reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Ciąża Po Poronieniu

reklama
@martakratka Wynik masz w normie. Z tymże po 2h jest on w górnej granicy (po 1h jest do 180 - z tego co pamiętam). Dość wolno spada Ci poziom glukozy. Zastanów się czy przypadkiem dzień przed badaniem nie zjadłas za dużo słodkiego lub czegoś tłustego (bo może to wpłynąć na wynik). Lekarz albo sprawę odpuści albo poprosi o ponowne badanie ok 30tc.

@monia_l Super wieści! Najczęściej to właśnie tak z zaskoczenia wiadomość przychodzi :)

@Marika92 Kiedy do domu Was wypuszcza?
Dziękuję Ci bardzo. Pisalam do mojego lekarza. Napisal ze wynik w granicach normy i zebym trzymała sie zalecen dietetycznych wiec jest ok :) Tak z ciekawosci, jakie sa normy po 2h?

@martakratka Dla kobiet w ciąży po 2h jest to 140 (a normalnie do 120). Ja bym na Twoim miejscu starała się trzymać dietę cukrzycową (bez słodyczy, białego pieczywa, bez bananów i winogron itp. - za to dużo warzyw). Raz na jakiś czas możesz sobie pozwolić na coś extra, ale ja bym starała się trzymać w ryzach. Chyba że masz w domu glukometr i możesz sobie od czasu do czasu sprawdzić. Cukrzycy ciążowej nie masz, ale blisko Ci do stanu upośledzenia tolerancji glukozy.

@martakratka Dla kobiet w ciąży po 2h jest to 140 (a normalnie do 120). Ja bym na Twoim miejscu starała się trzymać dietę cukrzycową (bez słodyczy, białego pieczywa, bez bananów i winogron itp. - za to dużo warzyw). Raz na jakiś czas możesz sobie pozwolić na coś extra, ale ja bym starała się trzymać w ryzach. Chyba że masz w domu glukometr i możesz sobie od czasu do czasu sprawdzić. Cukrzycy ciążowej nie masz, ale blisko Ci do stanu upośledzenia tolerancji glukozy.

O widzisz to mi dr mówiła inaczej. Tylko w sumie ja po 2h miałam mniej niż 100 to.może tak palnęła z tym 200 na odczepnego. Fakt że tak jak mi wątróbka wariuje i trzeba uważać co się je tak u @martakratka trzeba z cukrem uważać ale nie siać paniki :-) tak myślę. Ale Ty @martakratka chłopca masz mieć to chyba do słodkiego tak Ciebie nie ciągnie??

reklama
@membaris M zniósł garderobe Basi i wybrałam to co dla chłopca się nada. Uprałam, odłożyłam co na początek i czeka na prasowanie ale to po.urlopie. łóżeczko to jeszcze sie odświezy. Najpierw M musi pokój pomalować i meble trzeba wstawic.
A to sama szyjesz?? Podziwiam taki talent naprawdę. A jak skończysz to pochwalisz się wynikiem? Jestem bardzo ciekawa.
A z tym odpoczywaniem to.mam tak samo. Kurczak trzeba zrobić pewne rzeczy. Samo się nie zrobi. Także jak mnie to spojenie rozłoży to nie wiem co to będzie. Jagodzianki będę dziś robić bo mnie naszło. Pranie na wczasy robię teraz, poprasować, spakować eh... i ogarnąć dziecko które się doczekać nie może.

No i oczywiście pogoda nie wspólgra z moimi planami i.uznała że pralka słabo pranie wypłukała. Eh... nie sprzyja mi w tym tygodniu.

@anja93 a z Ty pytałaś lekarza o to spojenie?? Możesz napisać co Ci powiedzieli??

@agatush dziękuję. No właśnie lekarz mówi tyle że jak sie bardziej rozejdzie to leżenie. A człowiek głupi, zamiast wykorzystywać okazję to robi co się uda eh... ale te nie uszykowane ubranka nie dadzą mi spać
Ale ja Cie doskonale rozumiem. Bo to chce się zrobić wszystko żeby że wszystkim zdążyć, a jeszcze jak masz starsze dziecko w domu to ono też potrzebuję pomocy i uwagi.

Do góry