reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ivvonka ja cię od początku podziwiałam, podziwiam i podziwiać będę. To niesamowite ile ciepłych słów można zawsze od Ciebie usłyszeć :) bardzo mocno trzymam kciuki za twoją mała księżniczkę i daj znać we wtorek co tam wyszło w badaniach małej. O laktacje się nie martw, uda ci się :* choć po cc na pewno nie jest łatwo, ale dla Ciebie to pikuś ;)
@Oczekujaca123 nie nastawiaj się źle. Jak nie wyjdzie w pierwszym cyklu to wyjdzie w 2 czy 3 czy następnym. Wiesz ze psychika jest tu bardzo ważna i wiele blokuje jak masz takie parcie. Leżenie w ciąży jest trudne, ale my kobiety jesteśmy bardzo silne i zrobimy wszystko dla swoich maleństw. Nawet nie wiesz jaka siła jest w tobie i ile będziesz w stanie wyleżeć dla zdrowia dzieciaczka. Także głowa do góry. Teraz czekasz na @potem ona sobie gdzie a wy działacie. Także już bardzo blisko ;)

@ivvonka ja cię od początku podziwiałam, podziwiam i podziwiać będę. To niesamowite ile ciepłych słów można zawsze od Ciebie usłyszeć :) bardzo mocno trzymam kciuki za twoją mała księżniczkę i daj znać we wtorek co tam wyszło w badaniach małej. O laktacje się nie martw, uda ci się :* choć po cc na pewno nie jest łatwo, ale dla Ciebie to pikuś ;)
@Oczekujaca123 nie nastawiaj się źle. Jak nie wyjdzie w pierwszym cyklu to wyjdzie w 2 czy 3 czy następnym. Wiesz ze psychika jest tu bardzo ważna i wiele blokuje jak masz takie parcie. Leżenie w ciąży jest trudne, ale my kobiety jesteśmy bardzo silne i zrobimy wszystko dla swoich maleństw. Nawet nie wiesz jaka siła jest w tobie i ile będziesz w stanie wyleżeć dla zdrowia dzieciaczka. Także głowa do góry. Teraz czekasz na @potem ona sobie gdzie a wy działacie. Także już bardzo blisko ;)
@ivvonka trzymam kciuki , zeby wszystko było dobrze ;* a malutka jest cudowna :)

@Totois30 @roki_1991 dzieki ! pewnie macie racje nie ma sie co nakrecac, ale to mega trudne... same zreszta wiecie. :*

Dziękuję bardzo dziewczynki.
Tak, to jest Alusia.
@witch84 na zdjęciu akurat nie widać, ale jest rozszczep buziaka. Takim maluchom trudno jest stworzyć prawidłowe ciśnienie i objąć szczelnie buzią pierś. I pierś zbyt głęboko wepchnięta mogłaby zakryć nosek, bo jest mięciutka. Smoczek jest bezpieczniejszy.Jeszcze nie miałam konsultacji z lekarzem pod tym kątem, bo można dziecku wstawić specjalną wkładkę, która pomaga w jedzeniu, ale jeszcze mały ssak musi nauczyć się przyzwoicie ssać.:cool2:

@kb.karola90 wow! Super. Gratuluję z całego serca. Ale fajnie.Będzie dobrze. Tak trzymać.:-) :):-) :):biggrin2:

@patuśka @roki_1991 na razie potwierdzili na konsultacjach to co już wiemy. Plus to, że nie są w stanie wad połaczyć z genetyką, i to, że bedzie rezonans we wtorek, bo usg wskazuje na powiększone komory mózgu, ale są na granicy do leczenia operacyjnego lub do obserwacji. Zatem czekamy.

@Totois30 ja już się przekonałam, że jak lekarz mówi: ,,donoszone,, to lepiej mieć torbę spakowaną. A co lepsze w środę na suwaku strzelilo równe 37 i też to było napisane.:-) :)
Co do mnie to walczę z laktacją, po cesarce jest to dłuższy proces, ale jakoś to mleko wycisnę.

@Dagmarka1991 czoło do góry i do boju. Czasem trzeba poczekać, ale zobacz, na każdego przyjdzie czas. Tak, tak, @roki_1991 na Ciebie też.:-) :)

@martakratka super.Gratuluję i niech dalej szczęśliwie rośnie to malutkie szczęście.:yes:

@Oczekujaca123 zobacz ile masz: diagnozę, dobrego lekarza, rozsądny plan działania...Nawet jak się od razu nie uda to jesteś już na wyciągnięcie ręki do celu. Tuż, tuż. Bliżej niż dalej. :)
Kochana ********** i pijaj to...ponoc mało smaczne, ale mleko płynie jak szalone po tym...tak naprawdę tylko to działa wspomagająco na laktację i co jest potwierdzone badaniami:*

@ivvonka ostatnio czytalam ciut o laktacji i 3 krople na poczatek to wystarczajaco dla kruszynki:) a 5ml z rana brzmi super. Bedzie coraz wiecej:)a mala moze juz ssac? Podobna ssąc wysyla zamowienie na mleczko:) fajne to okreslenie, chyba jedyne co zapamietalam z calego artykulu:D no i ze na poczatek, chyba pierwsze 3 doby, czasem jest sama siara i wystarczy a w szpitalach niepotrzebnie dokarmiaja:/ ja to musze po 100 razy to samo czytac bo skleroze mam normalnie postepujaca...

@Totois30 U mnie było tak - proszę nakarmić mm tuż przed ważeniem, bo jak spadł z wagi, to Was nie wypuszczą ;-) zawsze to kilka gram więcej - biorąc pod uwagę, że młody spadł na 2420g - a przy wypisie musiał mieć minimum wagę urodzeniową 2490g.
@ivvonka Na zdjęciu faktycznie nie widać i patrząc na Twoją Alę zupełnie o tym fakcie zapomniałam. Trzymam kciuki za rezonans - niech główka pozostanie do obserwacji. A USG brzucha mieliście robione? Siedźcie w szpitalu póki Wam wszystkich badań nie zrobią - lepsze to niż potem czekanie na wizyty w poradniach. A badanie przesiewowe słuchu już mieliście?

reklama
@witch84 spoko. Ona bardziej na tej stronie chorej jest układana i sama też tak woli. W razie ulania się, ta zdrowa część lepiej poradzi sobie z odkrztuszeniem i oddychaniem.

Ostatnia edycja:
Do góry