reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Cześć dziewczyny to znowu ja :D

Właśnie mam drugi okres po zabiegu i zastanawia mnie to ze jest inny niż przed zabiegiem . Pierwszy okres i ten jest jakiś taki bardziej czerwony jak świeża krew. Czy jest to normalne ? We wtorek za tydzień mam wizytę u gin wiec jej tez zapytam. Ogólnie przed ciąża miałam okropne bolesne piersi a teraz nie bolą.. i ta dziwna krew .
Mnie tez piersi przestaly bolec po porodzie, przed porodem bol byl na kilka dni przed.
Do tego w czasie owu mam plamienie a nigdy nie mialamm wiec mysle ze to normalne. Wszysko sie zmienia

reklama
Dzwoniłam do świetnego Pana genetyka - konsultowałam się telefonicznie, powiedziałam mu o wynikach - mówi, że warto pomyśleć o acardzie w ciąży i clexane - do hematologa kazał iść.

Cześć dziewczyny to znowu ja :D

Właśnie mam drugi okres po zabiegu i zastanawia mnie to ze jest inny niż przed zabiegiem . Pierwszy okres i ten jest jakiś taki bardziej czerwony jak świeża krew. Czy jest to normalne ? We wtorek za tydzień mam wizytę u gin wiec jej tez zapytam. Ogólnie przed ciąża miałam okropne bolesne piersi a teraz nie bolą.. i ta dziwna krew .

Ja z tego co pamiętam, też miałam bardzo jasny kolor, jakby rozcieńczone śluzem czy coś....tak mi się kojarzy...

Życzę Wam wszystkim już tylko szczęśliwych ciąż, ale chciałabym dodać z własnego doświadczenia: wystrzegajcie się dziewczyny łyżeczkowania, lepiej ronić samoistnie, jeśli macie wybór... ja miałam 3 zabiegi, w wyniku których "nadwyrężono" mi szyjkę macicy i w ostatniej ciąży, już w okolicy 19 tygodnia skróciła się niebezpiecznie, że musiałam mieć zakładany szew.... może nie każdą to czeka, ale miejcie to gdzieś z tyłu głowy....albo ciśnijcie lekarza, by dokładniej monitorował później długość szyjki :happy2:

W poprzednich ciążach prawie nie wiedziałam co to nudności a teraz, w tej ciąży, mam praktycznie od rana do wieczora :oo2: ale cieszę się, bo przynajmniej jestem spokojniejsza, że ciąża się nadal rozwija :sorry2:

Ja również (w 3 pierwszych ciążach) zamierzałam pracować jak długo się da. W 4 ciąży, dałam za wygraną i poszłam na zwolnienie. I mam córkę :-) :) Ale masz rację @roki_1991 , że zalega się na kanapie z książką lub pilotem....:sorry2:

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny odebrałam dzisiaj wyniki krwi. Wcześniej homocysteina wyszła mi 8,8 wiec postanowiłam zrobić tez kwas foliowy i B12. B12 wyszlo 269 (normy 197-771) a kwas foliowy mam napisane - hemoliza w próbce. Możliwe jest ze jedno badanie wyszło a drugie nie? Jutro powtórzę kwas w innym laboratorium ale martwię się czy to przypadek czy jednak oznaka jakiejś choroby
Mam wszystkie wyniki:
Homocysteina 8,8
B12 269 (norma 197-771)
Kwas foliowy 20,58 (norma 3,1-17,5)
Mutacja: MTHFR C667T (heterozygota) i A1298C (heterozygota)
V Leiden + 20210G negatywne

Macie pomysł?

Ostatnia edycja:
Do góry