reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Jesteśmy po wizycie. Wszystko jest ok:) Dzidziulek ma już 4,3cm. Toxo kazał się lekarz nie przejmować, powiedział ze taki wynik może być ze względu na moja prace i jest wręcz pewien ze awidność będzie wysoka.
Pozdrawiamy z moim coraz większym Bąbelkiem wszystkie ciocie i dziękujemy za kciuki :)

Załączniki

• 20180929_153153.jpg
    20180929_153153.jpg
    927,9 KB · Wyświetleń: 85
reklama
Jesteśmy po wizycie. Wszystko jest ok:) Dzidziulek ma już 4,3cm. Toxo kazał się lekarz nie przejmować, powiedział ze taki wynik może być ze względu na moja prace i jest wręcz pewien ze awidność będzie wysoka.
Pozdrawiamy z moim coraz większym Bąbelkiem wszystkie ciocie i dziękujemy za kciuki :)
@kb.karola90 super [emoji7]

Człowieczek <3

Kciuki zaciśnięte. Jak zastrzyki?

Hormony póki co odpusc. Daj organizmowi dojść do siebie :) ja bym poczekala i dopiero po drugiej @ zrobiła. Kariotypy to mega duży koszt, tym bardziej że musicie je zrobić oboje, dlatego to też bym póki co zostawiła. Jeśli nie robiłaś nigdy toxo i Cytomegalia i różyczki to warto zrobić. Zespół antyfosfolipidowy do 6tyg po poronieniu, więc z tym bym nie czekała, trombofilie też zrobiłabym już. Tarczyca to nie jest aż jak wysoki koszt, więc też bym zrobiła. Natomiast zastanawiam się nad białkiem c i s. Te badania są ważne, choć z mojego punktu widzenia nie aż tak. A koszt jest koło 60-70 zł za jedno, więc to bym chyba na ten moment odpusciła. Homocysteine warto zrobić, Witd, Witb12 i kwas foliowy też :) no i te dziady jak mykoplazme ureaplazma i chlamydie też warto. Ja odpuściłam a okazało się potem że jedna franca się mnie trzyma...
No, za bardzo twojej listy nie skróciłam, każde z tych badań za wyjątkiem listeriozy sama zrobiłam więc faktycznie ciężko wybrać ;)
[/USER][/QUOTE]
Dziekuje za wskazowki :-)

@dzooana88 przykro mi, ze tu trafilas. Ja stracilam synka w 23tc, teraz zaczynam starania o kolejne dziecko, boje sie jak kazda... u mnie minely 3 miesiace, raz jest lepiej raz gorzej, ale dziewczyny tu bardzo wspieraja . Musi byc w koncu dobrze i u Ciebie pewnie tez bedzie. Dla niektorych droga do macierzyństwa niestety jest pos gorke, ale staram sie wierzyc, ze da siw ja przejsc. Przytulam:*

Badania to te podstawowe warto zrobic, plus pakiet tarczycowy (tsh ft4 ft3 antytg antytpo) no i zrobilabym trombofilie wrodzona (to tez na ta krzepliwosc a chyba jedno z najtanszych bo masz kilka mutacji w pakiecie ) ja robilam jeszcze homocysteine b12 kwas foliowy wit D

@ivvonka, zycze sily na kazdy dzien i cierpliwości. A mala jest taka dzielna i silna po Tobie, wiec wybroni sie z tych wszystkich dolegliwosci do konca i zrobi Wam prezent swiateczny swoimi wynikami ;)
Wierze w to ! ;*

@martakratka , ale ten czas zasuwa ! ;) zdrowka i wszystkiego dobrego na tej ostatniej prostej ! ;*

Kochana...
Milo czytac że zaczynacie starania na nowo :)
jestes niesamowita i taka.silna...
do tego tyle wsparcia tu dajesz innym mamom po stracie...
podziwiam Cię :)
bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.

Kochana...
Milo czytac że zaczynacie starania na nowo :)
jestes niesamowita i taka.silna...
do tego tyle wsparcia tu dajesz innym mamom po stracie...
podziwiam Cię :)
bardzo mocno trzymam za Ciebie kciuki.
Milo przeczytać takie slowa, szczegolnie kiedy ma sie chwile zwątpienia w siebie i czuje jakbym stala w miejscu... wiadomo raz jest lepiej raz gorzej, ale staram sie isc do przodu. Dziekuje za dobre slowo, podnosi na duchu i pokazuje, ze zmierzam w dobrym kierunku. ;**

reklama
Ja zrobiłam kariotypy. Ginekolog zalecił. Dałam około 800 zł.

Ja też robiłam, ale nie było to pierwsze badanie :) też daliśmy prawie 800zł za to..

Cudownie!! Gratulacje! Jaki wielki ten twój maluch już :)

Ja mam wizytę we wtorek i mega się jej boję....

Do góry