reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 to nie jest żadna beta tylko przeciwciała przeciwko beta2glikoproteinie, więc nie masz zrobionych wszystkich przeciwciał :p zrób, bo dopiero wszystkie te wyniki razem dadzą prawidłowy obraz :)

reklama
Ale okropny lekarz ten endokrynolog. Mówię mu o poronieniu, o tym, że zatrzymał mi się okres. Pokazałam mu wyniki badań. Zapytał się, jakie mam leki. Powiedziałam mu. Kazał je odstawić!!!! Nienormalny. Luteiny nie kazał brać. Dał mi skierowanie na kilka badań:
1. testosteron - przecież już mam wynik
2. FT4 - przecież już mam wynik
3. 17-oh-progesteron - przecież już mam wynik
4. Androstendion
5. LH
6. DHEA-S
Konował. Zrobię je, bo mam na fundusz, ale do niego już nie wrócę.
Moja pani ginekolog by go wyśmiała.
Stwierdził, że poronienia się zdarzają i nie ma co siać paniki.

Z innej beczki: jeszcze planuję badania, w piątek będę na wizycie u rodzinnej wspaniałej lekarki i się podpytam, czy któreś z nich mogę zrobić na fundusz i postaram się wydębić do immunologa skierowanie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Dagmarka1991 wiem, ze cie to boli, ale jest niewielu lekarzy, ktorzy sie tym przejmuja. Ja jeszcze takiego nie spotkalam, choc mam ekstra gin. Z czasem "przyzwyczaisz sie" do tego. Lekarza nie musi to wzruszac. Wazne, ze w dalszym leczeniu cie nie zostawia samej sobie, stara sie pomoc.

Nieczuły na poronienie, nawet się nie przejął.

@Dagmarka1991 przykro mi , ze trafilas na takiego lekarza... niestety domyslam sie , ze wielu takich jest.. ja trafilam a większości na wyrozumialych i zaangazowanych.
Nie znam sie na badaniach, ale mysle ze cos zlecil, wiec to nie tak ze cie zbyl. I to zlecil wiecej niz zwykle tsh. Wiec nie odrzucalabym go na poczatku. Pewnie na poprawke bym wziela to co mowi o luteinie (chyba ze ma ona wplyw na badania ltore wykonasz jesli nie to nie musi wiedziec ze bierzesz, albo powiedz mu dosadnie ze taka jest decyzja ginekologa i juz ! Mi tez endo mowila, ze ona by odstawila metformine w ciazy sie nie bierze, diabtelog tez ale powiedzialam ze ginekolpg bierze to na swoja odpowiedzialność i ja wole brac bo czuje sie bezpieczniej... diabetolog zaakcpetowala.. endokrynolog kreci nosem wiec juz jej nie mowie.

A pamietaj, ze lekarz tez czlowiek. Mogl miec gorszy dzień. ;*

reklama
@Dagmarka1991 przykro mi , ze trafilas na takiego lekarza... niestety domyslam sie , ze wielu takich jest.. ja trafilam a większości na wyrozumialych i zaangazowanych.
Nie znam sie na badaniach, ale mysle ze cos zlecil, wiec to nie tak ze cie zbyl. I to zlecil wiecej niz zwykle tsh. Wiec nie odrzucalabym go na poczatku. Pewnie na poprawke bym wziela to co mowi o luteinie (chyba ze ma ona wplyw na badania ltore wykonasz jesli nie to nie musi wiedziec ze bierzesz, albo powiedz mu dosadnie ze taka jest decyzja ginekologa i juz ! Mi tez endo mowila, ze ona by odstawila metformine w ciazy sie nie bierze, diabtelog tez ale powiedzialam ze ginekolpg bierze to na swoja odpowiedzialność i ja wole brac bo czuje sie bezpieczniej... diabetolog zaakcpetowala.. endokrynolog kreci nosem wiec juz jej nie mowie.

A pamietaj, ze lekarz tez czlowiek. Mogl miec gorszy dzień. ;*
Pół tego, co zlecił to już mam zrobione. Dopiero po trzeciej miesiączce mam powtórzyć hormonalne. On jest przeciwny, żeby okres wywoływać luteiną - tak powiedział.
Czasami opadam z sił, że za mało robię w kierunku posiadania dziecka :-( :-(

Do góry