Oczekujaca123
Fanka BB :)
Na to liczę, ze po tej wizycie sama da numer.@Oczekujaca123 mi lekarz od razu dał numer tel jakby coś się działo miałam dzwonić o każdej porze. Z dostępnością ciężko powiedzieć ale raczej powinny być w każdej
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Na to liczę, ze po tej wizycie sama da numer.@Oczekujaca123 mi lekarz od razu dał numer tel jakby coś się działo miałam dzwonić o każdej porze. Z dostępnością ciężko powiedzieć ale raczej powinny być w każdej
Ja do teraz oglądam 10 razy papier toaletowy przy podcieraniuWiesz mi moze tez poda, mysle ze nie podala , bo bylam u niej raz, i nie bylo 100%pewne dla niej czy ona będzie moja ciaze prowadzic... recepty dala plan dzialana wypisala ale wiesz moze stwierdzila, ze daje swoim pacjentkom a nie pierwszej lepszej. Gdyby tego nie zaproponowała to wtedy chyba jakos ja zagadam... zobaczymy.
Kazda wizyta w toalecie to stres...
Na pewno będzie dobrze:* trzymam kciuki :* a jak powiesz co się dzieje to lekarz bez problemu Cię przyjmie.Na to liczę, ze po tej wizycie sama da numer.
@hona to prosze mi jeszcze przepowiedziec nudna i zdrowa ciaze. Bede wdziecznaWitam
Ostatnio malo sie udzielam, bo troche zawirowania w pracy.
Mam nadzieje, ze wszystkie okruszki, te male i wieksze maja sie dobrze.Trzymam kciuki za wszystkie.
@Oczekujaca123 chyba bylam pierwsza, ktora Ci przepowiedziala tu ciaze. Mega gratulacje. Zycze spokoju.
Dziewczynki, objecuje doczytac wszystkie posty jak tylko znajde czas. Ale teraz wpadam z prywata, przepraszam. Wiem, ze sa tu dziewczyny, ktore znaja sie troche na prawie pracy, sa kadrowymi, nie wiem. @witch84 zdaje sie Ty moglabys mi pomoc. Jezeli tak, to bardzo prosze napisz, postaram sie przedstawic swoja sytuacje, potrzebuje rady. Z gory dziekuje kochana.
Zycze udanej niedzieli
Tak, daj Boże, będę miała bliźniaki Wybieram się prywatnie do ginekologa 13 listopada, żeby sprawdzić tą szyjkę i spróbować coś wskórać z tym szwem czy pessarem. To będzie ok. 17-18 tc, więc jakby co, to myślę, że jest jeszcze chwila na działanie. W poprzedniej ciąży szyjka zaczęła mi się skracać ok.23 tc. a w 26 tc miałam założony szew, przy szyjce ok. 1 - 1,5 cm długości. Nawiązując do Twojego posta poniżej, ja też miałam ściągnięty szew w 36 tc. i myślałam, że urodzę w drodze do domu z gabinetu co dziwne, byłam w szoku, szyjka wytrzymała i kompletnie nic się nie działo aż do 38 tc, kiedy to miałam zaplanowaną cc więc ten 1 cm szyjki i tak wytrzymał ciężar mojego brzucholaAhh...lekarze z NO są dziwni. Oni tam zupełnie inaczej podchodzą do ciąży. Mi się wydaje że on nie ma racji. Ale ja dużo czytałam o tych szyjkach i niektórzy lekarze są zdania że zakładanie na nią czegokolwiek i tak nic nie daje. Ale ja wolę mieć założony szew. Może będę czuła się choć trochę spokojniejsza. A nie masz możliwości znalezienia tam jakiegoś innego lekarza, żeby chociaż zobaczyć inna opinię? Ty jesteś w ciąży bliźniaczej (przepraszam ale tyle nas tu jest ze mi się miesza), jeśli tak to w ciąży bliźniaczej szwu się nie zakłada, ewen pessar.
Dziękuję Kochana ja bardzo wierzę że będzie dobrze ale chciałabym już kwiecień termin porodu mi tak wychodzi na 22.04 (30-sta rocznica ślubu moich rodziców ), ale lekarz mi mówił ze szew będziemy ściągać w 37/38 i on podejrzewa ze wtedy odrazu zacznę rodzic także nastawiam się na początek kwietnia
Szwy również zakładają w bliźniaczej ciąży jestem. W kontakcie z taką babeczka obecnie chyba 26t szew założony w 20t bodajzeTak, daj Boże, będę miała bliźniaki Wybieram się prywatnie do ginekologa 13 listopada, żeby sprawdzić tą szyjkę i spróbować coś wskórać z tym szwem czy pessarem. To będzie ok. 17-18 tc, więc jakby co, to myślę, że jest jeszcze chwila na działanie. W poprzedniej ciąży szyjka zaczęła mi się skracać ok.23 tc. a w 26 tc miałam założony szew, przy szyjce ok. 1 - 1,5 cm długości. Nawiązując do Twojego posta poniżej, ja też miałam ściągnięty szew w 36 tc. i myślałam, że urodzę w drodze do domu z gabinetu co dziwne, byłam w szoku, szyjka wytrzymała i kompletnie nic się nie działo aż do 38 tc, kiedy to miałam zaplanowaną cc więc ten 1 cm szyjki i tak wytrzymał ciężar mojego brzuchola
Ja mam termin wg OM na moje urodziny, tj. 27 kwietnia, ale przy bliźniakach, nie nastawiam się na dotrwanie do terminu Z resztą nawet położna powiedziała, że jak się nic nie zacznie, to ciążę bliźniaczą rozwiązuje się najpóźniej w 38 tc.
Czy któraś z Was, latała samolotem w ciąży? Teoretycznie w II trymestrze jest bezpiecznie...ale wiadomo, to tylko teoria... Chcielibyśmy na córki urodziny do PL przylecieć, tak bardzo się na to cieszy a mąż powiedział, że beze mnie nie poleci, że mnie nie zostawi na tak długo samą... szkoda by mi było córki przy okazji wyhaczyłabym wizytę u mojego gin w PL... przed lotem będę miała 3 wizyty, więc byłabym przebadana przed lotem... biję się z myślami.... i chcę dla córki i boję się
Chwaliłam się, że taka zdystansowana jestem, ale ostatnio u mnie też kryzys. Boli mnie podbrzusze i martwię się... ale, że boli bardziej po bokach, więc wmawiam sobie, że macica rośnie....
I ja Ci teraz przepowiadam ze urodzisz 27.04 będzie dobrze Kochana powiem Ci ze ja się tak denerwowałam ze mimo tego że okazało się ze wszystko jest ok to w nocy z piątku na sobotę praktycznie nie spałam (wizytę miałam w piątek) i po co mi to?? Serio nie wiem jak my to zrobimy ale musimy wyluzować bo oszalejemy do tego kwietnia a nerwy naszym maluszka nie służą ...@kb.karola90 ja wierzę w takie daty. I mam tak jak ty....
27.04.2017 usg na którym brak akcji serca. Zabieg
27.11.2017 identyczna sytuacja
27.07.2018 data OM
Mi teraz na usg 9 środę wyszedł termin na 29.04 dzieciaczek bardzo dużo urósł, a tak się boję wtorkowej wizyty że szok.... Teraz we wtorek wizyta u mojej gin i jak Bóg da, w następny wtorek prenatalne.... Strach olbrzymi
Najgorszy jest ten strach. A niektórzy na Facebooku w 7 tygodniu potrafią zdjęcie z usg wstawić z dopiskiem: czekamy na Ciebie. Boże!!!@kb.karola90 ja wierzę w takie daty. I mam tak jak ty....
27.04.2017 usg na którym brak akcji serca. Zabieg
27.11.2017 identyczna sytuacja
27.07.2018 data OM
Mi teraz na usg 9 środę wyszedł termin na 29.04 dzieciaczek bardzo dużo urósł, a tak się boję wtorkowej wizyty że szok.... Teraz we wtorek wizyta u mojej gin i jak Bóg da, w następny wtorek prenatalne.... Strach olbrzymi