reklama
agatush
Moderatorka
Głowa do góry ja też startowała z pułapu 15.Mam wynik. Nie ma ciąży. Poziom homocysteiny jest bardzo wysoki. Aż się przeraziłam - wynik to 15.
Super Maluszek! Gratulacje [emoji8]Czesc dziewczynki Melduje sie po dzisiejszej wizycie Wszystko ok To moje 620 g szczęścia Skrocila mi się troche szyjka wiec mam nie dzwigac, a pozatym wszystko pięknie Musialam sie wygadac i pocieszyc z Wami swoim szczesciem
@Totois30 Staram się nie narzekać za mocno ;-) Na szczęście synek nie trafił do inkubatora, jedynie przeleżał dobę na wcześniakach pod kocem grzewczym, bo temperatury początkowo nie utrzymywał. Potem jeszcze nas czekała rehabilitacja ze względu na wzmożone napięcie mięśniowe (cudem udało mi się go wcisnąć na NFZ). A najgorszy był dla mnie pierwszy rok - bo dziecko spało albo się darło - każda jego pobudka, to ja dostawałam nerwowych dreszczy, co mnie tym razem czeka (miał problemy z układem trawienia, napięciem mięśniowym i nie wiadomo z czym jeszcze - a nic nie pomagało). No i mowa, która spędzała mi sen z powiek. Tak naprawdę zaczął mówić jak miał ponad 4 lata - chyba wszystkich lekarzy odwiedziłam i nikt nie znał odpowiedzi "Dlaczego nie mówi". Miałam już skierowanie na TK głowy jakby nie było postępu. Teraz ma nieco ponad 5 lat - i mówi, ale jeszcze dużo pracy przed nami, by mówił wyraźnie.
@martakratka No to nie ma żartów - odpoczywaj, nogi do góry i czytaj ulubione książki i nadrabiaj seriale. Tylko nie zapomnij postawić koło siebie jakiś przekąsek i czegoś do picia, co by co chwila nie wstawać.
@martakratka No to nie ma żartów - odpoczywaj, nogi do góry i czytaj ulubione książki i nadrabiaj seriale. Tylko nie zapomnij postawić koło siebie jakiś przekąsek i czegoś do picia, co by co chwila nie wstawać.
Tutti_frutti_by-Iga
Fanka BB :)
Mam wynik. Nie ma ciąży. Poziom homocysteiny jest bardzo wysoki. Aż się przeraziłam - wynik to 15.
Hej! Moja homocysteina tez tyle wynosi i szybko kupilam homocstex z metylami i biore Od tygodnia plus dieta.
Ja byłam w czwartek na wizycie u gine ze wszystkimi aktualnymi badaniami i uznał ze jeśli mam mutacje i mogłam nie przyswajać zwykłego kw foliowego to był on wręcz toksyczny dla mojego organizmu to zanim sie oczyścili z tego i nasyci metylaminoreks mina z 2,3 miesiące wiec zalecił żeby się wstrzymać ze staraniami aby organizm uzupełnił i nazbierał te witaminy.
Potwierdził fakt, ze te mutacje mogły być uśpione w pierwszej ciazy a w drugiej tej poronionej mogły się uaktywnić. Nie ma reguły. Dodatkowo powiedział Że jak od listopada zaczniemy się starać i będzie pozytywny test to od razu clexane zastrzyki aż donkonca ciazy.
Ivonka życzę Ci kochana zdrówka i wytrwałości. Maleńka jest już z Tobą na sali? Odciagaj mleko a najlepiej byłoby gdyby rzeczywiście była jakas nakładka dzięki której moglaby spróbować possac.Zobacz załącznik 889459Zobacz załącznik 889460eu
Malaga00
Dziewczyny jestem tak bezradna, że już nie daje rady [emoji24] Błagam o porady, pomoc cokolwiek. Przyjmuję metformax 500. Dwie tabletki bo zwiększyłyśmy dawkę. Jutro dzwonie do lekarki.
Jestem po poronieniu, poroniłam w czerwcu. Mój cykl ma już 40 dni. Miałam cykle w miarę regularne już po mecie. Ale nie wiem czy to przez poronienie, czy przez co. Mam problem z niskim progesteronem może to też jest przyczyna.
Wracając coś znowu zaczyna się dziać z miesiączkami. W zeszłym roku zaczęło się tak, że na początku co do dnia były. Potem spóźnienia właśnie jak teraz po tydzień i więcej. Potem w jednym miesiącu była miesiączka w kolejnym już nie. I potem brak przez 3 miesiące aż w końcu zanikły i trzeba było wywoływać luteiną. Bo inaczej nie było ich w ogóle. Miesiączkuje od marca.
Teraz właśnie cykl się wydłużył nie wiem dlaczego, już były po 32 dni cykle. Teraz jest już 40 dzień cyklu a ja rozkładam ręce. Nie wiem co robić, jakie badania, jakie leki brać już. Biorę euthyrox i metformax 500. Mam problem z tarczyca i pcos.
Mam takie objawy:
Brak miesiączek cykle po 40 dni
Brak owulacji
Trądzik, przetłuszczająca się cera, problemy z paznokciami
Wypadanie włosów
Spuchnięte piersi ( często bez powodu )
Problem z owłosieniem
Zatrzymanie wody w organizmie
Puchnięcie brzucha, zaparcia, biegunki, bóle żołądka, wymioty, zawroty głowy.
Spadek libido
Problem z zajściem w ciążę
Bóle glowy
Wahania nastrojów
Plamienia jasno różowe i brązowe
Z góry dziękuję za jakieś porady nakierowane co zbadać [emoji24]
Staram się o dziecko już od prawie pół roku i za mną jedno poronienie [emoji45]
Jestem po poronieniu, poroniłam w czerwcu. Mój cykl ma już 40 dni. Miałam cykle w miarę regularne już po mecie. Ale nie wiem czy to przez poronienie, czy przez co. Mam problem z niskim progesteronem może to też jest przyczyna.
Wracając coś znowu zaczyna się dziać z miesiączkami. W zeszłym roku zaczęło się tak, że na początku co do dnia były. Potem spóźnienia właśnie jak teraz po tydzień i więcej. Potem w jednym miesiącu była miesiączka w kolejnym już nie. I potem brak przez 3 miesiące aż w końcu zanikły i trzeba było wywoływać luteiną. Bo inaczej nie było ich w ogóle. Miesiączkuje od marca.
Teraz właśnie cykl się wydłużył nie wiem dlaczego, już były po 32 dni cykle. Teraz jest już 40 dzień cyklu a ja rozkładam ręce. Nie wiem co robić, jakie badania, jakie leki brać już. Biorę euthyrox i metformax 500. Mam problem z tarczyca i pcos.
Mam takie objawy:
Brak miesiączek cykle po 40 dni
Brak owulacji
Trądzik, przetłuszczająca się cera, problemy z paznokciami
Wypadanie włosów
Spuchnięte piersi ( często bez powodu )
Problem z owłosieniem
Zatrzymanie wody w organizmie
Puchnięcie brzucha, zaparcia, biegunki, bóle żołądka, wymioty, zawroty głowy.
Spadek libido
Problem z zajściem w ciążę
Bóle glowy
Wahania nastrojów
Plamienia jasno różowe i brązowe
Z góry dziękuję za jakieś porady nakierowane co zbadać [emoji24]
Staram się o dziecko już od prawie pół roku i za mną jedno poronienie [emoji45]
Dorka88
Cześć dziewczyny mogę do was dołączyć? Poroniłam 15 sierpnia. Poronienie samoistnie całkowite, na usg nie było jeszcze nic widać. Mamy zamiar z mężem starać się jak najszybciej o kolejną ciąże. Martwi mnie tylko mój cukier na temat którego lekarze w szpitalu nic nie wspomnieli oprócz notatki w karcie wpisu,, cukrzyca? '' pierwszy wynik to 107 (nie byłam na czczo, ponieważ trafiłam na izbę z plamieniem prosto z wesela koleżanki) drugi wynik 96 na czczo pobrany w szpitalu kilka dni później już w trakcie krwanienia. Poradzicie coś?
Totois30
@Malaga00 niestety nie pomoge, nie miałam stycznosci z takimi objawami:/ dobry gin potrzebny
@witch84 no to faktycznie duzo stresu, pewnie pisalas o tym nieraz, mlody ma cos zdiagnozowane? Z tego co piszesz lekarze srednio ogarniaja jego temat...szkoda ze tak ciezko u nas z pomoca jak sa jakies problemy
@Dorka88 czesci Ci ja bym proponowala zrobić krzywa cukrowa , wtedy wszystko bedzie jasne, no i prawdopodobnie cos sie dzieje ale moze niekoniecznie, 12h przed badaniem nic nie jesc zeby badanie bylo miarodajne, jesli jednak cukrzyca no to diabetolog i jakas dietka, ale wazne zeby takoe rzeczy kontrolowac masz jakiego swojego dobrego gina?
@witch84 no to faktycznie duzo stresu, pewnie pisalas o tym nieraz, mlody ma cos zdiagnozowane? Z tego co piszesz lekarze srednio ogarniaja jego temat...szkoda ze tak ciezko u nas z pomoca jak sa jakies problemy
@Dorka88 czesci Ci ja bym proponowala zrobić krzywa cukrowa , wtedy wszystko bedzie jasne, no i prawdopodobnie cos sie dzieje ale moze niekoniecznie, 12h przed badaniem nic nie jesc zeby badanie bylo miarodajne, jesli jednak cukrzyca no to diabetolog i jakas dietka, ale wazne zeby takoe rzeczy kontrolowac masz jakiego swojego dobrego gina?
reklama
Dorka88
Niestety jestem w trakcie poszukiwania dobrego gina. Mam umówiona wizytę na piątek u lekarki, która ma bd opinie. Mam nadzieję że coś poradzi. Dziękuję za odpowiedź@Malaga00 niestety nie pomoge, nie miałam stycznosci z takimi objawami:/ dobry gin potrzebny