. Co do dnia to raczej nie ma znaczenia kiedy.

@roki_1991 dziękuję :) od Was można dowiedzieć się więcej niż od lekarza :) korzystając jeszcze z Twojego doświadczenia mam pytanie odnośnie przyjmowania witamin. Przyjmuje ich sporo i nie wiem czy lepiej je jakoś podzielić na rano południe wieczór czy nie ma to znaczenie. W tej chwili biorę folik x2 rano i wieczorem, Wit d3, magnez B6 forte, pregna dha i Wit B12 te biorę raz dziennie rano po śniadaniu. Jakie jest Twoje zdanie na ten temat?

Ostatnia edycja:
@Oczekujaca123, @Lu_cy po jakim czasie zaszła w ciążę? My planujemy zacząć staranie od grudnia, ale powiem Ci ze czasami w nocy zdarza mi się jeszcze poplakac i nie wiem jestem już gotowa. Jest we mnie ogromny strach i lęk.
Mi udało się w czwartym cyklu ,strach jest cały czas ,u mnie dziś 8+3 objawów sporo co trochę uspokaja ,jutro wizyta ,trzymam kciuki za starania :)

Dostałam dzisiaj wyniki na karteczkach i resztę badania. Chyba nie jest aż tak źle.

Ostatnia edycja:
Napewno te z testdna badanie na trombofilie z genami i to na tarczyce. I w grudniu wszystkie infekcyjne i grzybicze ale to już z skierowaniem od lekarza.

@Ela93 na tarczyce powinnaś też dostać skierowanie jedli masz możliwość robić badania na NFZ to warto z tego skorzystać :) będziesz na wizycie to dopytaj o te wirusowe czy też uda się ze skierowaniem. Zawsze zaoszczędzi się te parę złotych. Ja już na wszystkie badania wydalam ok tysiaca. Niby niektóre badania niedrogie ale nazbierało się tego.

@Dagmarka1991 każda kobieta ma swoją historię. Może ma swój powód, że tak szybko decyduje się na kolejną ciąże. Gdy widzimy kogoś z dzieciatkiem lub brzuszkiem nie znaczy, że i oni nie mieli "pod górkę" Dagmarka wierzę w to że i my będziemy szczęśliwymi mamami :* głowa do góry Słońce :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry