Dziękuję bardzo dziewczynki.
Tak, to jest Alusia.
@witch84 na zdjęciu akurat nie widać, ale jest rozszczep buziaka. Takim maluchom trudno jest stworzyć prawidłowe ciśnienie i objąć szczelnie buzią pierś. I pierś zbyt głęboko wepchnięta mogłaby zakryć nosek, bo jest mięciutka. Smoczek jest bezpieczniejszy.Jeszcze nie miałam konsultacji z lekarzem pod tym kątem, bo można dziecku wstawić specjalną wkładkę, która pomaga w jedzeniu, ale jeszcze mały ssak musi nauczyć się przyzwoicie ssać.
@kb.karola90 wow! Super. Gratuluję z całego serca. Ale fajnie.Będzie dobrze. Tak trzymać.
@patuśka @roki_1991 na razie potwierdzili na konsultacjach to co już wiemy. Plus to, że nie są w stanie wad połaczyć z genetyką, i to, że bedzie rezonans we wtorek, bo usg wskazuje na powiększone komory mózgu, ale są na granicy do leczenia operacyjnego lub do obserwacji. Zatem czekamy.
@Totois30 ja już się przekonałam, że jak lekarz mówi: ,,donoszone,, to lepiej mieć torbę spakowaną. A co lepsze w środę na suwaku strzelilo równe 37 i też to było napisane.
Co do mnie to walczę z laktacją, po cesarce jest to dłuższy proces, ale jakoś to mleko wycisnę.
@Dagmarka1991 czoło do góry i do boju. Czasem trzeba poczekać, ale zobacz, na każdego przyjdzie czas. Tak, tak,
@roki_1991 na Ciebie też.
@martakratka super.Gratuluję i niech dalej szczęśliwie rośnie to malutkie szczęście.
@Oczekujaca123 zobacz ile masz: diagnozę, dobrego lekarza, rozsądny plan działania...Nawet jak się od razu nie uda to jesteś już na wyciągnięcie ręki do celu. Tuż, tuż. Bliżej niż dalej.