reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziekuje wam za tak szybkie odpowiedzi. :)Jestescie skarbnica wiedzy !
Zamawiam metylowane b6 b12 folian i zbijam homocysteine czekajac cierpliwie na wyniki na mutacje dodatkowo 4000 wit d3 a w przypadku ciazy 2000. ;)
Musimy się wspierać i wymieniać wiedzą. Dzięki temu może będzie mniej tragedii :-) Normalnie kocham Was :-*

reklama
Dziewczyny bardzo proszę te co ogarniaja to bardziej niz ja o interpretacje zalaczonych wynikow. Dodam ze kwas foliowy mialam przy gornej granicy.

Przede wszystkim nie masz co się załamywać tymi wynikami :) Wit B12 polecam w formie metylokobalaminy czyli tej lepiej przyswajalnej (pewnie swensson będzie miał :) ) do tego folian zamiast zwykłego kwasu i metylowana B6. Najłatwiej chyba kupić na necie, na pewno taniej niż u mnie w aptece. Są też te preparaty "modulatory homocysteiny" ale nie stosowałam więc nie wiem jak działają.
Witamina D3 na bank do podniesienia i to sporo. Mój cel to był poziom 60. Brałam vitrumD3 w dawce 8000 i fajnie urosła :) też startowałam z 18.5 więc było co robić. W ciąży ona nie szkodzi, ale ja osobiście w ciąży biorę tylko 2000. Przy czym u mnie chodzi o utrzymanie poziomu bo już mam okej :)
Tsh masz idealne takie jak powinno być. Homocysteina już wiesz ze do zbicia. Ale nie jest źle, miałam podobne wyniki na początku :) i jak widzisz da się to ogarnąć ;)

Przede wszystkim nie masz co się załamywać tymi wynikami :) Wit B12 polecam w formie metylokobalaminy czyli tej lepiej przyswajalnej (pewnie swensson będzie miał :) ) do tego folian zamiast zwykłego kwasu i metylowana B6. Najłatwiej chyba kupić na necie, na pewno taniej niż u mnie w aptece. Są też te preparaty "modulatory homocysteiny" ale nie stosowałam więc nie wiem jak działają.
Witamina D3 na bank do podniesienia i to sporo. Mój cel to był poziom 60. Brałam vitrumD3 w dawce 8000 i fajnie urosła :) też startowałam z 18.5 więc było co robić. W ciąży ona nie szkodzi, ale ja osobiście w ciąży biorę tylko 2000. Przy czym u mnie chodzi o utrzymanie poziomu bo już mam okej :)
Tsh masz idealne takie jak powinno być. Homocysteina już wiesz ze do zbicia. Ale nie jest źle, miałam podobne wyniki na początku :) i jak widzisz da się to ogarnąć ;)
A jak przyjdzie pora i bede w ciazy to wtedy nadal brac metyle b12 b6 i folian ?

@Dzoana88 zdecydowanie tak :) chyba że będziesz wolała jakieś suplementy dla kobiet w ciąży. Ja akurat przerzucilam się na prenatal uno, ale lekarz kazał mi brać b6 i b12 mimo wszystko osobno. Stwierdził że to ważne witaminy a w tych suplementach nie ma ich za dużo. Więc pierwszy trymestr kazał też brać osobno.
@Takaja123 tak na prawdę bez względu na wynik mutacji można brać metyle zamiast zwykłego kwasu, bo to i tak forma lepiej przyswajalna dla każdego organizmu ;)

@Dzoana88 zdecydowanie tak :) chyba że będziesz wolała jakieś suplementy dla kobiet w ciąży. Ja akurat przerzucilam się na prenatal uno, ale lekarz kazał mi brać b6 i b12 mimo wszystko osobno. Stwierdził że to ważne witaminy a w tych suplementach nie ma ich za dużo. Więc pierwszy trymestr kazał też brać osobno.
@Takaja123 tak na prawdę bez względu na wynik mutacji można brać metyle zamiast zwykłego kwasu, bo to i tak forma lepiej przyswajalna dla każdego organizmu ;)
Wlasnie przeczytalam przy folianie swansona ze nie stosowac w ciazy :D dziwna sprawa :rofl2:

reklama
Czyli te b6 o b12 bierzesz metyle ?

Do góry