reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Ciąża Po Poronieniu

Czy podczas starań myślicie ze siłownia może zaszkodzić ? Już sama nie wiem czym głowę mam sobie zająć... postanowiłam do tego cyklu na luzie podejść bez testów owulacyjnych i mierzenia temperatury ale mi ciężko jakoś... zaczęłam mieć obawy czy nam się kiedyś jeszcze uda doczekać maluszka [emoji17]

@patuśka ja po cc tez szybko miałam owulacje aż lekarz na kontroli się zdziwił i nie jestem na 100% pewna ale wydaje mi się ze moja beta nie była jeszcze zerowa podczas owu
Jagòdka ja chodziłam jak tylko skonczylam krwawic. Stwierdziłam ze zaczne się odchudzac, zapisalam sie na siłownię z moim W i po miesiacu dwie kreski. Nadal chodze 2 lub 3 razy w tygodniu ale teraz tylko orbitrek. Lekarz powiedzial, ze jak najbardziej mozna, tylko trzeba pilnowac tętna...

reklama
Dziękuje kochana [emoji9]ja cały czas Ci kibicuje i trzymam za Was mocno kciuki! Zobaczysz ze w grudniu będziesz tuliła swoją kruszynkę, będzie wszystko dobrze! [emoji6]
Ja postanowiłam ze dam sobie na luz ze staraniami trochę bo po wcześniejszym niestety nieudanym cyklu trochę podupadłam psychicznie... daje sobie czas do końca wakacji i jeżeli się nie uda mam zamiar porobić podstawowe badania.
Kochana ja po pierwszym i drugim @ tez mialam zalamkę. Trzecia @ miala przyksc, a ja dalabym sobie reke uciaz ze lada dzien przyjdzie i ... i nie przyszla. Także glowa do gory i spokojnie ;)

Dobra dziewczyny, jestem po wizycie. Jak powiedziałam do ilu mi beta spadła, to moja ginekolog zrobiła duże oczy i powiedziała, że super. Na USG jest pęcherzyk 15 mm więc owulacja tuż tuż, co by się zgadzało z dzisiejszym progesteronem. Endometrium też się bardzo ładnie odbudowuje. Powiedziała mi, że ta owulacja już teraz to dobry znak i mam generalnie najlepiej wstrzymać się dla świętego spokoju te dwa miesiące, aczkolwiek mój organizm jest już teoretycznie gotowy na kolejną ciążę. I jeżeli nawet bym zaszła teraz, to organizm by na pewno jej nie odrzucił z tego powodu, że nie jest jeszcze gotowy po łyżeczkowaniu.
Poczekam po prostu do okresu teraz i pomyślę, co dalej.

Pierwszy raz od początku historii z tą ciążą jestem zadowolona i spokojna po wizycie :-)

Dobra dziewczyny, jestem po wizycie. Jak powiedziałam do ilu mi beta spadła, to moja ginekolog zrobiła duże oczy i powiedziała, że super. Na USG jest pęcherzyk 15 mm więc owulacja tuż tuż, co by się zgadzało z dzisiejszym progesteronem. Endometrium też się bardzo ładnie odbudowuje. Powiedziała mi, że ta owulacja już teraz to dobry znak i mam generalnie najlepiej wstrzymać się dla świętego spokoju te dwa miesiące, aczkolwiek mój organizm jest już teoretycznie gotowy na kolejną ciążę. I jeżeli nawet bym zaszła teraz, to organizm by na pewno jej nie odrzucił z tego powodu, że nie jest jeszcze gotowy po łyżeczkowaniu.
Poczekam po prostu do okresu teraz i pomyślę, co dalej.

Pierwszy raz od początku historii z tą ciążą jestem zadowolona i spokojna po wizycie :-)
Cudne wiesci :) :) :) a mozecie juz wspolzyc?

Hej dziewczyny,chciałam się pochwalić swoją dzidzia [emoji4] Po różnych zawirowaniach - plamienie 2 tygodnie temu , brak zarodka w 6 tc1d..po ostatnim Poronieniu nastawiałam się na różne scenariusze. Zdjęcie z dziś 7t6d , dzidzia ma idealne wymiary z USG i pokrywa się co do dnia z terminem OM. Serducho pięknie bije [emoji7] Jestem taka szczęśliwa. Ja też mam bardzo dobre wyniki badań i czuję się świetnie. Także wszystko jak powinno być. Teraz byle do końca trymestru..
IMG_20180530_172749.jpg

Załączniki

• IMG_20180530_172749.jpg
    IMG_20180530_172749.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 414
reklama
Do góry