reklama
Takaja123
Fanka BB :)
O tym mydełku mowa i dostaniesz to w apteceZobacz załącznik 909493 Czy to to mydełko?
@Oczekujaca123 wszystko na pewno będzie dobrze :* nie martw się i nie stresuj :* próbuj z tą wizyta wcześniej jak się uda będziesz spokojniejsza
Oczekujaca123
@Totois30 dzieki i rowniez kciuki caly czas zacisniete ! :* jak sie czujesz ? Przypomnij mie prosze, na kiedy termin?O tym mydełku mowa i dostaniesz to w aptece
@Oczekujaca123 wszystko na pewno będzie dobrze :* nie martw się i nie stresuj :* próbuj z tą wizyta wcześniej jak się uda będziesz spokojniejsza
@Takaja123 bede probowac. Jak nie u mojej to we wtorek zapisze sie do luxmedu so logos byleby zbadal. Mam nadzieję, ze na kolejnej wizycie moja gin da mi swoj nr telefonu
Czy wam.lekarze dawali ot tak jak bylyscie dopiero w ciazy, czy wczesniej, czy same prosilyscie ? Ja nie wyobrazam sobie w ciazy nie moc sie z nia skontaktować...
@Takaja123 a te mydełko to powinno byc w kazdej aptece? Bo chce meza wyslac , ale zeby znow nie marudzil zw nigdzie nie ma ;p chodzi mi o to czy jest problem z dostepem czy raczej nie ?
@Oczekujaca123 mialam takich lekarzy, ze na wizytach pierwszych przedciazowych sami z siebie dawali nr tel. A potem jak dzwonilam pisalam, to nawet bedac na urlopie odbierali, czy odpisywali. Z tym, ze ja to robie sporadycznie, tylko wtedy jak musze
Oczekujaca123
Wlasnie o takie cos mi chodzi. Musze miec poczuciw ze gdyby sie cos zlego dzislo to dzwonie, albo np chce przyspieszyc wizyte czy cos... i nie wiem czy zapytać ja o ten nr ? W koncu zna moja historię... ;/ nie mam zamiaru znow pojechac na IP jak w poprzedniej ciazy i slyszec "czy kontaktowała sie pani ze swoim lekarzem..?" A ja no nie bo nie mialam jak.. i glupie miny lekarzy, czyli to jakby normalne, ze jednak jak sie cos dzieje to sie kontaktuje ze swoim lekarzem...@Oczekujaca123 mialam takich lekarzy, ze na wizytach pierwszych przedciazowych sami z siebie dawali nr tel. A potem jak dzwonilam pisalam, to nawet bedac na urlopie odbierali, czy odpisywali. Z tym, ze ja to robie sporadycznie, tylko wtedy jak musze
kb.karola90
Ahh...lekarze z NO są dziwni. Oni tam zupełnie inaczej podchodzą do ciąży. Mi się wydaje że on nie ma racji. Ale ja dużo czytałam o tych szyjkach i niektórzy lekarze są zdania że zakładanie na nią czegokolwiek i tak nic nie daje. Ale ja wolę mieć założony szew. Może będę czuła się choć trochę spokojniejsza. A nie masz możliwości znalezienia tam jakiegoś innego lekarza, żeby chociaż zobaczyć inna opinię? Ty jesteś w ciąży bliźniaczej (przepraszam ale tyle nas tu jest ze mi się miesza), jeśli tak to w ciąży bliźniaczej szwu się nie zakłada, ewen pessar.No właśnie... mi norweski ginekolog powiedział, że skoro biorę luteinę, to nie ma potrzeby zakładać szew/pessar... tragedia
Mi gin powiedział, że mam odczekać 8 m-cy po cc i mogę starać się o kolejne dziecię... ale w sumie minęły 3 lata...
Ja plamiłam przez jakieś 2-3 tygodnie. Gin powiedział, że heparyna może powodować krwawienia, więc z jednej strony pomaga a z drugiej nie za bardzo. Natomiast tu, ginekolog na początku bała się wypisać mi clexane, bo miałem wrażenie, że myśli, że chcę wywołać krwotok a tym samym poronienie, skoro plamię a jeszcze chcę brać clexane... ehhh.... mówię Wam....
kb.karola90
Dziękuję Kochana ja bardzo wierzę że będzie dobrze ale chciałabym już kwiecień termin porodu mi tak wychodzi na 22.04 (30-sta rocznica ślubu moich rodziców ), ale lekarz mi mówił ze szew będziemy ściągać w 37/38 i on podejrzewa ze wtedy odrazu zacznę rodzic także nastawiam się na początek kwietnia@Lu_cy ja też tu dziewczynom na początku takie rzeczy pisałam i w sumie każda z nas pisze o swoich obawach więcej lub mniej. Nikt nie ma cie dość doskonale cię rozumiemy i będziemy wspierać jak tylko potrafimy. Także pisz pisz
Aaa, no i zapomniałam!! @kb.karola90 kochana moje ogromne gratulacje!!!! Wiedziałam że będzie dobrze!! na kiedy masz termin porodu???
Dziewczyny dzisiaj 21...
21.12.2017 urodziłam Zosie dla nieba
21.07.2018 pierwszy dzień ostatniej miesiączki
21 - jednocześnie koniec i początek - tak mi się skojarzyło
I wierzę że to jest znak od mojej Zosieńki że wszystko będzie tym razem ok...
@Oczekujaca123 ja też od samego początku ciąży plamiłam. Lekarz kazał mi brać tylko duphaston. Nawet nie kazał mi jechać na IP - to był początek 4tc - bo i tak nic by tam pewnie nie zobaczyli. I te plamienia trwały tak mniej więcej do 10tc.
Aaa i ja mam nr do mojego lekarza, sam mi podał. Ostatnio jak miałam ta akcje z toxo to pisałam Nim sms-y podczas jego urlopu
Oczekujaca123
Wiesz mi moze tez poda, mysle ze nie podala , bo bylam u niej raz, i nie bylo 100%pewne dla niej czy ona będzie moja ciaze prowadzic... recepty dala plan dzialana wypisala ale wiesz moze stwierdzila, ze daje swoim pacjentkom a nie pierwszej lepszej. Gdyby tego nie zaproponowała to wtedy chyba jakos ja zagadam... zobaczymy.Dziękuję Kochana ja bardzo wierzę że będzie dobrze ale chciałabym już kwiecień termin porodu mi tak wychodzi na 22.04 (30-sta rocznica ślubu moich rodziców ), ale lekarz mi mówił ze szew będziemy ściągać w 37/38 i on podejrzewa ze wtedy odrazu zacznę rodzic także nastawiam się na początek kwietnia
Dziewczyny dzisiaj 21...
21.12.2017 urodziłam Zosie dla nieba
21.07.2018 pierwszy dzień ostatniej miesiączki
21 - jednocześnie koniec i początek - tak mi się skojarzyło
I wierzę że to jest znak od mojej Zosieńki że wszystko będzie tym razem ok...
@Oczekujaca123 ja też od samego początku ciąży plamiłam. Lekarz kazał mi brać tylko duphaston. Nawet nie kazał mi jechać na IP - to był początek 4tc - bo i tak nic by tam pewnie nie zobaczyli. I te plamienia trwały tak mniej więcej do 10tc.
Aaa i ja mam nr do mojego lekarza, sam mi podał. Ostatnio jak miałam ta akcje z toxo to pisałam Nim sms-y podczas jego urlopu
Kazda wizyta w toalecie to stres...
reklama
Takaja123
@Oczekujaca123 mi lekarz od razu dał numer tel jakby coś się działo miałam dzwonić o każdej porze. Z dostępnością ciężko powiedzieć ale raczej powinny być w każdej