reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Lekarz nic nie zlecił . Wybieram się do immunologa i genetyka zrobić kariotypy jeszcze nie zapisalam się ale jutro to zrobię j wezmę skierowanie od rodzinnego .
A na grudzień jestem zapisana do doktor która się zajmuje takimi przypadkami .
Tak się zastanawiam czy jest tu więcej dziewczyn po dwóch poronieniach lub więcej i ciążami zakończonymi sukcesem ,?
Muszę poszukać nadziejii ;)

Ja jestem takim przypadkiem. Mam troje dzieci w niebie a później przyszła na świat córeczka i teraz jestem w ciąży bliźniaczej :-) :):tak: także głowa do góry, trzeba zrobić dużo badań i mieć szczęście do lekarza :tak: trzymam kciuki &&&&&&&&&

Dagmarka nawet się mnie w tym szpitalu nie zapytali czy chce badać płód i czy chce pochować .. więc porażka ... Lekarz zrobił zabieg i powiedział że zostawia wypis na dyżurce a na temat badań to pewnie na wizycie prywatnej możemy rozmawiać tak zrozumiałam .

Mnie również za żadnym razem nie zapytano czy chcę badać płód.... a byłam w takim stanie, że sama do tego głowy nie miałam....

Dziewczyny prosze dzis kciuki za bete, i za jutrzejsza wizyte u gin (wiem pewnie niewiele zobaczy), ale udalo mi sie wcisnac jutro w ramach pakietu do mojej lekarki ! Zeby bylo wszystko ok...

Trzymam kciuki &&&&&&&&& :happy2:

reklama
Ja jestem takim przypadkiem. Mam troje dzieci w niebie a później przyszła na świat córeczka i teraz jestem w ciąży bliźniaczej :-) :):tak: także głowa do góry, trzeba zrobić dużo badań i mieć szczęście do lekarza :tak: trzymam kciuki &&&&&&&&&

Mnie również za żadnym razem nie zapytano czy chcę badać płód.... a byłam w takim stanie, że sama do tego głowy nie miałam....

Trzymam kciuki &&&&&&&&& :happy2:
Badalas te dzieci z poronienia ? Na jakim zestawie teraz jestes .?

Dziewczyny co do badań po poronieniu to też nie wiedziałam nic ,nikt nic nie mówił a przecież masz prawo do pochówku ,skróconego macierzyńskiego ,o tym dowiedziałam się po drugim poronieniu jak chciałam poznać przyczynę ,mój tz podzwonil i się dowiedział ,przed lyzeczkowaniem zgłosiłam ten fakt lekarzowi to byli bardzo zdziwieni ,że nikt wcześniej o to nie prosił ,że chce aby zabezpieczyć materiał do badań genetycznych ,nie bardzo wiedzieli jak się za to zabrać , dzwonili gdzieś dopytać w czym mają zabezpieczyć ,ale problemu nikt nie robił tylko zaskoczeni byli ,jednak nic z tych badań się nie dowiedziałam materiał był zbyt zmieszany z moim i zbyt duży rozkład ,poznałam tylko płeć i w zamian zrobili trombofilie wyszły dwie mutacje , przynajmniej coś wiem i oblozylam się teraz lekami

A jeszcze mam prośbę do Was kochane ,poratujcie dobrym słowem bo fiksuje....
Beta 27dc -112
29dc-200
31dc -390
Kalkulatory pokazują że przyrost jest ok,ale jak widzę wszystkie dziewczyny mają wyższe to znowu sobie wkręcam że przyrasta za mało ,wiem że nawet jak przyrost jest i 300% to jeszcze nie świadczy o tym że będzie dobrze ...ale ..
Dzis mam 4+6 idę do gin bo tak mi kazała w zeszłym tygodniu jak byłam po recepty ,trzymajcie kciuki proszę :)

A jeszcze mam prośbę do Was kochane ,poratujcie dobrym słowem bo fiksuje....
Beta 27dc -112
29dc-200
31dc -390
Kalkulatory pokazują że przyrost jest ok,ale jak widzę wszystkie dziewczyny mają wyższe to znowu sobie wkręcam że przyrasta za mało ,wiem że nawet jak przyrost jest i 300% to jeszcze nie świadczy o tym że będzie dobrze ...ale ..
Dzis mam 4+6 idę do gin bo tak mi kazała w zeszłym tygodniu jak byłam po recepty ,trzymajcie kciuki proszę :)
Będzie dobrze :) Jesli kalkulator mowi ze przyrost jest w porządku to tak jest, trzymam kciuki[emoji110]
Też zastanawiam się czy robić dzisiaj betę. U mnie aplikacja pokazuje 5t5d ale miałam późno owu więc myślę że to 5t1d/2d. Mam dylemat robić czy nie. Beta powinna być już powyżej 6tys. wtedy mniejszy jest przyrost. Wizytę mam w przyszły poniedziałek, nie wiem czy nie będę się niepotrzebnie stresować ale teraz też się boję ...

Będzie dobrze :) Jesli kalkulator mowi ze przyrost jest w porządku to tak jest, trzymam kciuki[emoji110]
Też zastanawiam się czy robić dzisiaj betę. U mnie aplikacja pokazuje 5t5d ale miałam późno owu więc myślę że to 5t1d/2d. Mam dylemat robić czy nie. Beta powinna być już powyżej 6tys. wtedy mniejszy jest przyrost. Wizytę mam w przyszły poniedziałek, nie wiem czy nie będę się niepotrzebnie stresować ale teraz też się boję ...
Moja aplikacja twierdzi, ze dzis 5+1... a ja mam dzis 28dc wiec nie ogarniam.. [emoji14]

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale chyba chodzi o badanie histo patologiczne płodu. Jeśli tak to ja miałam robione bez problemu. Niestety nic nie wyszło.

reklama
Do góry