reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Hej dziewczyny. Trochę Was podczytuje ostatnio i nieśmiało się witam.

Mam na imię Kasia, jestem miesiąc po poronieniu. Jestem w trakcie monitorowania cyklu.

Trzymam kciuki za Was [emoji173]️
Witaj :*

Przykro mi, ze musialas tu trafic.
W ktorym tygodniu poronilas? Mialas zabieg? Wiesz co bylo przyczyna? Robilas badania ?
Rozumiem, ze skoro masz monitoring cyklu to wrocilas juz do staran? W takim razie trzyma kciuki ! :*
Ja tez w trakcie staran. W poniedzialek powinnam dostac @. Zobaczymy. Jestem niecałe miesiace po porodzie w 23tc i to moj pierwszy cykl staran.

:*

reklama
Hej dziewczyny. Trochę Was podczytuje ostatnio i nieśmiało się witam.

Mam na imię Kasia, jestem miesiąc po poronieniu. Jestem w trakcie monitorowania cyklu.

Trzymam kciuki za Was ❤️
Witaj. Przykro mi, że Ciebie też to spotkało :(
Też jestem miesiąc po poronieniu. Dziś dostałam pierwszego @ i po zamierzam zrobić badania na zespół antyfosfolipidowy. I zobaczymy co czas pokaże. Chcialabym Jeszcze spróbować. Tu na pewno otrzymasz wsparcie i wiele rad od dziewczyn :)

Pierwszy cykl staran po stracie w 23tc...
Dzis 24dc... od tygodnia czuje, ze cos jest nie tak... wczoraj cień cienia... dzis mocniejsza kreska... spanikowalam.. pojechalam na bete - 35. Progesteron 21. W sobote powtorze bete.
Pierwszy zastrzyk z heparyny za mna. Mialam wypisane od.pozytywnego testu... teraz mysle czy to wszystko nie za szybko... skoro @ mialaby byc w poniedzialek i wszystko moze sie stac.... moze za szybko dzialam ;/
Mam luteine z poprzedniej ciazy.. nie wiem czy brac? Wizytę mam dopiero 30.10, bo bylam zapisana w związku z bolami brzucha to juz nie bede przekladac bo bez sensu...
Boje sie... [emoji20]
Nie wiem co sie dzieje.. chyba swiruje... [emoji20]

Dzis 24dc... od tygodnia czuje, ze cos jest nie tak... wczoraj cień cienia... dzis mocniejsza kreska... spanikowalam.. pojechalam na bete - 35. Progesteron 21. W sobote powtorze bete.
Pierwszy zastrzyk z heparyny za mna. Mialam wypisane od.pozytywnego testu... teraz mysle czy to wszystko nie za szybko... skoro @ mialaby byc w poniedzialek i wszystko moze sie stac.... moze za szybko dzialam ;/
Mam luteine z poprzedniej ciazy.. nie wiem czy brac? Wizytę mam dopiero 30.10, bo bylam zapisana w związku z bolami brzucha to juz nie bede przekladac bo bez sensu...
Boje sie... [emoji20]
Oczekująca brawo jak się tak szybko udało . Panikujesz przez strach ... Będzie dobrze tym razem . Wyobrażam sobie ile myśli na raz masz w głowie ...szkoda że nasza psychika nie umie wykasować złych rzeczy z głowy . A zastrzyk i luteina na pewno nie zaszkodzi

Boje sie... [emoji20]
Kochana nie panikuj tylko się ciesz:) wszystko wskazuje na to, że się udało :D moim zdaniem luteine możesz brać, napewno nie zaszkodzi. Albo zadzwoń jutro do lekarza i zapytaj :)
Po cichutku gratuluję :)

Ale z drugiej strony wiem co czujesz...ja jak zobaczyłam dwie kreseczki to tez czułam tylko lęk i panikę...

Kochana nie panikuj tylko się ciesz:) wszystko wskazuje na to, że się udało :D moim zdaniem luteine możesz brać, napewno nie zaszkodzi. Albo zadzwoń jutro do lekarza i zapytaj :)
Po cichutku gratuluję :)

Ale z drugiej strony wiem co czujesz...ja jak zobaczyłam dwie kreseczki to tez czułam tylko lęk i panikę...
Nie mam nr do lekarza. Bylam tylko raz na wizycie u niej i mialam wrocic w ciazy... niby dala mi plan dzialania wiem jakie witaminy, mialam recepte na heparyne i juz dzis wykupilam... tylko luteine nie spytałam. Ale pewnie nie zaszkodzi.
A czy ta dopochwowa mozna brac pod jezyk? Boje sie infekcji.. i wolalabym nic tam nie wkladac :(

@Oczekujaca123 luteine brac:) skoro beta 35 no to wychwycilas sam początek , gratuluje a wizyta 30.10 mysle ze akurat zeby cos podpatrzec zobacz przyrost bety, chyba ze potrzebujesz recept no to uderzaj:) ciesze sie, ja bym zrobila bete po 48h i potem znow po 48h bo wychwycilas niziutka ale to ja dzialaj jak uwazasz, moj poerwszy pomiar 1223;) ale ja 4 dni po terminie @ robilam. 3Mam kciuki:) @Lu_cy jesli masz tluszczyk to zlap faldke najmniej boli w miejsce z tluszczykiem i nie robia sie siniaki, ja tez robie pod katem 45°. @kasiula222 u mnie 1 strata, traktuje to jako przypadek zeby lepiej spac;) badania nic nie wykazaly, w stopce mam jakie robilam. Jestem caly czas na lutce, clexane 0.4 rano, 12-32 tc acard 150 na noc, prenatal duo. Byc moze tak podchodza w szpitalu. Martakratka nie chciala isc na zabieg i krwawila pare tyg, udalo sie jej oczyscic samej, ale ryzyko bylo, moj gin mowil ze jak szyjka otwarta to prawie zadna ingerencja, w nd zaczynam 35 tc i na razie szyjka trzyma sie git. Ale co dziewczyna to historia, czesto bywa bardzo roznie.

Nie mam nr do lekarza. Bylam tylko raz na wizycie u niej i mialam wrocic w ciazy... niby dala mi plan dzialania wiem jakie witaminy, mialam recepte na heparyne i juz dzis wykupilam... tylko luteine nie spytałam. Ale pewnie nie zaszkodzi.
A czy ta dopochwowa mozna brac pod jezyk? Boje sie infekcji.. i wolalabym nic tam nie wkladac :(
Zadzwoń jutro do poradni, w której pracuje Twoja Pani dr i powiedz jaka jest sytuacja i może dadzą Ci nr a jak nie to zostaw swój, podejrzewam ze Pani dr oddzwoni :)
Co do tego czy luteine dopochwowa można brać pod język to nie mam zielonego pojęcia...ale zaraz zapytam wujka Google ;)
I pamiętaj ze na początku bóle brzucha jak przed @ są normalne jeśli nie są jakieś mega bolesne i nie towarzyszą im żadne krwawienia.
Nie będę Ci mówić że będzie łatwo. U mnie każdy dzień to mimo wszystko mega stres...ale dla Dzidziusia musimy wierzyć że tym razem się uda!!!

Już widzę ze @Destino wyjaśniła Ci sprawę luteiny :)

reklama
Do góry