reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

@muza_ton pewnie trzeba będzie rozdzielić tan acard i clexane jakoś powoli to rozdzielę..zapomniałam dopytać lekarza to zaufam Waszym radom.
@Mroni ja betę robiłam zaraz po teście w odstępach 48 godz.I miałam kolejno 125,4 - 427,3 -1466
i sprawdzałam sobie progesteron 46,36
Jutro zrobię d- dimmery i homocysteinę.

reklama
Witam dziewczyny.
Wreszcie Was nadrobiłam i doszłam do wniosku że tu moje miejsce jeśli mnie przygarniecie.
Coś o sobie.Mam 37 lat, dwóch cudownych synów ziemskich i aniołki (chłopczyk 28tc.) i 8tc.Pierwszy zabieg łyżeczkowania miałam 26.04. Mało po nim krwawiłam ale cały czas plamiłam.Po 3 tyg.w nocy dostałam okropnych bóli i krwotoku.Okazało się że w macicy zostały resztki i 21.05 miałam kolejny zabieg.Id wczoraj czuje ból jajników i podbrzusza charakterystyczny u mnie dla owulacji.Więc czekam z niecierpliwością na miesiączke.Wszystkim Wam mocno kibicuje.Bo nikt nie zrozumie matki po stracie jak inna matka z takimi samymi przejściami.
Czesc, tez mialam zabieg w podobnym terminie 18/05. Ale jeszcze nie bylam na wizycie kontrolnej.
Tez sie nie moge okresu doczekac zeby juz zaczac starania :)

@ivvonka ale brakowalo tu Twoich zlotych rad i dodawania nam otuchy w Ivonkowy sposob:) :*
Dziewczynki ktore przyjmują clexane dluzej niz 2 miesiace, @muza_ton @ivvonka @witch84 ? @Marika92 czy wam tez zacsely sie robic po jakims czasie siniaki? Na początku bialy brzusio, pieknie mi szlo a od ok 2 tyg sniak na sinkiaku i zlewaja sie w wielki sinior:) boje sie ze jutro gin oceni ze przemoc w rodzinie no fiolet ze nie wiem. Moj M mowi ze jak rozrzedzona juz krew to wieksza sklonnosc do siniakow ale naprawde do konca maja udawalo mi sie miec 1 siniaka co 2 tyg albo wcale a teraz nie ma zastrzyku bez siniaka:(

Dzieki @Marika92 moze to kwestia "urody" ja bylam kiedys mocno siniakowa, ktos mnie scisnal za ramie i juz sionior, potem jakos mniej no a teraz nie ma zastrzyku bez siniaka:( ale trudno:) jutro podpytam tez gina

@Totois30 mi na początku się robiły spore, później skóra się przyzwyczaiła i były malutkie. I tak jest do dziś. Może spróbuj robić pod kątem.
A lekarz zrozumie, chociaż pamiętam jak mi na tych usg ok.11 tyg było głupio jak takiego dalmatyńczyka musiałam wypinać.;)

@Marika92 już w domu czy postanowili jednak, że zostajesz najulubieńszą pacjentką?;)

@ivvonka zostajemy już raczej do końca... Zaczęło się od skróconej szyjki, doszły skurcze, teraz nadciśnienie i za mała waga małego na ten tydzień.. Jestem załamana.. Mój organizm jest do dupy :/ więc musimy być pod kontrolą bo jak się spierdzielą przepływy to cesarka.. Ja jestem w totalnej rozsypce :(

A robiłaś Bhcg po zabiegu? Bo u mnie 21.05 3tyg.po pierwszym zabiegu 1030 29.05 53 a dziś 13.Nie wiem czy przy takiej becie możliwa jest owulacja bo dzis mnie boli jajnik i podbrzusze.Czy znowu coś sie dzieje.
Chciałam zrobić dzisiaj ale za dlugo mi zeszla wizyta u lekarza z córka... zrobię jutro i wieczorem bedzie wynik :) hmm mozliwe ze owu nie za bardzo ale okres na pewno niebawem dostaniesz

@Marika92 kochana uszka do gory:* jestes pod opieka dbasz o Maxia jak mozesz jestes super! Szkoda ze nie w domku ale bedzie dobrze:* @ivvonka ja wlasnie pierwsze 2 miesiace extra:( dopiero teraz, trzeci miesiac za kazdym razem siniak a mialam juz naprawdę sposob i zawsze bez siniaka a teraz nie ma opcji bez:( a wlasnie robie pod katem. Chyba ze masz na mysli ze nie 90° ale to chyba bedzie jeszcze gorzej?

Ostatnia edycja:
reklama
@Mroni witaj ! Rzeczywiście jesteśmy na podobnym etapie;też mam pęcherzyk ale z tego stresu nawet nie pamiętam wielkości.Ważne ,że jest!Mam nadzieję,że będziemy dla siebie wsparciem :).
Biorę acard ,clexane ,duphaston,folian i prenatal uno.Będę musiała dopytać lekarza bo ja np acard i zastrzyki przyjmuję wieczorem razem a u Was to wygląda inaczej.Zresztą na kolejną wizytę muszę napisać kartkę z pytaniami bo normalnie głupieję jak wchodzę do gabinetu.Mój doktor cierpliwie odp na pytania więc trzeba to wykorzystać
@martakratka warto rozkoszować się wolnym czasem bo potem to już sobie tak spokojnie nie posiedzisz:-D
Wiem kochana :) Mam juz dwunastoletniego syna i swoje z nim przeszlam :) dlatego rozkoszuje sie tym czasem...

Do góry