reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Biorę luteine i acard. Niestety na niewydolność leku nie ma :( ale wierzę że będzie dobrze i mimo że boje się każdego dnia to niedopuszam do siebie myśli ze coś mogłoby buc nie tak :)
No właśnie... mi norweski ginekolog powiedział, że skoro biorę luteinę, to nie ma potrzeby zakładać szew/pessar... tragedia

Dodam że mój poród zakończył się cc czy są tu dziewczyny które w miarę szybko zaszły w ciążę po cc?
Mi gin powiedział, że mam odczekać 8 m-cy po cc i mogę starać się o kolejne dziecię... ale w sumie minęły 3 lata...

@takaja123 kiepsko.. okropnie boli mnie brzuch i plecy.. dzis 26dc beta w 24dc 35 dzis 105.. w między czasie pojawilo sie plamienie tzn sluz zabarwiony krwia... nie dosc ze nie spodziewalam sie , ze w pierwszym cyklu staran sie uda to jeszcze zaczyna sie kiepsko... wizyte u gin mam 30.10 biore acard heparyne luteine 2x100(sama sobie zlecilam bo zostala mi z ostaniej ciazy, a ze wzgledu na plamienie i bole mpze zwieksze do 2x200) do tego jeszcze biore glucophage euthyrox i dopegyt no i magnez... i czekam na rozwoj wydarzen...
Ja plamiłam przez jakieś 2-3 tygodnie. Gin powiedział, że heparyna może powodować krwawienia, więc z jednej strony pomaga a z drugiej nie za bardzo. Natomiast tu, ginekolog na początku bała się wypisać mi clexane, bo miałem wrażenie, że myśli, że chcę wywołać krwotok a tym samym poronienie, skoro plamię a jeszcze chcę brać clexane... ehhh.... mówię Wam....

reklama
@hona przy luteinie jest tak ze jak masz dostać @ to dostaniesz ja nawet biorąc luteine. Co innego dupek. Jego trzeba odstawić żeby @ przyszła. Ja bym na twoim miejscu w poniedziałek kupiła test, zrobiła go od razu jeśli masz możliwość, a jak nie to wtorek rano. Rozumiem że luteina ci się skończy w niedzielę i więcej w domu nie masz? Bo jeśli masz to ja bym brała do momentu testu ;) chaotycznie to napisałam, ale może zrozumiesz...
@Takaja123 u mnie dziś mega senność znowu, a już miałam z tym spokój... Siedzę w pracy, na szczęście jeszcze godzina i do domu. Tak poza tym czuje się okej, dziękuję że pytasz ;)

Cycki mają to do siebie że raz bolą a raz nie i nie jest to żaden zły sygnał! Masz jeszcze jakieś inne objawy poza tym? Ja nie miałam nic, tylko senność mi dokuczała ale też nie cały czas. A cycki za 2-3 dni znowu się odezwą, nie bój nic [emoji14] jeszcze będziesz ich miała dość, zobaczysz ;)
No nie mam nic, mdli mnie trochę Ale nie wiem czy to nie ze stresu. I brzuch delikatnie ćmi :) wiem że macie mnie dość ale wy wiecie jak to jest najlepiej

@Lu_cy ja też tu dziewczynom na początku takie rzeczy pisałam i w sumie każda z nas pisze o swoich obawach więcej lub mniej. Nikt nie ma cie dość ;) doskonale cię rozumiemy i będziemy wspierać jak tylko potrafimy. Także pisz pisz :)
Aaa, no i zapomniałam!! @kb.karola90 kochana moje ogromne gratulacje!!!! Wiedziałam że będzie dobrze!! :) na kiedy masz termin porodu???

@OneMoreTime, @Oczekujaca123 czesciej akard powoduje krwawienia niz heparyna. I czesto w pierwszej kolejnosci odstawia sie akard. On powoduje, ze krew nie moze krzepnac. A jego dzialanie trwa niemal 7dni, wiec odstawienie go z dnia na dzien nie rozwiazuje problemu
@kasiula8878 ja mam ustalone z gin, ze do 12tyg spokojnie biore. Pozniej bede i taj namawiala ja , zeby mi zostawila... za granica biora cala ciaze... tylko u nas jakies szopki...

@roki1991 mnie cycki ani troche nie bola zreszta w poprzedniej ciazy tez nie bolaly

@Destino chcialabym, zeby to byla wina acardu.. heparyne mam 0.8 jak plamienia sie znow pojawia to odstawie acard
Na razie czysto. Oby to byl falszywy alarm. Panikuje, bo pewnego dnia zauwazulam zabarwiony sluz krwia w 23tc... no i wiecie jak to sie skonczylo, wiec takie objawy jak krew bol brzucha plecow bardzo lacza mi sie ze strata... :(

@Destino i inne mądre glowy znajace sie na acardzie i heparynie - czemu bierzemy i to i to? Jaka roznica ?

@Oczekujaca123 może postaraj się przełożyć wizytę na jakiś wcześniejszy termin? Czasami plamienia o niczym nie świadczy więc nie martw się na zapas :* beta ładnie rośnie :)
@roki_1991 oj senność przerabialam musiała być drzemka w ciągu dnia :) ale dobrze, że tak masz to znaczy, że wszystko jest jak trzeba :)
Dziewczyny cieszę się, że Wam się udało :*
@kasiula8878 mowa jest o mydełko naturalnym z nanosrebrem jest antybakteryjne i ja używam i nigdy nie miałam żadnej infekcji.

@Oczekujaca123 może postaraj się przełożyć wizytę na jakiś wcześniejszy termin? Czasami plamienia o niczym nie świadczy więc nie martw się na zapas :* beta ładnie rośnie :)
@roki_1991 oj senność przerabialam musiała być drzemka w ciągu dnia :) ale dobrze, że tak masz to znaczy, że wszystko jest jak trzeba :)
Dziewczyny cieszę się, że Wam się udało :*
@kasiula8878 mowa jest o mydełko naturalnym z nanosrebrem jest antybakteryjne i ja używam i nigdy nie miałam żadnej infekcji.
Sprobuje ale watpie, ze sie uda. W prywatnym gabinecie ma urlop. W polmedzie przyjmuje raz w tyg we wtorki. Zadzwonie w poniedzialek i zapytam w polmedzie czy przypadkiem w ten wtorek nie jest u nich i czy mnie wcisna.. jak niw to poczekam do wtorku 30.10. Z drugiej strony mam juz wszystkie leki w domu ona mi nic nie pomoze :(

Sprobuje ale watpie, ze sie uda. W prywatnym gabinecie ma urlop. W polmedzie przyjmuje raz w tyg we wtorki. Zadzwonie w poniedzialek i zapytam w polmedzie czy przypadkiem w ten wtorek nie jest u nich i czy mnie wcisna.. jak niw to poczekam do wtorku 30.10. Z drugiej strony mam juz wszystkie leki w domu ona mi nic nie pomoze :(
Wszystko będzie dobrze.

U mnie dzisiaj 8 dzień cyklu. Zobaczymy, a może się uda. Ale wątpię, pewnie nie ma owulacji, w końcu mam się uregulować. Także nie mam nadziei narazie.

reklama
Do góry