reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gosia100 właśnie miałam pisać jak mnie wywołałaś, dziękuję za pamięć:*
Tak dzidzia główką do dołu już się szykuje do wyjścia :) Na wizycie wymazy pobrane i tak jak obiecała dała mi skierowanie na jeszcze jedno usg, które mam zrobić w ostatnim tygodniu sierpnia. Termin porodu z pierwszego usg czyli około 5 września ale nie wykluczyła że może zacząć się wcześniej bo dziecko jeste większe. A i co najważniejsze. Powiedziałam o kleszczu i pokazałam ręcę i z miejsca dostałam pilne skierowanie do poradni chorób zakaźnych. Wypytała o wszystko i kazała koniecznie jutro jechać. :/

reklama
Tak dzidzia główką do dołu już się szykuje do wyjścia :) Na wizycie wymazy pobrane i tak jak obiecała dała mi skierowanie na jeszcze jedno usg, które mam zrobić w ostatnim tygodniu sierpnia. Termin porodu z pierwszego usg czyli około 5 września ale nie wykluczyła że może zacząć się wcześniej bo dziecko jeste większe. A i co najważniejsze. Powiedziałam o kleszczu i pokazałam ręcę i z miejsca dostałam pilne skierowanie do poradni chorób zakaźnych. Wypytała o wszystko i kazała koniecznie jutro jechać. :/
Już niedługo :)) łiiii

Super! Czyli wizyta pomyslna :-) najważniejsze ze z dzidzia ok :-) jeszcze trochę i bedziecie się tulic.
A jutro prędko do tej poradni - niech działają - powodzenia! :-)

Tak już niebawem urodzi się Emilka co oznacza że któraś staraczka przejmie brzuszek :) trzymam kciuki za was dziewczyny.
Tak jutro z rana startuje zeby byc na miejscu o 7. Będę pisać co tam wyjdzie.

@Lu_cy
wg mnie, te wyniki są całkiem przyzwoite. Progesteron (jeśli to było po owulacji) to mógłby być ciut wyższy, a prolaktyna ciutek niższa, ale tak jak piszę, uważam, że są przyzwoite i ja bym ich nie psuła lekami. Jedynie jak bym zaszła w ciążę to bym szybko progesteron sprawdziła czy w normie się utrzymuje.

@Lu_cy
wg mnie, te wyniki są całkiem przyzwoite. Progesteron (jeśli to było po owulacji) to mógłby być ciut wyższy, a prolaktyna ciutek niższa, ale tak jak piszę, uważam, że są przyzwoite i ja bym ich nie psuła lekami. Jedynie jak bym zaszła w ciążę to bym szybko progesteron sprawdziła czy w normie się utrzymuje.
No to trochę mi lepiej. Progesteron w razie czego zrobię razem z beta. Ale lekarz mówił od razu że będę brała duphaston od testu pozytywnego

@membaris bardzo się cieszę że wizyta przebiegła pomyślnie. Kiedy wyniki wymazów?? No ostatni tydzień sierpnia to Emilka może być już na świecie skoro ona dwa tygodnie wieksza. Oby mądry lekarz w poradni był. Taki co faktycznie się zna i prawidłowo oceni co to.

Ja już Jasia spakowałam. Tak szczotke wyparzałam że jak wyjęłam to była krzywa. A jak prostowałam to oczywiście się złamała. Muszę kupić kolejną. No ale już mam głowę spokojną. Opasałam się tym bandażem to siedzieć nie mogę. Szlak by trafił.

@Lu_cy no właśnie, dobrze mówi lekarz- będzie można troszkę duphastonu dodać. A po pozytywie na wizytę zabrać wynik progesteronu to łatwiej będzie ustalić odpowiednią dawkę.

@muza_ton ale wyparzona na pewno porządnie. ;) O kurczę, a ja nie mam szczotki. Trzeba będzie kupić w sobotę. A te bandaże to po co?

@membaris, jeszcze się może okazać, że nas prześcigniesz. :)

reklama
@muza_ton no niestety nikt dzis nie przyjmował ale za to jestem zapisana na poniedziałek. Takze musze czekać ale przynajmniej wiem że będę u dobrego specjalisty. A wyniki wymazów pewnie na następnej wizycie poznam tj. 30 sierpnia
@ivvonka no kto wie co to moje małe wywinie ;) ja bym była szczęśliwa jakbym urodziła w ostatnim tygodniu sierpnia tak żeby 3 wrzesnia byc już w domu:)
Edit @muza_ton ja też wczoraj tak wyparzyłam smoczki i takie plastikowe pudełeczko na ne ze się cale powyginało :/

Do góry