reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@Dagmarka1991 ja mam mthrf i pai-1i1i w ciąży muszę mieć neoparin acard i metyle. Trzeba teraz mądrego lekarza.
Mam mądrego lekarza. Moja sytuacja jest następująca:
1. Czekam na wyniki kariotypu mojego i męża.
2. Między 3 a 5 dniem cyklu miałam zrobić badania hormonalne z listy od Pani doktor.
3. Narazie czekam na miesiączkę, ale podejrzewam implantację, bo było plamienie bardzo delikatne przez 3 dni, testy ciążowe negatywne. Miesiączka ma być 15 sierpnia.
4. Z zestawem badań miałam się pokazać u Pani doktor (mutacje, hormonalne plus kariotypy).
5. Wyniki mutacji są troszkę niepokojące.

Nie mam pojęcia, co robić.

Mam mądrego lekarza. Moja sytuacja jest następująca:
1. Czekam na wyniki kariotypu mojego i męża.
2. Między 3 a 5 dniem cyklu miałam zrobić badania hormonalne z listy od Pani doktor.
3. Narazie czekam na miesiączkę, ale podejrzewam implantację, bo było plamienie bardzo delikatne przez 3 dni, testy ciążowe negatywne. Miesiączka ma być 15 sierpnia.
4. Z zestawem badań miałam się pokazać u Pani doktor (mutacje, hormonalne plus kariotypy).
5. Wyniki mutacji są troszkę niepokojące.

Nie mam pojęcia, co robić.

Uspokoic sie!!!
Poczekaj kilka dni i zrob test w piatek moze i Jesli bedzie pozytyw i tego ci zyczenia to lec na bete w po niedziele i zacznij brac wszystko co ci zlecila gine. Jesli MasZ kontakt zeswoim lekarzem mailowo lub sms to przeslij moze obecne wyniki i napisz ze czekaja na zrobienie testu. Musisz wyluzowac troche choc wiem ze to trudne. Ja tez tydzien temu odkrylam ze mam 2 mutacje i sie tym przejelam. W czwartek mam wizyte i gine. Ja na Twoja miejscu bym zbadala homocysteine koniecznie i kw foliowy oraz wit b12. To na pewno sie przyda lekarzowi jak go powiadomisz o mutacjach. My aktualnie sie wstrzymalismy ze staraniami i zbijam homocysteine. Powodzenia dla Ciebie i jestesmy z Toba

@Dagmarka1991 jesli to faktycznie bylo plamienie( oby nie, tylko przedciaza) to moze byc problem z faza lutealna. Nie znam sie na hormonach, nie wiem co Ci powinno wyjsc i kiedy ale warto bedzie od owu wspomagac sje lutka, jesli to to. Widzialam ze bedziesz badac hormony wiec sie dowiesz:*powodzenia:* @membaris kurka..przykro mi:* oby wszystko bylo jak najlepiej:*

Uspokoic sie!!!
Poczekaj kilka dni i zrob test w piatek moze i Jesli bedzie pozytyw i tego ci zyczenia to lec na bete w po niedziele i zacznij brac wszystko co ci zlecila gine. Jesli MasZ kontakt zeswoim lekarzem mailowo lub sms to przeslij moze obecne wyniki i napisz ze czekaja na zrobienie testu. Musisz wyluzowac troche choc wiem ze to trudne. Ja tez tydzien temu odkrylam ze mam 2 mutacje i sie tym przejelam. W czwartek mam wizyte i gine. Ja na Twoja miejscu bym zbadala homocysteine koniecznie i kw foliowy oraz wit b12. To na pewno sie przyda lekarzowi jak go powiadomisz o mutacjach. My aktualnie sie wstrzymalismy ze staraniami i zbijam homocysteine. Powodzenia dla Ciebie i jestesmy z Toba
@alla31 Gratuluje i trzymam kciuki ;)

@Tutti_frutti_by_Iga tez mam te mutacje i to jak dziewczyny mi pisaly raczej juz te powazniejsze, ale jakos mnie to uspokpilo, tzn ciesze sie, ze o nich wiem, bo moge sie zabezpieczyc jak sie da :)

A swoja droga pochwalę sie , ze 18.07 moja homocysteina wynosiła prawie 16! Od ok 23 biore metylowane wit (@Lu_cy dzieki za rade ! ;*) i wlasnie odebralan wyniki i homocysteina 8.94;) takze spada ! Ciesze sie, bo w koncu cos pozytywnego....

Teraz patrze ze ta homocysteina to nawet 8.24;) tak sie ucieszylam ze jest 8 ze nawet nie doczytałam do konca ;)

Dziewczyny wrzucam moje wyniki badan , jak myslicie z tarczyca wszystko.ok? Wiadomo normy normami, ale moze ktoras ma doswiadczenie czy takie wyniki sa odpowiednie :)
Wiem tylko ze tsh do zbicia i w sumie juz biore 50 euthyroxu. Do badania bralam 25
20180814_075401.jpg

Załączniki

• 20180814_075401.jpg
    20180814_075401.jpg
    33,7 KB · Wyświetleń: 280
reklama
@alla31 Gratuluje i trzymam kciuki ;)

@Tutti_frutti_by_Iga tez mam te mutacje i to jak dziewczyny mi pisaly raczej juz te powazniejsze, ale jakos mnie to uspokpilo, tzn ciesze sie, ze o nich wiem, bo moge sie zabezpieczyc jak sie da :)

A swoja droga pochwalę sie , ze 18.07 moja homocysteina wynosiła prawie 16! Od ok 23 biore metylowane wit (@Lu_cy dzieki za rade ! ;*) i wlasnie odebralan wyniki i homocysteina 8.94;) takze spada ! Ciesze sie, bo w koncu cos pozytywnego....
Wow! Super Ci to spadło bardzo się ciesze

Do góry