reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

Trudno powiedzieć. Mi lekarka powiedziała, że samą heparynę. Heparyna i acard to za dużo powiedziała. Ja się nie znam, tak mi powiedziała. Jak mi się nie uda (nie daj Boże) znowu, to nastawię się na przeciwciała. Mam mieć diagnostykę trombofilii w kwietniu na NFZ, nie wiem czy też zrobią zespół.
A co przeciwciała mogą wykazać ? Czy organizm nie odrzuca ciąży ?

reklama
Tak. Przeciwciała przeciwjądrowe ANA, przeciwłożyskowe, przeciwplemnikowe. Można zrobić MLR, ale czytałam, że kobiety, które nie miały hamowania, normalnie rodziły.Wtedy jakiś steryd pewnie by lekarz zapisał.

@Dagmarka1991 nie jesteś wybrakowana. Jesteś w trakcie leczenia i to jest ważne. Widzę, że jesteś obstawiona lekami. Grunt to pozytywne nastawienie. Twój wiek to też zaleta - daje Ci jeszcze mnóstwo przestrzeni na to, aby dzieci się pojawiły. To myślenie, że świat jest niesprawiedliwy też znam. Niektórym ciąża tak łatwo przychodzi, nawet nie dbają o siebie, ani szczególnie się nie starają. Inni muszą walczyć. Po poronieniu też trudno mi przychodziło patrzenie na dzieci i kobiety z brzuszkiem, a jedna koleżanka z pracy miała termin prawie wtedy kiedy ja bym miała, kolejna zaszła w ciążę w 1 cyklu starań. Co do historii, że dziecko przeżyło po urodzeniu się w 7 tygodniu - nie wierzę. Nie jest to możliwe. Obecnie granica przeżywalności to 23 tc i jest to możliwe przy wsparciu medycznym.
No niestety zaburzenia hormonalne mam.I muszę się uregulować.

Dziewczyny, chyba zwariuje... od tygdnia boli mnie podbrzusze jakby na okres... dzis 19dc. Owu teoretycznie mialam w sobote/niedziele. Dzis zbadalam progesteron (chcialam w tym cyklu zbadac 3 dni pod rzad od 19do21dc bo wydaje mi sie, ze jednak owu mam wczesniejsze, a ten bol brzucha mnie martwi). W kazdym poprzednim cyklu (tzn 3 cyklach po porodzie przedwczesnym) ok 11-13dnia mialam delikatne plamienia , zabarwiony sluz krwia. W tym cyklu tak juz nie bylo. Dzis wrocilam z badan, a na wkladce kilka malutenkich brazowych kropeczek ! ;/ co to moze byc ? [emoji20]
Dzis 19dc progesteron 11,94 jutro i w niedziele kolejne badanie.

Dziewczyny, chyba zwariuje... od tygdnia boli mnie podbrzusze jakby na okres... dzis 19dc. Owu teoretycznie mialam w sobote/niedziele. Dzis zbadalam progesteron (chcialam w tym cyklu zbadac 3 dni pod rzad od 19do21dc bo wydaje mi sie, ze jednak owu mam wczesniejsze, a ten bol brzucha mnie martwi). W kazdym poprzednim cyklu (tzn 3 cyklach po porodzie przedwczesnym) ok 11-13dnia mialam delikatne plamienia , zabarwiony sluz krwia. W tym cyklu tak juz nie bylo. Dzis wrocilam z badan, a na wkladce kilka malutenkich brazowych kropeczek ! ;/ co to moze byc ? [emoji20]
Dzis 19dc progesteron 11,94 jutro i w niedziele kolejne badanie.
To Twój pierwszy cykl starań?
Nie wiem, co to może oznaczać.

reklama
Do góry