reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Dziewczynki moje kochane chciałam was ze swojej strony poprosić o obejrzenie filmiku od naszej Ani administratorki. Wtedy zrozumiecie mój apel, a jeśli któraś z was go nie otrzymała lub nie ma na to czasu to tak w skrócie wam napisze ja.
UWAŻAJCIE proszę na to z kim piszecie i o czym. To forum jest w dużej mierze anonimowe i zdążyło nam się po raz kolejny, że pojawiła się osoba z zaburzeniami. Na zasadzie ten "PAN GINEKOLOG, powie wam jak założyć globulke gdy wyślecie mu zdjęcie psiochy"?! Ania zgosila sprawę tam gdzie powinna ale ja ten ze swojej strony tez apeluje o rozwagę choć wierzę głęboko na ile was znam, ze mam do czynienia z super rozsądnymi dziewczynami.
Asia ♡

reklama
@martakratka super ! Dbaj o siebie !

Ja bylam wczoraj na wizycie , ginekolog z medycznego punktu widzenia pozwala sie starac po 3 miesiaczce czyli jak dobrze pojdzie pod koniec wrzesnia... odradzila jakakolwiek histeroskopie (lekarka u ktorej bylam po pologu dala skierowanie ale nie poszlam...) wypisala mi tez receptę na neoparin 0.8 zebym jak tylko wynik testu bedzie pozytywny wykupila i od pierwszego dnia robila zastrzyki. Jednak ona jest pewna ze u mnie nawalila szyjka sama w sobie wiec w kolejnej ciazy w 16tyg zaloza mi szew... taki jest jej pomysl na mnie. Na razie kazala brac acard , kwas foliowy (acidum folicum), molekin B12 i prenatal uno ( mam mutacje mthr i o tym wiedziała zastanawiam sie czy te witaminy sa ok... do tej pory bralam swanson) w pozostałych kwestiach jej ufam...

Panikowalam przed wizyta balam sie ze jak ja zobaczę (odbierala moj porod) to sie rozplacze, ale dosc dobrze to zniosłam...

@Oczekujaca123 dobrze ze ma pomysł i czujesz się zaopiekowana ;)koniec września już nie długo, także dasz radę wytrzymać bez problemu :)
Co do kwasu foliowego.. To że na się MTHFR nie oznacza zawsze że masz organizm nie radzi sobie ze zwykłym kwasem foliowym. U mnie np homocysteina na zwykłym kwasie była 6 a na metylach z solgara 8... I słyszałam kiedyś wypowiedź mamyginekolog właśnie ze nie koniecznie trzeba metyle.
Niestety tak to już z nami jest ze często same musimy wybierać i szukać co dla nas będzie lepsze. I nie ma jednej rady takiej samej dla wszystkich... Możesz albo zaufać lekarce, albo sama testować co ma ciebie lepiej działa.
Prenatal uno ma fajny skład, ma obie wersje kwasu foliowego, także może np sam ten prenatal wystarczy?
Decyzyja należy do ciebie :)

@martakratka super ! Dbaj o siebie !

Ja bylam wczoraj na wizycie , ginekolog z medycznego punktu widzenia pozwala sie starac po 3 miesiaczce czyli jak dobrze pojdzie pod koniec wrzesnia... odradzila jakakolwiek histeroskopie (lekarka u ktorej bylam po pologu dala skierowanie ale nie poszlam...) wypisala mi tez receptę na neoparin 0.8 zebym jak tylko wynik testu bedzie pozytywny wykupila i od pierwszego dnia robila zastrzyki. Jednak ona jest pewna ze u mnie nawalila szyjka sama w sobie wiec w kolejnej ciazy w 16tyg zaloza mi szew... taki jest jej pomysl na mnie. Na razie kazala brac acard , kwas foliowy (acidum folicum), molekin B12 i prenatal uno ( mam mutacje mthr i o tym wiedziała zastanawiam sie czy te witaminy sa ok... do tej pory bralam swanson) w pozostałych kwestiach jej ufam...

Panikowalam przed wizyta balam sie ze jak ja zobaczę (odbierala moj porod) to sie rozplacze, ale dosc dobrze to zniosłam...
Przy mutacji ogólnie bierze się metyle. Przynajmniej ja biorę same metyle . Ale lekarze zalecają czasem mieszanki . Więc tak jak roki pisze musisz zdecydować .A najlepiej chyba robić badania kontrolne i się okaże co dobrze działa .

@Oczekujaca123 dobrze ze ma pomysł i czujesz się zaopiekowana ;)koniec września już nie długo, także dasz radę wytrzymać bez problemu :)
Co do kwasu foliowego.. To że na się MTHFR nie oznacza zawsze że masz organizm nie radzi sobie ze zwykłym kwasem foliowym. U mnie np homocysteina na zwykłym kwasie była 6 a na metylach z solgara 8... I słyszałam kiedyś wypowiedź mamyginekolog właśnie ze nie koniecznie trzeba metyle.
Niestety tak to już z nami jest ze często same musimy wybierać i szukać co dla nas będzie lepsze. I nie ma jednej rady takiej samej dla wszystkich... Możesz albo zaufać lekarce, albo sama testować co ma ciebie lepiej działa.
Prenatal uno ma fajny skład, ma obie wersje kwasu foliowego, także może np sam ten prenatal wystarczy?
Decyzyja należy do ciebie :)
Ja teraz bralam metyle , zeby zbic homocysteine i fajnie spadla.
poziom b12 mam ok 890 gdzie norma do jak dobrze.pamietam 770(nie mam teraz wglądu) wiec mowila ze te molekin zaczac brac jak juz skoncza mi sie te moje wypasione witaminy ;p
Kwas foliowy mam.ok 14 a norma cks kolo 17 mowila wlasnie ze prenatal uno brac teraz i mozna ale nie trzeba ten drugi, ale jak juz zajde w ciaze to przy tych zastrzykach zaleca sie brac też ten drugi kwas oporcz tego prenatal uno... jakos tak.
Niby koniec wrzesnia niedaleko, ale ja juz panikuje ze nam sie nie uda od razu... i sie zalamie... poza tym ta niewydolnosc szyjki mnie wykonczy... ja juz panikuje ze szew nie da rady, albo bede musiala cala ciaze leżeć i tez nie dam rady bo ja dzien lub dwa lezalam.w ciazy i juz mnie biodra i plecy bolaly a co dopiero cala ciaza ;( i tak sie nakrecam...

Ja teraz bralam metyle , zeby zbic homocysteine i fajnie spadla.
poziom b12 mam ok 890 gdzie norma do jak dobrze.pamietam 770(nie mam teraz wglądu) wiec mowila ze te molekin zaczac brac jak juz skoncza mi sie te moje wypasione witaminy ;p
Kwas foliowy mam.ok 14 a norma cks kolo 17 mowila wlasnie ze prenatal uno brac teraz i mozna ale nie trzeba ten drugi, ale jak juz zajde w ciaze to przy tych zastrzykach zaleca sie brac też ten drugi kwas oporcz tego prenatal uno... jakos tak.
Niby koniec wrzesnia niedaleko, ale ja juz panikuje ze nam sie nie uda od razu... i sie zalamie... poza tym ta niewydolnosc szyjki mnie wykonczy... ja juz panikuje ze szew nie da rady, albo bede musiala cala ciaze leżeć i tez nie dam rady bo ja dzien lub dwa lezalam.w ciazy i juz mnie biodra i plecy bolaly a co dopiero cala ciaza ;( i tak sie nakrecam...
Kochana nie nakrecaj się tak negatywnie ..musisz wierzyć że będzie dobrze..nie uda się we wrześniu to w kolejnym miesiącu. Wiem łatwo się mówi jak się bardzo chce..ale musisz wyluzować bo wiesz jak psychika działa.Jak te Wit na ciebie działają to może zostań przy nich .

Dziękuję bardzo dziewczynki.
Tak, to jest Alusia.
@witch84 na zdjęciu akurat nie widać, ale jest rozszczep buziaka. Takim maluchom trudno jest stworzyć prawidłowe ciśnienie i objąć szczelnie buzią pierś. I pierś zbyt głęboko wepchnięta mogłaby zakryć nosek, bo jest mięciutka. Smoczek jest bezpieczniejszy.Jeszcze nie miałam konsultacji z lekarzem pod tym kątem, bo można dziecku wstawić specjalną wkładkę, która pomaga w jedzeniu, ale jeszcze mały ssak musi nauczyć się przyzwoicie ssać.:cool2:

@kb.karola90 wow! Super. Gratuluję z całego serca. Ale fajnie.Będzie dobrze. Tak trzymać.:-) :):-) :):biggrin2:

@patuśka @roki_1991 na razie potwierdzili na konsultacjach to co już wiemy. Plus to, że nie są w stanie wad połaczyć z genetyką, i to, że bedzie rezonans we wtorek, bo usg wskazuje na powiększone komory mózgu, ale są na granicy do leczenia operacyjnego lub do obserwacji. Zatem czekamy.

@Totois30 ja już się przekonałam, że jak lekarz mówi: ,,donoszone,, to lepiej mieć torbę spakowaną. A co lepsze w środę na suwaku strzelilo równe 37 i też to było napisane.:-) :)
Co do mnie to walczę z laktacją, po cesarce jest to dłuższy proces, ale jakoś to mleko wycisnę.

@Dagmarka1991 czoło do góry i do boju. Czasem trzeba poczekać, ale zobacz, na każdego przyjdzie czas. Tak, tak, @roki_1991 na Ciebie też.:-) :)

@martakratka super.Gratuluję i niech dalej szczęśliwie rośnie to malutkie szczęście.:yes:

@Oczekujaca123 zobacz ile masz: diagnozę, dobrego lekarza, rozsądny plan działania...Nawet jak się od razu nie uda to jesteś już na wyciągnięcie ręki do celu. Tuż, tuż. Bliżej niż dalej. :)

reklama
Do góry