reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny. Trochę Was podczytuje ostatnio i nieśmiało się witam.

Mam na imię Kasia, jestem miesiąc po poronieniu. Jestem w trakcie monitorowania cyklu.

Trzymam kciuki za Was [emoji173]️
Witaj :*

Przykro mi, ze musialas tu trafic.
W ktorym tygodniu poronilas? Mialas zabieg? Wiesz co bylo przyczyna? Robilas badania ?
Rozumiem, ze skoro masz monitoring cyklu to wrocilas juz do staran? W takim razie trzyma kciuki ! :*
Ja tez w trakcie staran. W poniedzialek powinnam dostac @. Zobaczymy. Jestem niecałe miesiace po porodzie w 23tc i to moj pierwszy cykl staran.

:*

reklama
Hej dziewczyny. Trochę Was podczytuje ostatnio i nieśmiało się witam.

Mam na imię Kasia, jestem miesiąc po poronieniu. Jestem w trakcie monitorowania cyklu.

Trzymam kciuki za Was ❤️
Witaj. Przykro mi, że Ciebie też to spotkało :(
Też jestem miesiąc po poronieniu. Dziś dostałam pierwszego @ i po zamierzam zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy. I zobaczymy co czas pokaże. Chcialabym Jeszcze spróbować. Tu na pewno otrzymasz wsparcie i wiele rad od dziewczyn :)

Pierwszy cykl staran po stracie w 23tc...
Dzis 24dc... od tygodnia czuje, ze cos jest nie tak... wczoraj cień cienia... dzis mocniejsza kreska... spanikowalam.. pojechalam na bete - 35. Progesteron 21. W sobote powtorze bete.
Pierwszy zastrzyk z heparyny za mna. Mialam wypisane od.pozytywnego testu... teraz mysle czy to wszystko nie za szybko... skoro @ mialaby byc w poniedzialek i wszystko moze sie stac.... moze za szybko dzialam ;/
Mam luteine z poprzedniej ciazy.. nie wiem czy brac? Wizytę mam dopiero 30.10, bo bylam zapisana w związku z bolami brzucha to juz nie bede przekladac bo bez sensu...
Boje sie... [emoji20]
Nie wiem co sie dzieje.. chyba swiruje... [emoji20]

Dzis 24dc... od tygodnia czuje, ze cos jest nie tak... wczoraj cień cienia... dzis mocniejsza kreska... spanikowalam.. pojechalam na bete - 35. Progesteron 21. W sobote powtorze bete.
Pierwszy zastrzyk z heparyny za mna. Mialam wypisane od.pozytywnego testu... teraz mysle czy to wszystko nie za szybko... skoro @ mialaby byc w poniedzialek i wszystko moze sie stac.... moze za szybko dzialam ;/
Mam luteine z poprzedniej ciazy.. nie wiem czy brac? Wizytę mam dopiero 30.10, bo bylam zapisana w związku z bolami brzucha to juz nie bede przekladac bo bez sensu...
Boje sie... [emoji20]
Oczekująca brawo jak się tak szybko udało . Panikujesz przez strach ... Będzie dobrze tym razem . Wyobrażam sobie ile myśli na raz masz w głowie ...szkoda że nasza psychika nie umie wykasować złych rzeczy z głowy . A zastrzyk i luteina na pewno nie zaszkodzi

Boje sie... [emoji20]
Kochana nie panikuj tylko się ciesz:) wszystko wskazuje na to, że się udało :D moim zdaniem luteine możesz brać, napewno nie zaszkodzi. Albo zadzwoń jutro do lekarza i zapytaj :)
Po cichutku gratuluję :)

Ale z drugiej strony wiem co czujesz...ja jak zobaczyłam dwie kreseczki to tez czułam tylko lęk i panikę...

Kochana nie panikuj tylko się ciesz:) wszystko wskazuje na to, że się udało :D moim zdaniem luteine możesz brać, napewno nie zaszkodzi. Albo zadzwoń jutro do lekarza i zapytaj :)
Po cichutku gratuluję :)

Ale z drugiej strony wiem co czujesz...ja jak zobaczyłam dwie kreseczki to tez czułam tylko lęk i panikę...
Nie mam nr do lekarza. Bylam tylko raz na wizycie u niej i mialam wrocic w ciazy... niby dala mi plan dzialania wiem jakie witaminy, mialam recepte na heparyne i juz dzis wykupilam... tylko luteine nie spytałam. Ale pewnie nie zaszkodzi.
A czy ta dopochwowa mozna brac pod jezyk? Boje sie infekcji.. i wolalabym nic tam nie wkladac :(

@Oczekujaca123 luteine brac:) skoro beta 35 no to wychwycilas sam początek , gratuluje a wizyta 30.10 mysle ze akurat zeby cos podpatrzec zobacz przyrost bety, chyba ze potrzebujesz recept no to uderzaj:) ciesze sie, ja bym zrobila bete po 48h i potem znow po 48h bo wychwycilas niziutka ale to ja dzialaj jak uwazasz, moj poerwszy pomiar 1223;) ale ja 4 dni po terminie @ robilam. 3Mam kciuki:) @Lu_cy jesli masz tluszczyk to zlap faldke najmniej boli w miejsce z tluszczykiem i nie robia sie siniaki, ja tez robie pod katem 45°. @kasiula222 u mnie 1 strata, traktuje to jako przypadek zeby lepiej spac;) badania nic nie wykazaly, w stopce mam jakie robilam. Jestem caly czas na lutce, clexane 0.4 rano, 12-32 tc acard 150 na noc, prenatal duo. Byc moze tak podchodza w szpitalu. Martakratka nie chciala isc na zabieg i krwawila pare tyg, udalo sie jej oczyscic samej, ale ryzyko bylo, moj gin mowil ze jak szyjka otwarta to prawie zadna ingerencja, w nd zaczynam 35 tc i na razie szyjka trzyma sie git. Ale co dziewczyna to historia, czesto bywa bardzo roznie.

Nie mam nr do lekarza. Bylam tylko raz na wizycie u niej i mialam wrocic w ciazy... niby dala mi plan dzialania wiem jakie witaminy, mialam recepte na heparyne i juz dzis wykupilam... tylko luteine nie spytałam. Ale pewnie nie zaszkodzi.
A czy ta dopochwowa mozna brac pod jezyk? Boje sie infekcji.. i wolalabym nic tam nie wkladac :(
Zadzwoń jutro do poradni, w której pracuje Twoja Pani dr i powiedz jaka jest sytuacja i może dadzą Ci nr a jak nie to zostaw swój, podejrzewam ze Pani dr oddzwoni :)
Co do tego czy luteine dopochwowa można brać pod język to nie mam zielonego pojęcia...ale zaraz zapytam wujka Google ;)
I pamiętaj ze na początku bóle brzucha jak przed @ są normalne jeśli nie są jakieś mega bolesne i nie towarzyszą im żadne krwawienia.
Nie będę Ci mówić że będzie łatwo. U mnie każdy dzień to mimo wszystko mega stres...ale dla Dzidziusia musimy wierzyć że tym razem się uda!!!

Już widzę ze @Destino wyjaśniła Ci sprawę luteiny :)

reklama
Do góry