reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@Takaja123 to nie jest żadna beta tylko przeciwciała przeciwko beta2glikoproteinie, więc nie masz zrobionych wszystkich przeciwciał :p zrób, bo dopiero wszystkie te wyniki razem dadzą prawidłowy obraz :)

reklama
Ale okropny lekarz ten endokrynolog. Mówię mu o poronieniu, o tym, że zatrzymał mi się okres. Pokazałam mu wyniki badań. Zapytał się, jakie mam leki. Powiedziałam mu. Kazał je odstawić!!!! Nienormalny. Luteiny nie kazał brać. Dał mi skierowanie na kilka badań:
1. testosteron - przecież już mam wynik
2. FT4 - przecież już mam wynik
3. 17-oh-progesteron - przecież już mam wynik
4. Androstendion
5. LH
6. DHEA-S
Konował. Zrobię je, bo mam na fundusz, ale do niego już nie wrócę.
Moja pani ginekolog by go wyśmiała.
Stwierdził, że poronienia się zdarzają i nie ma co siać paniki.

Z innej beczki: jeszcze planuję badania, w piątek będę na wizycie u rodzinnej wspaniałej lekarki i się podpytam, czy któreś z nich mogę zrobić na fundusz i postaram się wydębić do immunologa skierowanie.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
@Dagmarka1991 wiem, ze cie to boli, ale jest niewielu lekarzy, ktorzy sie tym przejmuja. Ja jeszcze takiego nie spotkalam, choc mam ekstra gin. Z czasem "przyzwyczaisz sie" do tego. Lekarza nie musi to wzruszac. Wazne, ze w dalszym leczeniu cie nie zostawia samej sobie, stara sie pomoc.

Nieczuły na poronienie, nawet się nie przejął.

@Dagmarka1991 przykro mi , ze trafilas na takiego lekarza... niestety domyslam sie , ze wielu takich jest.. ja trafilam a większości na wyrozumialych i zaangazowanych.
Nie znam sie na badaniach, ale mysle ze cos zlecil, wiec to nie tak ze cie zbyl. I to zlecil wiecej niz zwykle tsh. Wiec nie odrzucalabym go na poczatku. Pewnie na poprawke bym wziela to co mowi o luteinie (chyba ze ma ona wplyw na badania ltore wykonasz jesli nie to nie musi wiedziec ze bierzesz, albo powiedz mu dosadnie ze taka jest decyzja ginekologa i juz ! Mi tez endo mowila, ze ona by odstawila metformine w ciazy sie nie bierze, diabtelog tez ale powiedzialam ze ginekolpg bierze to na swoja odpowiedzialność i ja wole brac bo czuje sie bezpieczniej... diabetolog zaakcpetowala.. endokrynolog kreci nosem wiec juz jej nie mowie.

A pamietaj, ze lekarz tez czlowiek. Mogl miec gorszy dzień. ;*

reklama
@Dagmarka1991 przykro mi , ze trafilas na takiego lekarza... niestety domyslam sie , ze wielu takich jest.. ja trafilam a większości na wyrozumialych i zaangazowanych.
Nie znam sie na badaniach, ale mysle ze cos zlecil, wiec to nie tak ze cie zbyl. I to zlecil wiecej niz zwykle tsh. Wiec nie odrzucalabym go na poczatku. Pewnie na poprawke bym wziela to co mowi o luteinie (chyba ze ma ona wplyw na badania ltore wykonasz jesli nie to nie musi wiedziec ze bierzesz, albo powiedz mu dosadnie ze taka jest decyzja ginekologa i juz ! Mi tez endo mowila, ze ona by odstawila metformine w ciazy sie nie bierze, diabtelog tez ale powiedzialam ze ginekolpg bierze to na swoja odpowiedzialność i ja wole brac bo czuje sie bezpieczniej... diabetolog zaakcpetowala.. endokrynolog kreci nosem wiec juz jej nie mowie.

A pamietaj, ze lekarz tez czlowiek. Mogl miec gorszy dzień. ;*
Pół tego, co zlecił to już mam zrobione. Dopiero po trzeciej miesiączce mam powtórzyć hormonalne. On jest przeciwny, żeby okres wywoływać luteiną - tak powiedział.
Czasami opadam z sił, że za mało robię w kierunku posiadania dziecka :-( :-(

Do góry