reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@roki_1991 w takim razie powinna mi powiedziec, ze mam troje dzieci, bo ja dwa razy poronilam. Powiedzialam jej, ze dwa razy poronilam, mimo to powtarzala, ze widzi dwoje.

Kochana to przepraszam. W takim razie zaciskam mocno kciuki za powodzenie :)

Dziękuję :)
Dzisiaj jeszcze czeka mnie usg, ale cieszę się że zobaczę mojego Synusia :)
A co u Ciebie?? Który to już tc??

U mnie dzis zaczynamy 17tc, do wizyty jeszcze tydzień, więc no.... Wiesz jak jest ;)

@roki_1991 człowiek uczy się całe życie :) dziękuję za wyjaśnienie. Tych badań jest tyle, że już się w tym gubię :)

@xszaracodziennosc może w końcu przyjdzie @. Zaczęłaś już brać dupka? Mnie też już rwie na @

Nie ma za co :) pytaj jak potrzebujesz. Też byłam zielona w tym temacie i nauczyłam się wszystkiego od dziewczyn stąd, więc teraz jeśli tylko coś wiem to podpowiadam :)

@witch84 a co tam w ogóle u ciebie? :)

reklama
Jeszcze pytanie do was jak chce przebadać tarczyca czyli te hormony. To muszę je w konkretnym dniu cyklu robić czy obojętnie to jest ?

Jeszcze pytanie do was jak chce przebadać tarczyca czyli te hormony. To muszę je w konkretnym dniu cyklu robić czy obojętnie to jest ?
Tarczyce najlepiej zrobić w godzinach porannych. Co do dnia to raczej nie ma znaczenia kiedy.

@roki_1991 dziękuję :) od Was można dowiedzieć się więcej niż od lekarza :) korzystając jeszcze z Twojego doświadczenia mam pytanie odnośnie przyjmowania witamin. Przyjmuje ich sporo i nie wiem czy lepiej je jakoś podzielić na rano południe wieczór czy nie ma to znaczenie. W tej chwili biorę folik x2 rano i wieczorem, Wit d3, magnez B6 forte, pregna dha i Wit B12 te biorę raz dziennie rano po śniadaniu. Jakie jest Twoje zdanie na ten temat?

Ostatnia edycja:
@Oczekujaca123, @Lu_cy po jakim czasie zaszła w ciążę? My planujemy zacząć staranie od grudnia, ale powiem Ci ze czasami w nocy zdarza mi się jeszcze poplakac i nie wiem jestem już gotowa. Jest we mnie ogromny strach i lęk.
Mi udało się w czwartym cyklu ,strach jest cały czas ,u mnie dziś 8+3 objawów sporo co trochę uspokaja ,jutro wizyta ,trzymam kciuki za starania :)

Dostałam dzisiaj wyniki na karteczkach i resztę badania. Chyba nie jest aż tak źle.

Ostatnia edycja:
Napewno te z testdna badanie na trombofilie z genami i to na tarczyce. I w grudniu wszystkie infekcyjne i grzybicze ale to już z skierowaniem od lekarza.

@Ela93 na tarczyce powinnaś też dostać skierowanie jedli masz możliwość robić badania na NFZ to warto z tego skorzystać :) będziesz na wizycie to dopytaj o te wirusowe czy też uda się ze skierowaniem. Zawsze zaoszczędzi się te parę złotych. Ja już na wszystkie badania wydalam ok tysiaca. Niby niektóre badania niedrogie ale nazbierało się tego.

@Dagmarka1991 każda kobieta ma swoją historię. Może ma swój powód, że tak szybko decyduje się na kolejną ciąże. Gdy widzimy kogoś z dzieciatkiem lub brzuszkiem nie znaczy, że i oni nie mieli "pod górkę" Dagmarka wierzę w to że i my będziemy szczęśliwymi mamami :* głowa do góry Słońce :)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry