reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

@gosia100 właśnie miałam pisać jak mnie wywołałaś, dziękuję za pamięć:*
Tak dzidzia główką do dołu już się szykuje do wyjścia :) Na wizycie wymazy pobrane i tak jak obiecała dała mi skierowanie na jeszcze jedno usg, które mam zrobić w ostatnim tygodniu sierpnia. Termin porodu z pierwszego usg czyli około 5 września ale nie wykluczyła że może zacząć się wcześniej bo dziecko jeste większe. A i co najważniejsze. Powiedziałam o kleszczu i pokazałam ręcę i z miejsca dostałam pilne skierowanie do poradni chorób zakaźnych. Wypytała o wszystko i kazała koniecznie jutro jechać. :/

reklama
Tak dzidzia główką do dołu już się szykuje do wyjścia :) Na wizycie wymazy pobrane i tak jak obiecała dała mi skierowanie na jeszcze jedno usg, które mam zrobić w ostatnim tygodniu sierpnia. Termin porodu z pierwszego usg czyli około 5 września ale nie wykluczyła że może zacząć się wcześniej bo dziecko jeste większe. A i co najważniejsze. Powiedziałam o kleszczu i pokazałam ręcę i z miejsca dostałam pilne skierowanie do poradni chorób zakaźnych. Wypytała o wszystko i kazała koniecznie jutro jechać. :/
Już niedługo :)) łiiii

Super! Czyli wizyta pomyslna :-) najważniejsze ze z dzidzia ok :-) jeszcze trochę i bedziecie się tulic.
A jutro prędko do tej poradni - niech działają - powodzenia! :-)

Tak już niebawem urodzi się Emilka co oznacza że któraś staraczka przejmie brzuszek :) trzymam kciuki za was dziewczyny.
Tak jutro z rana startuje zeby byc na miejscu o 7. Będę pisać co tam wyjdzie.

@Lu_cy
wg mnie, te wyniki są całkiem przyzwoite. Progesteron (jeśli to było po owulacji) to mógłby być ciut wyższy, a prolaktyna ciutek niższa, ale tak jak piszę, uważam, że są przyzwoite i ja bym ich nie psuła lekami. Jedynie jak bym zaszła w ciążę to bym szybko progesteron sprawdziła czy w normie się utrzymuje.

@Lu_cy
wg mnie, te wyniki są całkiem przyzwoite. Progesteron (jeśli to było po owulacji) to mógłby być ciut wyższy, a prolaktyna ciutek niższa, ale tak jak piszę, uważam, że są przyzwoite i ja bym ich nie psuła lekami. Jedynie jak bym zaszła w ciążę to bym szybko progesteron sprawdziła czy w normie się utrzymuje.
No to trochę mi lepiej. Progesteron w razie czego zrobię razem z beta. Ale lekarz mówił od razu że będę brała duphaston od testu pozytywnego

@membaris bardzo się cieszę że wizyta przebiegła pomyślnie. Kiedy wyniki wymazów?? No ostatni tydzień sierpnia to Emilka może być już na świecie skoro ona dwa tygodnie wieksza. Oby mądry lekarz w poradni był. Taki co faktycznie się zna i prawidłowo oceni co to.

Ja już Jasia spakowałam. Tak szczotke wyparzałam że jak wyjęłam to była krzywa. A jak prostowałam to oczywiście się złamała. Muszę kupić kolejną. No ale już mam głowę spokojną. Opasałam się tym bandażem to siedzieć nie mogę. Szlak by trafił.

@Lu_cy no właśnie, dobrze mówi lekarz- będzie można troszkę duphastonu dodać. A po pozytywie na wizytę zabrać wynik progesteronu to łatwiej będzie ustalić odpowiednią dawkę.

@muza_ton ale wyparzona na pewno porządnie. ;) O kurczę, a ja nie mam szczotki. Trzeba będzie kupić w sobotę. A te bandaże to po co?

@membaris, jeszcze się może okazać, że nas prześcigniesz. :)

reklama
@muza_ton no niestety nikt dzis nie przyjmował ale za to jestem zapisana na poniedziałek. Takze musze czekać ale przynajmniej wiem że będę u dobrego specjalisty. A wyniki wymazów pewnie na następnej wizycie poznam tj. 30 sierpnia
@ivvonka no kto wie co to moje małe wywinie ;) ja bym była szczęśliwa jakbym urodziła w ostatnim tygodniu sierpnia tak żeby 3 wrzesnia byc już w domu:)
Edit @muza_ton ja też wczoraj tak wyparzyłam smoczki i takie plastikowe pudełeczko na ne ze się cale powyginało :/

Do góry