reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@ivvonka ja cię od początku podziwiałam, podziwiam i podziwiać będę. To niesamowite ile ciepłych słów można zawsze od Ciebie usłyszeć :) bardzo mocno trzymam kciuki za twoją mała księżniczkę i daj znać we wtorek co tam wyszło w badaniach małej. O laktacje się nie martw, uda ci się :* choć po cc na pewno nie jest łatwo, ale dla Ciebie to pikuś ;)
@Oczekujaca123 nie nastawiaj się źle. Jak nie wyjdzie w pierwszym cyklu to wyjdzie w 2 czy 3 czy następnym. Wiesz ze psychika jest tu bardzo ważna i wiele blokuje jak masz takie parcie. Leżenie w ciąży jest trudne, ale my kobiety jesteśmy bardzo silne i zrobimy wszystko dla swoich maleństw. Nawet nie wiesz jaka siła jest w tobie i ile będziesz w stanie wyleżeć dla zdrowia dzieciaczka. Także głowa do góry. Teraz czekasz na @potem ona sobie gdzie a wy działacie. Także już bardzo blisko ;)

@ivvonka ja cię od początku podziwiałam, podziwiam i podziwiać będę. To niesamowite ile ciepłych słów można zawsze od Ciebie usłyszeć :) bardzo mocno trzymam kciuki za twoją mała księżniczkę i daj znać we wtorek co tam wyszło w badaniach małej. O laktacje się nie martw, uda ci się :* choć po cc na pewno nie jest łatwo, ale dla Ciebie to pikuś ;)
@Oczekujaca123 nie nastawiaj się źle. Jak nie wyjdzie w pierwszym cyklu to wyjdzie w 2 czy 3 czy następnym. Wiesz ze psychika jest tu bardzo ważna i wiele blokuje jak masz takie parcie. Leżenie w ciąży jest trudne, ale my kobiety jesteśmy bardzo silne i zrobimy wszystko dla swoich maleństw. Nawet nie wiesz jaka siła jest w tobie i ile będziesz w stanie wyleżeć dla zdrowia dzieciaczka. Także głowa do góry. Teraz czekasz na @potem ona sobie gdzie a wy działacie. Także już bardzo blisko ;)
@ivvonka trzymam kciuki , zeby wszystko było dobrze ;* a malutka jest cudowna :)

@Totois30 @roki_1991 dzieki ! pewnie macie racje nie ma sie co nakrecac, ale to mega trudne... same zreszta wiecie. :*

Dziękuję bardzo dziewczynki.
Tak, to jest Alusia.
@witch84 na zdjęciu akurat nie widać, ale jest rozszczep buziaka. Takim maluchom trudno jest stworzyć prawidłowe ciśnienie i objąć szczelnie buzią pierś. I pierś zbyt głęboko wepchnięta mogłaby zakryć nosek, bo jest mięciutka. Smoczek jest bezpieczniejszy.Jeszcze nie miałam konsultacji z lekarzem pod tym kątem, bo można dziecku wstawić specjalną wkładkę, która pomaga w jedzeniu, ale jeszcze mały ssak musi nauczyć się przyzwoicie ssać.:cool2:

@kb.karola90 wow! Super. Gratuluję z całego serca. Ale fajnie.Będzie dobrze. Tak trzymać.:-) :):-) :):biggrin2:

@patuśka @roki_1991 na razie potwierdzili na konsultacjach to co już wiemy. Plus to, że nie są w stanie wad połaczyć z genetyką, i to, że bedzie rezonans we wtorek, bo usg wskazuje na powiększone komory mózgu, ale są na granicy do leczenia operacyjnego lub do obserwacji. Zatem czekamy.

@Totois30 ja już się przekonałam, że jak lekarz mówi: ,,donoszone,, to lepiej mieć torbę spakowaną. A co lepsze w środę na suwaku strzelilo równe 37 i też to było napisane.:-) :)
Co do mnie to walczę z laktacją, po cesarce jest to dłuższy proces, ale jakoś to mleko wycisnę.

@Dagmarka1991 czoło do góry i do boju. Czasem trzeba poczekać, ale zobacz, na każdego przyjdzie czas. Tak, tak, @roki_1991 na Ciebie też.:-) :)

@martakratka super.Gratuluję i niech dalej szczęśliwie rośnie to malutkie szczęście.:yes:

@Oczekujaca123 zobacz ile masz: diagnozę, dobrego lekarza, rozsądny plan działania...Nawet jak się od razu nie uda to jesteś już na wyciągnięcie ręki do celu. Tuż, tuż. Bliżej niż dalej. :)
Kochana ********** i pijaj to...ponoc mało smaczne, ale mleko płynie jak szalone po tym...tak naprawdę tylko to działa wspomagająco na laktację i co jest potwierdzone badaniami:*

@ivvonka ostatnio czytalam ciut o laktacji i 3 krople na poczatek to wystarczajaco dla kruszynki:) a 5ml z rana brzmi super. Bedzie coraz wiecej:)a mala moze juz ssac? Podobna ssąc wysyla zamowienie na mleczko:) fajne to okreslenie, chyba jedyne co zapamietalam z calego artykulu:D no i ze na poczatek, chyba pierwsze 3 doby, czasem jest sama siara i wystarczy a w szpitalach niepotrzebnie dokarmiaja:/ ja to musze po 100 razy to samo czytac bo skleroze mam normalnie postepujaca...

@Totois30 U mnie było tak - proszę nakarmić mm tuż przed ważeniem, bo jak spadł z wagi, to Was nie wypuszczą ;-) zawsze to kilka gram więcej - biorąc pod uwagę, że młody spadł na 2420g - a przy wypisie musiał mieć minimum wagę urodzeniową 2490g.
@ivvonka Na zdjęciu faktycznie nie widać i patrząc na Twoją Alę zupełnie o tym fakcie zapomniałam. Trzymam kciuki za rezonans - niech główka pozostanie do obserwacji. A USG brzucha mieliście robione? Siedźcie w szpitalu póki Wam wszystkich badań nie zrobią - lepsze to niż potem czekanie na wizyty w poradniach. A badanie przesiewowe słuchu już mieliście?

reklama
@witch84 spoko. Ona bardziej na tej stronie chorej jest układana i sama też tak woli. W razie ulania się, ta zdrowa część lepiej poradzi sobie z odkrztuszeniem i oddychaniem.

Ostatnia edycja:
Do góry